Jméno ke jménu Lukáš

Napsat příspěvek
Velikost písma:
484
18.3.17 12:54

@boball Ono to ani nemusí být jméno nějaké celebrity. Brácha má v podstatě běžné jméno, žádný úlet nebo módní výstřelek. Ve své době i dnes často dávané - už dlouho se drží v první pětce co se týká četnosti jmen novorozenců. Za celý svůj život jsem se osobně setkala jen s jednou nositelkou jména, jako jsem měla já. A to přesto, že v celkovém žebříčku četnosti je v první dvacítce. Věkový průměr nositelek je ale 65 let, takže se hodně dávalo dlouho před mým narozením a vnímám ho jako zastaralé a nemoderní. Věkový průměr nositelů bráchova jména je 30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.3.17 16:20

@Seren @boball
Děkuju za názory! A jaká jména byste tedy doporučovaly? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
18.3.17 16:45

@marion14 Vybrat si musíte vy sami, které se vám líbí. Zaznělo jich tady už hodně, která se dle mého názoru k Lukášovi hodí - Tomáš, Petr, David, Adam, Filip, Martin a spousta dalších. Z holčičích např. Lucie, Adéla, Tereza, Eliška, Šárka apod.
Vyhnula bych se jménům typu Bohumil, Soběslav, Vladimír, Božena, Růžena, Anastázie nebo naopak zahraničním, jako je Kevin, Mateo, Justin, Jennifer, Abigail, Charlotte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
18.3.17 16:53

Jindřich. :)

Edit: Myslel jsem, že vybíráte jméno k příjmení Lukáš. Nenapadlo mne, že někdo bude vybírat jméno pro Lukášova bratra. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
18.3.17 16:56

Lukáš a Jindřich, to je pro mě stejné jako bylo bráchovo jméno a moje :jazyk: Kdybych se jmenovala Jindřich, záviděla bych Lukášovi, že má mnohem hezčí jméno, protože řadím Jindřicha mezi jména typu Bohumil, Jaroslav, Vlastimil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.3.17 17:08
@Seren píše:
Lukáš a Jindřich, to je pro mě stejné jako bylo bráchovo jméno a moje :jazyk: Kdybych se jmenovala Jindřich, záviděla bych Lukášovi, že má mnohem hezčí jméno, protože řadím Jindřicha mezi jména typu Bohumil, Jaroslav, Vlastimil…

Vidíš, mně se zase mnohem víc líbí jméno Jindřich než Lukáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.3.17 17:11

K tématu. Ladí mi Tomáš. Nebo potom dát Marek, Matouš, Jan. Holčičí neví, tam bych vybírala cokoli česky znějícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.3.17 17:37
@Seren píše:
@boball Ono to ani nemusí být jméno nějaké celebrity. Brácha má v podstatě běžné jméno, žádný úlet nebo módní výstřelek. Ve své době i dnes často dávané - už dlouho se drží v první pětce co se týká četnosti jmen novorozenců. Za celý svůj život jsem se osobně setkala jen s jednou nositelkou jména, jako jsem měla já. A to přesto, že v celkovém žebříčku četnosti je v první dvacítce. Věkový průměr nositelek je ale 65 let, takže se hodně dávalo dlouho před mým narozením a vnímám ho jako zastaralé a nemoderní. Věkový průměr nositelů bráchova jména je 30 let.

asi tuším, jak se brácha jmenuje. Pěkné jméno :palec: Ale ty ses s tím svým původním vypořádala statečně, určitě máš ted hezčí :palec: Doufám, že jsi spokojená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
18.3.17 18:22
@Ester13 píše:
Vidíš, mně se zase mnohem víc líbí jméno Jindřich než Lukáš.

Je dobře, že se různým lidem líbí různá jména. Jinak bychom se jmenovali všichni stejně :mrgreen:
Každopádně Jindřich se mi k Lukášovi nehodí, je každé z jiného soudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
18.3.17 18:27
@pe-terka píše:
asi tuším, jak se brácha jmenuje. Pěkné jméno :palec: Ale ty ses s tím svým původním vypořádala statečně, určitě máš ted hezčí :palec: Doufám, že jsi spokojená :kytka:

Děkuji :kytka: Jsem moc spokojená. Dokonce když jsem se teď někde představovala cizím lidem, jejich reakce byla: Je, vy máte pěkné jméno :)
Jinak brácha se jmenuje Tomáš. A syn je Lukáš ;) To jméno jsem milovala od první chvíle, kdy jsem jako dítě viděla večerníček O klukovi z plakátu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.3.17 18:28
@Seren píše:
Je dobře, že se různým lidem líbí různá jména. Jinak bychom se jmenovali všichni stejně :mrgreen:
Každopádně Jindřich se mi k Lukášovi nehodí, je každé z jiného soudku.

Přesně tak :) Je to kříž s těmi jmény. Děsně se bojím, aby syn nebyl ze svého jména nešťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.3.17 18:32
@Seren píše:
Děkuji :kytka: Jsem moc spokojená. Dokonce když jsem se teď někde představovala cizím lidem, jejich reakce byla: Je, vy máte pěkné jméno :)
Jinak brácha se jmenuje Tomáš. A syn je Lukáš ;) To jméno jsem milovala od první chvíle, kdy jsem jako dítě viděla večerníček O klukovi z plakátu :pankac:

Tipovala jsem, že se brácha jmenuje Martin. Tvé původní jméno si myslím, že jsem poznala a také se mi nelíbí, takže chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
18.3.17 18:32
@Ester13 píše:
Přesně tak :) Je to kříž s těmi jmény. Děsně se bojím, aby syn nebyl ze svého jména nešťastný.

Neboj ;) Kdyby z něj byl opravdu hodně nešťastný, může se nechat přejmenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.3.17 18:33
@Seren píše:
Neboj ;) Kdyby z něj byl opravdu hodně nešťastný, může se nechat přejmenovat.
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.3.17 18:35
@Seren píše:
Jinak brácha se jmenuje Tomáš. A syn je Lukáš ;) To jméno jsem milovala od první chvíle, kdy jsem jako dítě viděla večerníček O klukovi z plakátu :pankac:

Myslela jsme si to…Pěkné jméno, dá se říct nadčasové.
A když se někde představuješ novým jménem, necítíš zvláštní pocit? Sžila ses s tím v pohodě? Přece jen, jmenovat se roky nějak (i když divně) a pak změna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze