Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Rozhodně nebrat
Já ho několik let před odběrem brala, nikdo mě neupozornil, výsledky byly zkreslené. Pak jsem se jednou náhodně zeptala sestry v ordinaci a od té doby mě vždycky důrazně upozorňuje, abych před odběrem lék v žádném případě nebrala.
Ano, normálně ho pred odberem neberu, ale jsem těhotná a doktorka mi řekla, ze si ho mám vzít a najíst se, abych nebyla dlouho na lačno a pak ji jen ríct, ze sem si ho ten den vzala.Ale možná je to doktor, od doktora. Takto mi to řekla ta moje.
Hlavne ted jsem si prasek vzala rano treba v 7 a az pozdeji treba za 2h.jsem si vzpomnela, ze bych si mela nechat udelat ten odber, tak jsem zavolala do nejblizsi laborky a tam mi rekli jen at prijdu do 11 a na prasek jestli jsem mela se neptali. Tak to se schvalne doktorky zeptam:-)
@Lucie Pytlik Zvláštní. Taky jsem těhotná, a neustále mě upozorňují, že v žádném případě nebrat, protože to zkresluje výsledky a doktorka pak neví, jestli má zvednout množství léku nebo ne
A na ty odběry chodím fakt často, každý měsíc, hodně mi to hlídají.
Před odběrem určitě nebrat! Zkresli se tím vysledky. Se zlatou se léčím už několik let tak to vím jistě ![]()
Já taky chodim po5ti týdnech na odběry a tohle mi řekla, ze si ho mužů vzít, jen ji to pak musim říct. Ale jak říkám, asi doktor, od doktora. ![]()
Dcera si ho normálně ráno bere, pak se nasnídá a jde na odběry. Nikdo nikdy neříkal, že by byl problém.
Teď mě ještě napadlo, když si člověk prášek veme před odběrem, vyplaví se hormony do těla hned, tedy v dobu odběru bude mít hladinu hormonů dejme tomu normální. Během dne pak hormon vyprchává a vylučuje se takže už třeba odpoledne může být hormonu nedostatek. Není třeba i toto důvod proč se před odběrem brát nemá? Každopádně zakladatelko nejlíp uděláš když se zeptáš svého doktora, mi to taky nikdo nikdy neřekl až jsem se jednou, asi po dvou letech zeptala a říkali rozhodně nebrat!
@Anonymní píše:
Tak jsem asi tam, kde jsem byla![]()
![]()
já myslím, že ten lék se uvolňuje postupně, je nesmysl, aby se uvolníl do krve najednou. To by těm lidem bylo zle. Naopak, pokud si ho člověk nevezme v obvyklou dobu, hodnota může poklesnout. DOktorka chce vědět, jak tělo funguje při určité dávce. Takže bych si ho normálně vzala.
@vokishka ano, ano, takhle nějak podobně si to myslim taky, že chce doktorka zjistit, jak mi prášek vyhovuje nebo jestli má přidat hodnoty… když je to prášek už na celý život, tak je přeci potřeba zjistit, jak silný mám brát, aby hodnoty byly vyrovnané..