Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím syn od neděle plakal že ho bolí práva strana břicha.. vůbec nechce jist teploty má 38 někdy 38,5 ma pocit na zvracení.. v pondělí jsme šli hned k paní doktorce ta mi řekla že ho mám sledovat a kdyby náhodou mám jít do nemocnice dnes si nestězuje na tu pravou stranu ale dole pod pupkem může to být to slepe strevo? Čekám na přítele až přijde s práce a jedeme do té nemocnice jen se strašně bojím
V klidu, pokud jedete ještě dnes, nemyslím, že byste cokoliv zanedbali. Jen se nechte vyšetřit na chirurgii, ještě lépe SONO bříška, CRP atd. Měla jsem už tak 3× podezření na zánět apendixu. Horečka, zvracení, bolest bříška nejdřív kolem pupku, pak vpravo dole. Šly jsme tehdy na dětskou pohotovost, byl víkend. Tam dceru vyšetřili, poslali na chirurgii, kde jsou přece jen zkušenější v diagnostice náhlé příhody břišní. Vyšetřili dceru i per rectum, poslali na sono, zpátky na chirurgii a nakonec zas na dětské. Byla z toho angína se zduřelými a bolestivými uzlinami v dutině břišní, z toho byla většina potíží. Jako co já vím i z informací od chirurgů, apendix se u dětí diagnostikuje dost těžko pro nepřehlednost a nespecifické příznaky, ale zase není tak častý. Je stovka možností, co tvému synovi může být, neboj se, dopadne to dobře!
@teroonka píše: Více
Dobře děkuji jdeme první na dětské a uvidíme jestli nás pošlou na nějaké vyšetření
@Anonym526 držím pěsti. Tam posoudí jestli bude vhodné podle příznaků další vyšetření.
Sbal pro jistotu i tašku, je možné, že si vás tam nechají a zkusí to rozehnat. Slepák je potvora a vidět často fakt není, takže pokud na nic nepřijdou a výsledky budou ukazovat zánět, dostane na bříško třeba pytlík s ledem a budou ho pozorovat.
@KarlKarlson nás normálně poslali domů, protože neměli volné preventivní lůžko, a každý den asi 3× po sobě na kontrolu. Při potížích a zhoršení stavu okamžitě do špitálu. Ale každý případ je specifický a záleží, co zakladatelky synovi je a co bude dál. To je na doktorech.
@teroonka píše: Více
Jasně, já byla třeba na rozhánění pokaždé. Záleží. Nicméně sbalenou taškou si myslím, že nic nezkazí, nějaké pyžamko, polštářek, nabíječka a hračka můžou ušetřit dítěti i jí nějaké nervíky. Lepší být pak jen pozitivně překvapený ![]()
@teroonka tak to prý slepe strevo není prý nějaká vyroza.. pan doktor řekl synovi ať skáče na jedné noze syn to udělal a prý kdy měl slepe strevo tak to neudělá..