Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sissive píše:
@ŠmouliceNe, aby bylo krátké a nesmí v něm být R. A prosím, trochu respektu. To, že se tobě tyhle jména nelíbí a myslíš si, že jsou často používaná, neznamená že se mi musíš posmívat pro můj výběr. A jména jako Linda, Hana, Jana, Anna se nám nelíbí
Já měla požadavek na to, aby bylo jméno originání a jelikož jsem nikdy nebyla ovce jdoucí s davem, tak nejlépe v Čr neznámé a to se povedlo.
Z Elly a Emmy si dělali srandu už i u nás v porodnici.
Prý je úplnej mazec, jak s Ellou a Emmou lidi blázní. ![]()
Krátkých jmen bez R, je jistě dost. ![]()
Líbí se mi obě jména, i když vím, že jsou dnes velmi často dávaná. V rodině máme Emu i Elu (obě s jedním písmenem:-)), kolem sebe mám další dvě Emy, ale je to Vaše věc. Mě osobně se moc líbí obě jména i se dvěma písmenky uprostřed, ale kdybych si měla vybrat, vybrala bych Ella, to je fakt krásné. Navíc, i když je mi přes 40, ujíždím odjakživa na americké pohádce Zakletá Ella:-))), je fakt výborně natočená a vtipná:).
Takže za mě Ella.
@Liz píše:
Vůbec ne, když jí někde hlásim, tak už se sami zeptaj kolik L. Je to stejné, jako když má někdo německé přijmení, taky se jednoduše zeptaj jestli se to píše česky, nebo německy. Vůbec to nikomu problém nedělá. Často cestujem, tak jsem ráda, že jména mých dětí nemusím složitě vysvětlovat a každý hned ví ????
O. K. jestli Vám to vyhovuje a jste s výběrem spokojení, tak super. Napsala jsem jen svůj názor, že já bych to dítěti nedala. Ale my taky nějak extra necestujeme, tak nepotřebujeme mít mezinárodní jméno
Obě jména jsou pěkná a obě se mi taky víc líbí se zdvojenými písmenky. Ela je opravdu spíše jako varianta Elišky, Ema mi evokuje holčičku z čítanky, která má mámu s mísou.
Kdybych ale měla vybrat jen jedno z nich, hlasovala bych pro Ellu. Emmu si můžete nechat v záloze, kdybyste měli ještě jednu holčičku ![]()
Zamyslela bych se nad tim, jak se holčičce bude libit cely zivot vaude hlasit, ze je Emma se dvěma em nebo Ella se dvěma el.
Jmeno si musite rozhodnout sami, jak vidíš, tady ma hodne zen jiny nazory, nez mas ty, a jen se rozcilujes, ze nerespektuji tvůj nazor. @sissive
Nechápu potřebu některých do každého vrtat a za každou cenu vyjadřovat svoje názory, na které není nikdo zvědavý. Zakladatelko, nic si z toho nedělej, já bych sice tato jména taky nevybrala, ale celkem se mi líbí a myslím si, že nikoho pohoršovat nebudou. Švagrová má Ellu, to jméno se moc hezky vyslovuje a pěkně zní, má hodně zdrobnělin. Občas se lidí zeptají na to, jak se píše, ale moc často to není. Ono taky kde se děti zapisují jménem? Doktoři, školka, škola, kroužky. Všude tam se to řekne jednou a pak už se to ví, takže to nikoho až tolik neobtěžuje. Emma je taky pěkně, ale dvě L vedle se mně osobně líbí víc, než dvě M. Anonym - švagrová
@Paola21 píše:
O. K. jestli Vám to vyhovuje a jste s výběrem spokojení, tak super. Napsala jsem jen svůj názor, že já bych to dítěti nedala. Ale my taky nějak extra necestujeme, tak nepotřebujeme mít mezinárodní jméno
Jo, v pohodě
Já zas nechápu lidi, co daj složitá jména na vyslovení. Znám Kryštůfka, kterej když se ještě ve třech letech představil, tak mu nikdo nerozuměl ![]()
@sissive píše:
Ahoj, čekáme miminko a a vybíráme jméno pro holčičku. Strašně moc se mi líbí jména Ella a Emma a nedokážu se rozhodnout, které z nich vybrat. Manželovi se také obě dvě líbí. Pro jaké jméno by jste se rozhodli?
Mě se víc líbí Emma.
Obě jména jsou v tuto dobu dost hojně dávaná(a sama bych nedala ani jedno-z tohoto důvodu),ale Ell je podle mého víc a navíc mi to jméno připomíná psy (vím o dvou co se tak jmenují),takže za mne určitě Emma.
Holky, proč si myslíte, že je takový problém při nahlašování jména říct např. Ella s dvěma el? Já mám jméno taky se dvěma souhláskama, u nás ne moc obvyklé a když ho někomu diktuju, říkám už automaticky se dvěma el. Neobtěžuje mě to. Mmch, kdyby to holčičku v budoucnu obtěžovalo tak moc, jméno si přece může v dospělosti změnit.
@Geroma píše:
@sissive
Když už tak Ema, ale s jedním M. Netuším, k čemu je dobre mit tam zdvojene souhlasky.
Další buřič co nerespektuje výběr, vítej do klubu ![]()
@ProfZav píše:
Zamyslela bych se nad tim, jak se holčičce bude libit cely zivot vaude hlasit, ze je Emma se dvěma em nebo Ella se dvěma el.
Jmeno si musite rozhodnout sami, jak vidíš, tady ma hodne zen jiny nazory, nez mas ty, a jen se rozcilujes, ze nerespektuji tvůj nazor. @sissive
Jenže i když bude Ema/Ela, budou se ptát, jak se to píše. S tím se prostě musí počítat u všech jmen, u kterých existuje více variant.
@Liz píše:
Jo, v pohoděJá zas nechápu lidi, co daj složitá jména na vyslovení. Znám Kryštůfka, kterej když se ještě ve třech letech představil, tak mu nikdo nerozuměl
Znám Kryštůfka, který zřetelně vyslovoval ve dvou letech.
Taky znám Adama, který v pěti letech říká jen Áaa. Má být kvůli svému postižení bezejmenný? ![]()
@Koty já myslím, že zrovna Elly a Emmy si jména měnit nebudou
V jejich dospělosti to bude časté jméno a nikdo se nad tím nebude pozastavovat. Naše Ella mi řekla, že jsme jí vybrali nejhezčí jméno ![]()
My máme Julii a stejně se ptají, zda je s kroužkem nad u nebo ne:-).
@Liz píše:
@Koty já myslím, že zrovna Elly a Emmy si jména měnit nebudouV jejich dospělosti to bude časté jméno a nikdo se nad tím nebude pozastavovat. Naše Ella mi řekla, že jsme jí vybrali nejhezčí jméno
Taky myslím ![]()