Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj potřebovala bych poradit ohledně teto techniky chcem jí aplikovat ale mám jendu velkou otázku na kterou není nikde odopved tak kdyby nekdo mel zkuišenost bduu ráda…všude se píše že se za dítětem dovhází v intervalech vždy když brečí..ale jak to dělat pokud spý dítě v ložnici s námy? mámme se přestěhovat jinam?..máme bytovku a moc místa tu není pro nas asi velký problem..nebo jak jste to v tomto případe řešili?…a je metoda učinná i na 10 m dítko? vím že sepíše že je to bez rozdíli veku ale přecve jen už má větší rozum aby jsme mu tím nejak psychycky neubližovali děkuji
@piškotíček my to praktikujeme uz tyden. Do pul hodiny se vzdy spu, akorat zatim porad s placem.
Spime taky v loznici s malou.. Vzdy kdyz ji uspavame, tak jsem v obyvaku a v intervalech k ni dochazim. To je cele ![]()
Za me, nepraktikovat. Nechat dite rvat 2 hodiny mi prijde strasny. Ja to zkousela, opravdu poctive, a nas syn fakt vydrzel rvat 2 hodiny v kuse, pozvracel se, ale neusnul. Po 3 dnech jsem si nafackovala a prestala.
Mě to přijde strašné. A pokud mu nechcete psychicky ublížit, tak tuto „metodu“ ani nezkoušejte. Nechat dítě vyřvat je snad to nejhorší, co mu můžete udělat.
Dám nevyžádanou radu, ale tady nemohu jinak - nepraktikuj tuto metodu.
V bytovce bych do toho nešla, přišlo by mi to hodně blbý vůči sousedům.
v baráku jsem to zkusila, ale nedokázala jsem to. Bylo mi toho drobečka strašně líto.
Jak to ovlivnuje psychyku? A je jina metoda? syn zacina opravdu hodne vyuzivat plac jinak nez v naruci neusne a to ma 11 kg uz jsem ho unavou malem upustila. zacalo to co se nam dusil, ze strachu jsem ho celou nob chovala jinak plakal a dalsi noc to bylo take tak a tak porad dal
Prosím, vysvětlí mi někdo, jak miminku prospěje tohle trápení?
Taky jsme to zkouseli. Bylo mi te nasi pusiny lito. Rvala jak tur a k nicemu to nebylo. 2 hodiny jsem to sice nevydrzela ani zdaleka, ale verim, ze mala by to s tim rvanim dala. Nikdy vice. Doporucuji to ani nezkouset.
Pani na netu bylo tolik pozitivnich reakci necekala jsem takove negace ![]()
@piškotíček píše:
Jak to ovlivnuje psychyku? A je jina metoda? syn zacina opravdu hodne vyuzivat plac jinak nez v naruci neusne a to ma 11 kg uz jsem ho unavou malem upustila. zacalo to co se nam dusil, ze strachu jsem ho celou nob chovala jinak plakal a dalsi noc to bylo take tak a tak porad dal
Představte si, že jste takhle malá, jediný způsob, jak říci, že něco potřebujete je pláč a on na něj nikdo nereaguje a vy pořád zoufale voláte o pomoc a nikdo nepřijde, ani matka, která pro vás představuje to nejdůležitější na světě, ta jediná osoba, u které se cítíte v bezpečí.. Jen to píšu a cítím se strašně.
Je dobře, že se zajímáš a ptáš - není to zkrátka vhodné, dítě vyjadřuje svou potřebu pláčem, jinak to neumí a ty jeho potřebu a volání ignoruješ a zklamáváš ho na celé čáře. Nebylo by ti ho líto?
To, že dítě přestane po čase plakat není tím, že se naučí super rychle usnout, ale tím, že to prostě vzdá. Proč by tě volalo, když mu stejně nepomůžeš?
Já jsem to zkoušela asi v 8 měsících, ale nakonec jsem na to neměla nervy a hned druhý večer jsem to vzdala, v 10 měsících mi už ale došla trpělivost se sáhodlouhým uspáváním a tentokrát jsme se rozhodla že to dám, po třech dnech začal usínat sám a i v noci začal lépe spát a méně se budit. jestli má následky?? to fakt asi nedokážu říct a ani poznat. jinak tam myslím v té knize psali, že pokud spí s vámi, a nechcete ho stěhovat jinam, tak jít třeba spát na těch pár dní do jiné místnosti jestli je to teda možné.
Tak ted tady budu asi za krutou matku, ale diky tomuto „vyrvani“ se mala konecne naucila spinkat.uz ani nema patnacti minutove denni spanky, ale spinka hodinu po obede, upravil se ji tim denni rezim spanku a navic umi usnout sama. zacala jsem to praktikovat v 10ti mesicich, stacil tyden a mala ted jde do postylky, lehne si, chvili si povida a sama usne. zadne nasledky na ni nepozoruji.spis opacne, budi se vyspana a vesela. takze za me diky bohu, ze jsem to udelala a vydrzela. jasne, neco jineho by bylo, kdyby se treba pokakavala nebo blila, ale nedelo se nic z toho, takze jsem nemela duvod to nevydrzet.