ESTA/ imigrační v USA

2
13.3.25 11:49

ESTA/ imigrační v USA

Dobrý den,
máme s kamarádem vyrazit pod záštitou slovenské firmy pracovat do USA. Zaměstnavatel tvrdí, že stačí mít vyřízenou ESTU a není třeba pracovní vízum. Chtěl bych se zeptat, jestli to tedy tak platí a na imigračním můžu klidně říct že tam jedu pod nimi pracovat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
13.3.25 12:07

ESTA je podmínkou pro možnost se do USA vůbec dostat na pohovor k imigračnímu. Vlastně už jen nastoupit na letadlo do USA. Ale říct na pohovoru imigračnímu, že : mám jen turistické vízum, ale pracovat tu bude, šéf mi řekl, že OK???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
13.3.25 12:58

Pracovat na základě povolení ESTA není legální. ESTA je určena pouze pro turistické, obchodní nebo tranzitní účely a umožňuje pobyt v USA maximálně na 90 dní. Práce na základě této autorizace je porušením imigračních pravidel USA. Rozhodně bych nic takového nezmiňovala. Na práci je třeba pracovní vízum.

Musela bych dohledat, ale z pohledu USA nejspíše ani nehraje roli, pokud by vás platila přímo slovenská firma a pracovali jste pro ni, jen výkon by byl v USA. ESTA na tohle není určena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.3.25 13:24

A doplněk: ani kvalitně, přesně a „vhodně“ vyplněná ESTA neznamená, že jedinec bude vpuštěn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6624
13.3.25 13:32

Tak tak, navíc pohovor s imigračním se řeší až po příletu do USA, takže člověk dá peníze za letenky, užije si super dlouhou cestu a až tam se dozví, zda bude vpuštěn do země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
13.3.25 13:37

Já jsem na ESTU jezdila na “služebky” do USA (pracovala jsem pro EU zaměstnavatele), ale byla to vysloveně pracovní jednání v USA na několik málo dnů (max 2 týdny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1691
13.3.25 13:47
@fenykl396 píše: Více

O tom dost pochybuji. Dcera kdysi od školy byla na výměnném pobytu v USA a v rámci pobytu tam navštívila jakousi záchrannou stanici pro zvířata nebo tak něco. Moc se jí tam líbilo a uvažovala, že by požádala o možnost vykonat tam školní praxi, ale velice rychle zjistila, že by to bylo papírově komplikované a turistická ESTA by jí k tomu nestačila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat