Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Evička. Hezké, tradiční a dnes málo dávané. Znám jen jednu malou Evu. Já partnerovi navrhovala Evelínu, ale neprošla mi.
@Snehurka28 píše:
Ahoj holky, zajimalo by mne, jake z uvedenych jmen byste volily pro holcicku. Eva ci Ella?;-)A znate nejakou malou Evicku? Mam pocit, ze se zcela vytratilo..Dekuji predem za nazory:-)
Mne osobně se víc líbí Ella, ale jejich miliony. A k němu bych dala druhé jméno. Malou Evu žádnou nemám, raději bych volila českou (slovanskou) Živu. Anebo je ještě krásné jméno, byť původem z jíného jazyka a tím je Evelin. ![]()
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Mě se hrozně moc líbí Eva, máme jednu v rodině a je to krásné jméno. Ela se mi moc nelíbí a navíc je jich fakt strašně moc.
@vokishka píše:
vím o jedné Evě, předškolák. Elly jsou v různém tvaru časté, Ella, Ela, Elen, Elena, všem se pak říká ELi
Nedávej hlavně Ella či Ela či Ema. Těch je nyní jak naděláno. Eva je nějaká zapomenutá, tu bych dala. Já jsem chtěla mít právě Evu, ale mám dva kluky.
Jsem Eva, ale to jméno je strašně tvrdé. Jsem s nim v souladu až tak od mých 30. V dětství se mi vůbec nelíbilo.
Obojí je hezké,, akorát že těch „Elenek“ v různých základních podobách je hrozně moc. Já radila kamarádkám zajít si párkrát na hřiště - když se jim ani po několika návštěvách jejich preferované jméno nezprotiví, tak asi ok. 😃 To "Elííí' je tam teď slyšet dost často.
Určitě Eva.
Čekáme teď chlapečka, ale Evičku mám na seznamu jmen pro případnou holčičku. Je to krásné jméno. Že bude mít svátek 24.12 neřeším, my svátky neprozivame - jen si poprejeme a max nějaká drobnost.
@ZustanSeMnou píše:
Ella - je jich jak mraky, zejména s dvěma l
Lidi musejí dávat módní jména, kdyby na chleba nebylo. Takže Eva.
Malou Evičku znám, vnučka mojí kamarádky. V únoru jí byl rok. Jméno které neurazí, ani nenadchne.Za mne ta Ella.
@Snehurka28 píše:
Ahoj holky, zajimalo by mne, jake z uvedenych jmen byste volily pro holcicku. Eva ci Ella?;-)A znate nejakou malou Evicku? Mam pocit, ze se zcela vytratilo..Dekuji predem za nazory:-)
Evu
@Snehurka28 píše:
Sestra je Eva a holcice jsem chtela dat jmeno Ela. Nakonec mame kluka:)
Eva je v naší generaci hodně dávané, máme v rodině, mezi přáteli. Malé Evičky si vybavím minimálně tři, jedna taky v širší rodině, z jiné strany. Muži se to taky líbilo, ale nedali jsme, že máme v rodině.
Je to krásné jméno. Elenek je moc. Evelína se mi moc nelíbilo, ale protože taky znám dítě toho jména, zvykla jsem si.