Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, jaké jméno byste daly druhorozenému ke staršímu Lukáškovi?
Předem děkuji za názory.
Příspěvek upraven 18.03.17 v 20:59
Holčička Anežka, Saša, Linda, Šarlota, Šárka…Chlapeček Eliáš, Matouš, Tomáš, Libor, Šimon,…
Mohu se zeptat?
1. Vase deti jsou modni doplnek, ktery musi ladit?
2. Deti budou vsude chodit spolecne, dokonce i v dospelosti a predstavovat se jako Lukas a Pavlik?
Vyberte prece jmeno, ktere je hezke samo o sobe. Az bude dite dospele, tak bude uplne putna, ze starsi bratr je Lukas.
@warita píše:
Mohu se zeptat?1. Vase deti jsou modni doplnek, ktery musi ladit?
Vyberte prece jmeno, ktere je hezke samo o sobe. Az bude dite dospele, tak bude uplne putna, ze starsi bratr je Lukas.
2. Deti budou vsude chodit spolecne, dokonce i v dospelosti a predstavovat se jako Lukas a Pavlik?
@marion14 Jakékoli běžně používané jméno. Znám sourozence Lukáš a Petr, taky Lukáš a Nikola, nikdy mě nenapadlo přemýšlet jestli spolu ladí, ale asi jo ![]()
@warita píše:
No asi by znělo divně, kdyby se jmenovali třeba Lukáš a Svatoslav.
Myslím si, že jména by měla být „ze stejného soudku“ - buď obě moderní, nebo obě staročeská, klasická, atd. Můj dotaz není na diskusích zdaleka ojedinělý.
Chtěla bych si přečíst názory těch, kteří mi poradí. Kdo k tomu nemá co napsat, ať nepíše.
![]()
Ještě doplním, že mě zajímají spíše jména pro kluka, pro holčičku už máme vybráno. ![]()
@warita píše:
hele, já mám taky ráda, když jména sourozenců souzní - typově, zvukomalebně, historicky, kulturně, prostě nějaké pojítko. U cizích to neřeším, každého věc, ale u vlastních ano.
Takže třeba kombinace Lukáš a Bořivoj, Božena (nebo naopak Kevin či Jessika) mi nesedí.
K zadání - jakékoli tradiční a běžně dávané. Kluci - Tomáš, Matyáš, David, Jan, Jakub, Adam, Martin…Holčičí Eliška, Lucie, Adéla, Veronika, Tereza…
@pe-terka píše:
hele, já mám taky ráda, když jména sourozenců souzní - typově, zvukomalebně, historicky, kulturně, prostě nějaké pojítko. U cizích to neřeším, každého věc, ale u vlastních ano.
Takže třeba kombinace Lukáš a Bořivoj, Božena (nebo naopak Kevin či Jessika) mi nesedí.
K zadání - jakékoli tradiční a běžně dávané. Kluci - Tomáš, Matyáš, David, Jan, Jakub, Adam, Martin…Holčičí Eliška, Lucie, Adéla, Veronika, Tereza…
Děkuji.
![]()