Ella nebo Emma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
12.3.17 12:11

Mame ve tride Ellu, krasne k te holcicce sedi. Pekne jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
12.3.17 12:28
@Šmoulice píše:
Ani jedno. Těchto jmen je teď šíleně moc. Jmenuje se tak pomalu každá druhá :roll:

U nás v práci se během půl roku narodilo 5 holcicek…A jména?

Ema, Ema, Ema, Emma, Emma 8o :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 12:30
@S.maya píše:
U nás v práci se během půl roku narodilo 5 holcicek…A jména?Ema, Ema, Ema, Emma, Emma 8o :P :P

Jak originální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
12.3.17 12:38
@sissive píše:
@Nowuka2Trochu scestné. Prosím, respektuj že mě se to takhle líbí

Nedala bych ani jedno. Ale tvá volba. Je jich všude plno a popere se s tím akorát jejich učitelka, bude volat : Ella Nováková, Ella Prouzová nebo Emma ta a ta, apod. Co mě zaráží, vyžaduješ respekt na veřejné diskuzi a sama názory nerespektuješ. Holky neřekly nic zlého.

Příspěvek upraven 12.03.17 v 12:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
12.3.17 12:39

Co dát obě, Ella Emma… :D nebo to které bys dala první vyber jako jedinné :D také záleží jak se hodí k příjmení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
12.3.17 12:47

Oboje je pěkne, ale víc se mi ve zdrobneline líbí Elinka než Emicka. Takže bych dala Ella. Co se týče zbytku názoru, musím souhlasit je jich teď hodně. Stejně jako Nelinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
12.3.17 12:48

U nás je hojnější Ella, takže pokud už to musí být, tak bych dala Emmu. Ale těžko soudit, jaký je stav u vás. Asi to bude prašť jako uhoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.3.17 12:56

Z těchto dvou Ela - bez ohledu na počet L ve jméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15251
12.3.17 13:03

@sissive Obě jména jsou hezká, z toho důvodu i oblíbená :) Mě se víc líbí Ella a myslím, že jich je méně než Emiček. Co se týká těch zdvojených písmen tak ve jméně Ella mi to naskakuje automaticky, ani nevím, že by poúžívala se Ela s jedním l. Naopak Ema mi připadá lepší s jedním m. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
12.3.17 13:25

Ono má snad každý jméno, nějaký zádrhel. Můžete se jmenovat třeba Dana a každý druhý se ptá, to jako Daniela? Jste Týna -to jako Kristýna? Jmenujete se Iva - to je zkrátka Ivana?… Takže jestli se píše s jedním M či jedním L nebo dvěma… Je fakt jen o tom jak je to napsané a je to na každém, jak to vymyslí… Jinak k otázce zakladatelky. Za mě raději Ellu. Lépe se mi vyslovuje, píše, má i hezčí zdrobněliny. Elinka třeba. (Když řeknu Emička představím si akorát myčku na nádobí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
12.3.17 13:49

Dala bych Emmu, ovšem záleží víc na to, co zní líp k vašemu příjmení, než to, co dostane víc hlasů na veřejném fóru ;)
Mimochodem, polovina diskutujících řěší, že bude hlásit dvě l/m. Mám v příjmení dvakrát zdvojené souhlásky a i/y :mrgreen: Musím hláskovat celých deset písmen a ještě zdůraznit, že opravdu nemám -ová. A co jako, na svoje rodné jméno jsem hrdá a nosím ho i po svatbě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.3.17 13:51

Jmeno Ella zas tak casto neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
12.3.17 13:52

Pokud tak Ella ale jinak za me nej je Eva a Elena a treba i Ester a Edita je bomba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
12.3.17 14:02
@Nowuka2 píše:
Tak to dejte snad raději Evvu.

Evva :mrgreen: :palec: Ella nebo Emma, hm, oboje strašný, menší zlo je Emma. Ella je divný jméno, to radši Elenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
12.3.17 15:26

Tady každá potřebuje rýpat.
Já mám normální příjmení s jedním F, ale téměř pokaždé, se mě ptají jestli s jedním nebo dvěma, tak už automatický říkám s jedním F. Takže i na nezdvojene bude muset říkat, že je s jedním a je to úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze