Euthyrox a vyšetření krve

Anonymní
8.10.17 08:59

euthyrox a vyšetření krve

Ahoj, omlouvám se za blbou otázku, ale našli mi špatnou funkci štítné žlázy, dostala jsem Euthyrox a za 2 měsíce mám jít znovu na krev. Moje dr má teď dovolenou, odběry se blíží a já jsem se jí v tu chvíli zapomněla zeptat, zda si prášek mám či nemám před odběry brát. Prosím bez rýpání, v rodině se nemůžeme shodnout a já s braním léků nemám zkušenosti. Díky :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1299
8.10.17 09:03

Urcite brat :palec: obderem se sleduje jestli mnozstvi ktere ti dr nasadila je dostacujici. Euthyrox se ve velke vetsine bere dozivotne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.17 09:04

@hapolda přesně tohle tvrdím taky… :-) pak už půjde o to, jestli navyšovat nebo ne, že?

• Citovat
  • Upravit
9489
8.10.17 09:05

Jezdim na štítnou žlázu na kontroly už 10 let a vždy mi připomíná, že v den odběru určitě nebrat, vzít až po odběri. Jinak až do toho dne před samozřejmě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
8.10.17 09:09
@Anonymní píše:
@hapolda přesně tohle tvrdím taky… :-) pak už půjde o to, jestli navyšovat nebo ne, že?
presne tak. davka leku se muze zvysovat dle aktualnich hodnot.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
8.10.17 09:15

V den odběru ráno nebrat. vyšetřuje se tedy hlavně hladina hormonu, který není ovlivněn dávkou v ten daný den vzatou, ale je lepší zkontrolovat i množství přímo hormonu štítné žlázy v krvi. pokud se tabletka veme, tak samozřejmě budou hodnoty abnormálně vysoké (protože se prostě dostane do krve po vstřebání tabletky). takže v den odběru endokrinolog řekne nebrat, většinou se na to ptají i odběrové sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
8.10.17 09:18

Já mám stejné léky a beru je asi 4 roky. Určitě před odběrem lék brát a nemusíš být na lačno, normálně se můžeš nasnídat, to na výsledek nemá vliv :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.17 09:22

No, tak jsme zase u dvou názorů… :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5178
8.10.17 09:24

Rano pred odberem nebrat, vzit az po odberu. Jinak budou hodnoty zkreslene vzatym lekem. Tak to aspon chce ma dr. uz 12 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
8.10.17 09:28

Me endokrinolog vzdy upozornuje, ze pred odberem krve si prasek nebrat - az po odberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
8.10.17 09:29

Přesně tak, v den odběru nebrat, protože potřebují znát hladinu hormonů bez léků, já tedy musim chodit úplně nalačno, protože mi nabírá i glykémii. A nešlo by tam si zavolat? Aby ti to řekli přímo tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
8.10.17 09:31

Nejen u lékaře pro dospělé, ale i u dětí mají velkou ceduli: Před odběrem krve léky nebrat.

Stalo se mi, že jsem byla v nemocnici a nevěděla jsem, že mi budu odběry dělat, tak jsem si lék vzala a výsledky opravdu byly zkreslené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
8.10.17 09:34

Před odběrem nebrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17007
8.10.17 09:34

Ja zase vzdycky v den odberu prasek brala, musi se brat rano nalacno a na kontrolu jdu vetsinou treba az na 10., 11.a to uz na lacno byt nemusim. Ted jsem byla na odberu min. tyden, doktorka ho chtela mit hotovy dopredu, aby uz mela vysledky az tam prijdu - v pondeli - a nikdo se me neptal, jestli jsem prasek mela nebo ne. Beru taky euthyrox. Mam teda jinou dr. nez driv, to mi delali odber normalne pri te kontrole a vysledky + zpravu s doporucenim davkovani mi posilala pak postou nebo jsem se pro to zastavila kdyz jsem tam mela cestu. Ale jestli ma dovolenou tva endokrinolozka, tak co se zeptat prakticke? Nebo to resis s ni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
8.10.17 09:37
@Anonymní píše:
@hapolda přesně tohle tvrdím taky… :-) pak už půjde o to, jestli navyšovat nebo ne, že?

No ja tedy prášek před odběrem beru ;) a nikdy mi nikdo nic neřekl. Takze brát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí