Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Šmoulice píše:
Ani jedno. Těchto jmen je teď šíleně moc. Jmenuje se tak pomalu každá druhá
U nás v práci se během půl roku narodilo 5 holcicek…A jména?
Ema, Ema, Ema, Emma, Emma
![]()
@S.maya píše:
U nás v práci se během půl roku narodilo 5 holcicek…A jména?Ema, Ema, Ema, Emma, Emma![]()
![]()
Jak originální ![]()
@sissive píše:
@Nowuka2Trochu scestné. Prosím, respektuj že mě se to takhle líbí
Nedala bych ani jedno. Ale tvá volba. Je jich všude plno a popere se s tím akorát jejich učitelka, bude volat : Ella Nováková, Ella Prouzová nebo Emma ta a ta, apod. Co mě zaráží, vyžaduješ respekt na veřejné diskuzi a sama názory nerespektuješ. Holky neřekly nic zlého.
Příspěvek upraven 12.03.17 v 12:58
Co dát obě, Ella Emma…
nebo to které bys dala první vyber jako jedinné
také záleží jak se hodí k příjmení…
Oboje je pěkne, ale víc se mi ve zdrobneline líbí Elinka než Emicka. Takže bych dala Ella. Co se týče zbytku názoru, musím souhlasit je jich teď hodně. Stejně jako Nelinek.
U nás je hojnější Ella, takže pokud už to musí být, tak bych dala Emmu. Ale těžko soudit, jaký je stav u vás. Asi to bude prašť jako uhoď.
@sissive Obě jména jsou hezká, z toho důvodu i oblíbená
Mě se víc líbí Ella a myslím, že jich je méně než Emiček. Co se týká těch zdvojených písmen tak ve jméně Ella mi to naskakuje automaticky, ani nevím, že by poúžívala se Ela s jedním l. Naopak Ema mi připadá lepší s jedním m. ![]()
Ono má snad každý jméno, nějaký zádrhel. Můžete se jmenovat třeba Dana a každý druhý se ptá, to jako Daniela? Jste Týna -to jako Kristýna? Jmenujete se Iva - to je zkrátka Ivana?… Takže jestli se píše s jedním M či jedním L nebo dvěma… Je fakt jen o tom jak je to napsané a je to na každém, jak to vymyslí… Jinak k otázce zakladatelky. Za mě raději Ellu. Lépe se mi vyslovuje, píše, má i hezčí zdrobněliny. Elinka třeba. (Když řeknu Emička představím si akorát myčku na nádobí).
Dala bych Emmu, ovšem záleží víc na to, co zní líp k vašemu příjmení, než to, co dostane víc hlasů na veřejném fóru ![]()
Mimochodem, polovina diskutujících řěší, že bude hlásit dvě l/m. Mám v příjmení dvakrát zdvojené souhlásky a i/y
Musím hláskovat celých deset písmen a ještě zdůraznit, že opravdu nemám -ová. A co jako, na svoje rodné jméno jsem hrdá a nosím ho i po svatbě ![]()
Pokud tak Ella ale jinak za me nej je Eva a Elena a treba i Ester a Edita je bomba…
@Nowuka2 píše:
Tak to dejte snad raději Evvu.
Evva
Ella nebo Emma, hm, oboje strašný, menší zlo je Emma. Ella je divný jméno, to radši Elenu.
Tady každá potřebuje rýpat.
Já mám normální příjmení s jedním F, ale téměř pokaždé, se mě ptají jestli s jedním nebo dvěma, tak už automatický říkám s jedním F. Takže i na nezdvojene bude muset říkat, že je s jedním a je to úplně jedno.