Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jestli tohle jsou Vaši favoriti a o jiných jménech neuvažujete, tak Emma
Ale to není k tématu. Já se neptala na to jestli dát Emma nebo Ema. Ani na to jestli se vám líbí nebo ne. Já chtěla poradit mezi těmito jmény. Pak se nemůžeme divit když je každá diskuze zahlcena blbostmi když lidi nepíšou k tématu
@sissive píše:
@TakaNe, nechceme. Řešíme to už hodně dlouho, prolezla jsem kalendář několikrát a tohle jsou jediná jména co se nám líbí a splňovali naše požadavk. Taky mapu jméno co za mě bylo časté i nijak mi to nevadilo, takže argument, že je často používané pro nás neplatí a okolo nás ani jedno dítě, které mělo jedno z těch jmen ani neznám
A jaké jsou ty požadavky?
aby to bylo nejčastěji dávané jméno? ![]()
Obě jména jsou moc hezká
Když jsme se znali s manželem teprve krátce, tak jsem placla, že bych jednou chtěla mít Nelu a Elu a on hned souhlasil a dodal ještě Emu
Nelinku už máme doma, tak uvidíme, jestli se nám podaří i Elinka a Emička ![]()
Za mě obě jména jsou hezká, jednoduše se vyslovují, tak že i roční dítě vysloví jak se jmenuje. Kamkoliv ve světě přijede, všude jí v pohodě vysloví. Dala bych zdvojené. Anna se taky nepíše s jedním. Když dáte s jedním, tak stejně budete muset vysvětlovat, že má jen jedno L. V jakékoliv jiné zemi než u nás jí pak budou číst Íla, nebo Íma.
Za mě Ella. Emma s dvěma m mi příjde taková tvrdá. A na rady holek, ať dáš jen s jedním l nabo m vůbec nedej. Máme Nelu a stejně se každý ptá, jestli je s jedním nebo s dvěma.
Ne, aby bylo krátké a nesmí v něm být R. A prosím, trochu respektu. To, že se tobě tyhle jména nelíbí a myslíš si, že jsou často používaná, neznamená že se mi musíš posmívat pro můj výběr. A jména jako Linda, Hana, Jana, Anna se nám nelíbí
Sissive mám velký respekt k tvému výběru jmen. Mohu se tě zeptat, co očekáváš od této diskuse? Jak přesně ti má pomoci v rozhodnutí, které jméno zvolit? Ptám se zcela vážně, s respektem k tvé potřebě tuto diskuzi založit.
@Paola21 píše:
Právě proto bych dala jméno, kde je jasné, jak se píše. Anna je u nás zažitá a snad každý ví, že tam jsou dvě „n“. U El(l)y ale právě ne a pak se na to všichni ptají a pak už to musí být asi otravné pro tu dotyčnou, to pořád vysvětlovat..
Vůbec ne, když jí někde hlásim, tak už se sami zeptaj kolik L. Je to stejné, jako když má někdo německé přijmení, taky se jednoduše zeptaj jestli se to píše česky, nebo německy. Vůbec to nikomu problém nedělá. Často cestujem, tak jsem ráda, že jména mých dětí nemusím složitě vysvětlovat a každý hned ví
Příspěvek upraven 12.03.17 v 11:31
Kristýna je u nás zažitá uplně a stejně každá Kristýna musí všude vysvětlovat kde má jaké i ![]()
@sissive píše:
Ahoj, čekáme miminko a a vybíráme jméno pro holčičku. Strašně moc se mi líbí jména Ella a Emma a nedokážu se rozhodnout, které z nich vybrat. Manželovi se také obě dvě líbí. Pro jaké jméno by jste se rozhodli?
My jsme se také rozhodovali mezi Ella a Emma. Nakonec vyhrála Ellinka ![]()
Nelíbí se mi ani jedno. Ale dala bych Ella kvůli četnosti jména