Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Z těchto dvou Eva. Karla mi připadá takové mužské, prostě Karel. Hezčí je Karolína, ale té zas říkají Kája ![]()
@Levandule121 píše:
Karla! To je zas moje srdcovka.Mimochodem kdysi jsem tu založila podobnou diskusi o výběru mezi dvěma jmény a zvítězilo jedno. Později jsem založila druhou, stejnou diskusi a zvítězilo to druhé.
Ale vzhledem k tomu, že Eva je klasika a nejvíc lidí dává klasiku, tak nečekej převratný výsledek.Jinak můj oblíbený rozhovor s psycholožkou o netradičních jménech najdeš pod názvem Honzík nebo Rufus a klikni na článek z Betynky.
njn, záleží, na jaký výběr respondentů zrovna narazíš ![]()
Eva, jméno se mi moc líbí, mám dceru. Ona ho bohužel už skoro 40 let nesnáší a má ho za příšerné jméno. Je mi to líto..Takže výběr jména stejně může skončit nešťastně.
@Anonymní píše:
Ahoj, zamilovala jsem se do dvou jmen. Evička nebo Karlička. Tak moc se mi líbí. Ale musíme jedno vybrat. Nikdo z rodiny mi neporadil, buď se líbí obě, nebo ani jedno. Prosím, které jméno se vám více líbí? Je to k příjmení Poštulková.
Eva. Líbí se mi více než Karla a k příjmení jde.
@Tedtovyjde píše:
Obě jména jsou pěkná, k příjmení jde lépe Eva. Ale toto příjmení má jen na čas, co až se vdáKoukala bych, které jméno Vám jde z pusy od srdíčka
No já s tímto zrovna nesouhlasím. Ono i když to příjmení by měla jen na opravdu pár let, tak je důležité, aby se k sobě jméno a příjmení hodilo, aby se dobře vyslovovalo. Je také možné, že se dívka nevdá, bude žít s touto kombinací celý život, nebo se vdá, ale nechá si svoje příjmení. Variant je více. Ale hlavně je důležité, aby pro dítě to jméno/ta kombinace bylo/a jednoduché/á do školky a základní školy.
Karla je nádherná, je neobvyklá, ale není nevkusná.
jenže k vašemu jménu se hodí Eva.
Já jsem chtěla Karlu, neprošla, nakonec máme stejně kluka
Nakonec jsme vybrali asi Katku, a ještě v aute při cestě do porodnice jsme si řikali, proč zrovna to, že se to ani jednomu extranelibi. No buh vi, jak by se mimčo jmenovalo, dkyby to byla holčička. Věřim, že Katku bych nedala.
Porod byl rychlovka, takže jméno jsme dohodli, až když bylo ditě na světě. Papiry jsem ani nestihli dopsat, k jmnum jsme se nedostali. V souhlasu s otcostvim na matrice jsme měli uvedena jen na přijmeni. A myslim, že to bylo spravne, pojmenovat syna, až když jsem ho uviděla. Rozhodovali jsem se mezi 3 jemny kluku a 2 holčičkami. Pohlavi jsme nevěděli.
Karla jsem chtěla dát dceři, nakonec mám dva kluky. K vašemu přijmení se hodí víc Eva
Ani jedno, ale když už, tak Eva a zní i lépe k vašemu příjmení.