Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co třeba zvýšit ochranu a nebo se naučit používat kondom pořádně?
Určitě bych měla ochranu zvysit. Ten kondom mu byl větší. Už jsem je vyhodila
Escapelle Ti může narušit menstruační cyklus do té míry, že nebudeš vědět, kdy budeš mít menstruaci a jestli nejsi těhotná. Jako spolehlivou dodatečnou ochranu můžeš použít zavedení nitroděložního tělíska do pěti dnů po souloži. To Tě může chránit potom ještě několik roků a nebudeš muset žít v neustálém strachu, že se punčoška zase roztrhne nebo shrne.
Ovulační test jsem si dělala, negativní. A to tělísko do 5 dnů může být i nehormonalni? ![]()
Tělísko může být jakékoli, i klasické nehormonální. Hormonální tělíska jsou podstaně dražší, stojí 5 – 600 Kč oproti normálním, které stojí 1 – 2000 Kč a přitom není jisté, že jsou lepší.
Bohužel jsem hloupá a stala se mi opět nehoda s kondomem. Před 2 měsíci jsem si dala Escapelle, praskl kondom. Nedostala jsem MS a úplně jsem šílela. Na ultrazvuku naštěstí nic a testy negativní. Po vyvolávající injekci MS za 5 dni.
Jenže teď mi skočila MS a včera kondom zůstal ve mě…takže se tam mohlo cosi dostat. Ted nevím co dělat. Mám zas jít pro Escapelle ikdyz jsem z toho měla rozhozený cyklus? Vím, jsem blbá, ale strašně se bojím.