Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, čekáme miminko a a vybíráme jméno pro holčičku. Strašně moc se mi líbí jména Ella a Emma a nedokážu se rozhodnout, které z nich vybrat. Manželovi se také obě dvě líbí. Pro jaké jméno by jste se rozhodli?
Emu s jedním M. Nevím co je to dnes za módu všechno zezahraničovat ![]()
Není to móda, ale prostě se mi česká jména nelíbí a Ema s jedním M mi přijde taková, že jí něco chybí.
@sissive píše:
Ahoj, čekáme miminko a a vybíráme jméno pro holčičku. Strašně moc se mi líbí jména Ella a Emma a nedokážu se rozhodnout, které z nich vybrat. Manželovi se také obě dvě líbí. Pro jaké jméno by jste se rozhodli?
Co normálně Daniela? Ela jí můžete říkat taky a nebude muset pořád chudák vysvětlovat, že Ella je její jméno a ještě tam má 2× elko
Promiň, ale ani jedno
Je jich strááášně moc. Sama mám jméno, které bylo v době mého narození první nejdávanější. Na základce nás bylo 5 ve třídě, na střední tři.
Nechcete se zamyslet nad jiným jménem? Pokud ne, hlasuji pro Emu.
Ani jedno. Těchto jmen je teď šíleně moc. Jmenuje se tak pomalu každá druhá ![]()
@sissive píše:
@Nowuka2Není to móda, ale prostě se mi česká jména nelíbí a Ema s jedním M mi přijde taková, že jí něco chybí.
Tak to dejte snad raději Evvu.
@Paola21 píše:
Co normálně Daniela? Ela jí můžete říkat taky a nebude muset pořád chudák vysvětlovat, že Ella je její jméno a ještě tam má 2× elko
Máme Ellu s dvěmi L, ptají se nás uplně stejně, jestli má jedno nebo dvě jako kamarádky co má Elu s jedním. Nikomu to, že je Ella vysvětlovat nemusí, zatím to všichni všude pochopili. Ella je takové jméno, pochází z anglie. Ela je jen zkrácenina naší Elišky. Anna se taky nepíše s jedním a jsme v Čechách.
Příspěvek upraven 12.03.17 v 11:12
Ne, nechceme. Řešíme to už hodně dlouho, prolezla jsem kalendář několikrát a tohle jsou jediná jména co se nám líbí a splňovali naše požadavk. Taky mapu jméno co za mě bylo časté i nijak mi to nevadilo, takže argument, že je často používané pro nás neplatí a okolo nás ani jedno dítě, které mělo jedno z těch jmen ani neznám
@Liz píše:
Máme Ellu s dvěmi L, ptají se nás uplně stejně, jestli má jedno nebo dvě jako kamarádky co má Elu s jedním. Ella je takové jméno, pochází z anglie. Ela je jen zkrácenina naší Elišky. Anna se taky nepíše s jedním a jsme v Čechách.
Právě proto bych dala jméno, kde je jasné, jak se píše. Anna je u nás zažitá a snad každý ví, že tam jsou dvě „n“. U El(l)y ale právě ne a pak se na to všichni ptají a pak už to musí být asi otravné pro tu dotyčnou, to pořád vysvětlovat..
Ella je normálně používané jméno asi cca deset let co jsem četla. Prosím, respektujte, že se nám tato jména líbí
@sissive píše:
@Nowuka2Trochu scestné. Prosím, respektuj že mě se to takhle líbí
A ty, prosím, respektuj, že toto je veřejná diskuze a můj osobní názor k tématu. ![]()