Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My máme Julii a stejně se ptají, zda je s kroužkem nad u nebo ne:-).
@Liz píše:
@Koty já myslím, že zrovna Elly a Emmy si jména měnit nebudouV jejich dospělosti to bude časté jméno a nikdo se nad tím nebude pozastavovat. Naše Ella mi řekla, že jsme jí vybrali nejhezčí jméno
Taky myslím ![]()
Z těchto dvou se mi víc líbí Ella, je měkčí a pro mě příjemnější na poslech.
Dala bych Emmu. U Elly mi vadí, že je to i samostatné jméno i zkráceniny./ Eliška, Elena, Ela, Eleonora../ Emma je jednoznačná.
@Fazulina píše:
My máme Julii a stejně se ptají, zda je s kroužkem nad u nebo ne:-).
Přesně tak. A co třeba taková Kristina, Kristyna, Kristýna? Ta to musí skoro hláskovat, aby ho ostatní napsali správně.
@Aghata píše:
Znám Kryštůfka, který zřetelně vyslovoval ve dvou letech.
Taky znám Adama, který v pěti letech říká jen Áaa. Má být kvůli svému postižení bezejmenný?
Ale daleko větší pravděpodobnost u běžných dětí je, že Adam vysloví v roce, kdyžto r a ř kor v krkolomnym jméně se naučí až dýl. Mám vlastní zkušenost. U mých dětí obdivovali všichni, že v roce řekne hezky své jméno. Málokomu došlo, že je to tím, že mají jednoduchá jména na vyslovení a ne tím, že jsou tak šikovní ![]()
Ella i Emma jsou krásná jména, je jich ale strašně moc
ale za mě určitě Emma ![]()
Asi bych dala tu Emmu. I když s dvěma m vypadá strašlivě.
Jméno Ella se bude každý ptát, zda je to Eliška…atd.
Bude to za chvíli velmi otravné jak pro vás, tak pro to dítě.
@Liz píše:
Ale daleko větší pravděpodobnost u běžných dětí je, že Adam vysloví v roce, kdyžto r a ř kor v krkolomnym jméně se naučí až dýl. Mám vlastní zkušenost. U mých dětí obdivovali všichni, že v roce řekne hezky své jméno. Málokomu došlo, že je to tím, že mají jednoduchá jména na vyslovení a ne tím, že jsou tak šikovní
Vybírat jméno na celý život s ohledem na to, zda ho zřetelně vysloví v roce nebo ve třech letech mi přijde extra ujeté, ale ok, pokud to je pro rodiče podstatné, tak je to samozřejmě vážná věc hodna respektu ![]()
Ani jedno. Už tak jich bude ve třídě aspoň 5. Je to samá Sofie, Ema a Amálka a nevím co ještě.
Mně se líbí jména obě, osobně bych je nedala kvůli četnosti, ale jiak jsou krásná. Ale dala bych spíš tu Emmu, teda spíš jsem taky pro Emu, ale to už je fuk
Ellu bych nedávala kvůli těm ostatním jménum, jak psala @mamoch moje vera se jmenuje Alice, ve školce jí to učitelky zkracují na Ali, pak tam má Elišku, to je zas Eli, pak tam má Emu, Evu, Stelu…takže to je jen Ali, Eli Evi, Emi, Steli ![]()
@Aghata píše:
Vybírat jméno na celý život s ohledem na to, zda ho zřetelně vysloví v roce nebo ve třech letech mi přijde extra ujeté, ale ok, pokud to je pro rodiče podstatné, tak je to samozřejmě vážná věc hodna respektu
Ano a také z phledem na cizince
V anglii jsem znala jednu Jiřinu, který tam všichni říkali Džurína. Bylo mi jí fakt líto
Ale zvyknout se dá na všechno. Já sama mám v u nás běžně dávaný a přesto mezinárodní jméno a jsem za něj rodičům vděčná. Je to pohoda představit se v jskékoliv zemi a všichni vždy vědí ![]()
@Geroma píše:
@Nowuka2
Aha, já jsem diskuzi ani necetla.Mne proste prijde uplne zbytecny, aby melo jmeno zdvojenou hlasku, kdyz se to stejne bude vyslovovat shodne a obcankou se asi v budoucnu kochat nebude, jak je to krasny mit tam dve stejna pismena za sebou.
OP se opravdu zřejmě kochat nebude, ale až bude větší, bude se podepisovat… v dospělosti pravděpodobně každý den. Např. já se v práci v mailech podepisuji každý den nesčetněkrát, takže se kochám i písemnou podobou ![]()