Ella nebo Emma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11169
12.3.17 11:41

My máme Julii a stejně se ptají, zda je s kroužkem nad u nebo ne:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
12.3.17 11:41
@Liz píše:
@Koty já myslím, že zrovna Elly a Emmy si jména měnit nebudou ;) V jejich dospělosti to bude časté jméno a nikdo se nad tím nebude pozastavovat. Naše Ella mi řekla, že jsme jí vybrali nejhezčí jméno :)

Taky myslím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 11:42

Z těchto dvou se mi víc líbí Ella, je měkčí a pro mě příjemnější na poslech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
12.3.17 11:43

Dala bych Emmu. U Elly mi vadí, že je to i samostatné jméno i zkráceniny./ Eliška, Elena, Ela, Eleonora../ Emma je jednoznačná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
12.3.17 11:44
@Fazulina píše:
My máme Julii a stejně se ptají, zda je s kroužkem nad u nebo ne:-).

Přesně tak. A co třeba taková Kristina, Kristyna, Kristýna? Ta to musí skoro hláskovat, aby ho ostatní napsali správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
12.3.17 11:45
@Aghata píše:
Znám Kryštůfka, který zřetelně vyslovoval ve dvou letech.
Taky znám Adama, který v pěti letech říká jen Áaa. Má být kvůli svému postižení bezejmenný? :)

Ale daleko větší pravděpodobnost u běžných dětí je, že Adam vysloví v roce, kdyžto r a ř kor v krkolomnym jméně se naučí až dýl. Mám vlastní zkušenost. U mých dětí obdivovali všichni, že v roce řekne hezky své jméno. Málokomu došlo, že je to tím, že mají jednoduchá jména na vyslovení a ne tím, že jsou tak šikovní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
12.3.17 11:46

Ella i Emma jsou krásná jména, je jich ale strašně moc ;) ale za mě určitě Emma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12907
12.3.17 11:48

Asi bych dala tu Emmu. I když s dvěma m vypadá strašlivě.
Jméno Ella se bude každý ptát, zda je to Eliška…atd.
Bude to za chvíli velmi otravné jak pro vás, tak pro to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
12.3.17 11:50
@Liz píše:
Ale daleko větší pravděpodobnost u běžných dětí je, že Adam vysloví v roce, kdyžto r a ř kor v krkolomnym jméně se naučí až dýl. Mám vlastní zkušenost. U mých dětí obdivovali všichni, že v roce řekne hezky své jméno. Málokomu došlo, že je to tím, že mají jednoduchá jména na vyslovení a ne tím, že jsou tak šikovní :D

Vybírat jméno na celý život s ohledem na to, zda ho zřetelně vysloví v roce nebo ve třech letech mi přijde extra ujeté, ale ok, pokud to je pro rodiče podstatné, tak je to samozřejmě vážná věc hodna respektu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
12.3.17 11:51
@Nowuka2 píše:
Tak to dejte snad raději Evvu.
:D :D :D :D :D :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
12.3.17 11:52

Ani jedno. Už tak jich bude ve třídě aspoň 5. Je to samá Sofie, Ema a Amálka a nevím co ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.3.17 11:54

Mně se líbí jména obě, osobně bych je nedala kvůli četnosti, ale jiak jsou krásná. Ale dala bych spíš tu Emmu, teda spíš jsem taky pro Emu, ale to už je fuk :) Ellu bych nedávala kvůli těm ostatním jménum, jak psala @mamoch moje vera se jmenuje Alice, ve školce jí to učitelky zkracují na Ali, pak tam má Elišku, to je zas Eli, pak tam má Emu, Evu, Stelu…takže to je jen Ali, Eli Evi, Emi, Steli :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
12.3.17 11:54
@Aghata píše:
Vybírat jméno na celý život s ohledem na to, zda ho zřetelně vysloví v roce nebo ve třech letech mi přijde extra ujeté, ale ok, pokud to je pro rodiče podstatné, tak je to samozřejmě vážná věc hodna respektu :)

Ano a také z phledem na cizince ;) V anglii jsem znala jednu Jiřinu, který tam všichni říkali Džurína. Bylo mi jí fakt líto :) Ale zvyknout se dá na všechno. Já sama mám v u nás běžně dávaný a přesto mezinárodní jméno a jsem za něj rodičům vděčná. Je to pohoda představit se v jskékoliv zemi a všichni vždy vědí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
12.3.17 12:03

Vždy jsem chtěla Emmu :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
12.3.17 12:06
@Geroma píše:
@Nowuka2
Aha, já jsem diskuzi ani necetla.Mne proste prijde uplne zbytecny, aby melo jmeno zdvojenou hlasku, kdyz se to stejne bude vyslovovat shodne a obcankou se asi v budoucnu kochat nebude, jak je to krasny mit tam dve stejna pismena za sebou.

OP se opravdu zřejmě kochat nebude, ale až bude větší, bude se podepisovat… v dospělosti pravděpodobně každý den. Např. já se v práci v mailech podepisuji každý den nesčetněkrát, takže se kochám i písemnou podobou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze