Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Ester13 píše:
Tipovala jsem, že se brácha jmenuje Martin. Tvé původní jméno si myslím, že jsem poznala a také se mi nelíbí, takže chápu.
Martin je dle mého taky pěkné jméno.
To moje původní se nelíbí skoro nikomu
![]()
@pe-terka píše:
Myslela jsme si to…Pěkné jméno, dá se říct nadčasové.
A když se někde představuješ novým jménem, necítíš zvláštní pocit? Sžila ses s tím v pohodě? Přece jen, jmenovat se roky nějak (i když divně) a pak změna…
Přesně tak… nadčasové ![]()
Úplně v pohodě. Např. dřív jsem se do telefonu ohlašovala jen svým příjmením, teď se nestydím použít obě dvě jména ![]()
@marion14 píše:
@Seren @boball
Děkuju za názory! A jaká jména byste tedy doporučovaly?
Já už jsem psala hned ze začátku. David, Filip, Tomáš, tyhle jména znám u sourozenců Lukáše a ladí mi hezky.
@pe-terka píše:
to si nevybereš. Náš syn má klasické hodně dávané jméno (které se nám líbí, on je taky spokojen), my jsme takoví neoriginálníJenže - je šíleně ukecanej. No, a hádej, jaká přezdívka se na něj ujala? Postavička z Postřižin. Takže brblá, ale na Pepina slyší
![]()
@Seren Tak teď jsem se nějak ztratila - ty ses nechala přejmenovat?
@boball píše:Náš kluk zase když mluví, chce se většinou prosadit, tak u toho řve jak na lesy. Takže jak jinak mu říkat, než strejda Pepin
no vidíš, dva Pepini, bez ohledu na zkutečné jméno
.Nejvíc si ho vychutnává jeho starší bratr, ten už mu pomalu jinak neříká. Tuhle se chystali do kroužku, a starší říká - „Tak už poď, Pepiku.“ A mladej se zvedl - a šli
.
@pe-terka jen aby jste si na to tak nezvykli, že mu to zbyde
Moje bývalá kolegyně mluvila o své dceři, naše Pepina udělala tohle, jindy zas ono. A já až asi po roce zjistila, že se ve skutečnosti vůbec nejmenuje Josefína, ale má přezdívku podle toho prasátka. ![]()
@boball píše:
@pe-terka jen aby jste si na to tak nezvykli, že mu to zbydeMoje bývalá kolegyně mluvila o své dceři, naše Pepina udělala tohle, jindy zas ono. A já až asi po roce zjistila, že se ve skutečnosti vůbec nejmenuje Josefína, ale má přezdívku podle toho prasátka.
myslím, že to nehrozí. Já mu tak řeknu, jen když už mám od jeho kecání díru v hlavě, manžel taky
Nejvíc si ho vychutnává pubertální bratr
V kroužku má zase jinou přezdívku, od loga trička, které tahal týden na táboře
On si prostě o ty přezdívky nějak koleduje
![]()
@warita píše:
Mohu se zeptat?1. Vase deti jsou modni doplnek, ktery musi ladit?
Vyberte prece jmeno, ktere je hezke samo o sobe. Az bude dite dospele, tak bude uplne putna, ze starsi bratr je Lukas.
2. Deti budou vsude chodit spolecne, dokonce i v dospelosti a predstavovat se jako Lukas a Pavlik?
@marion14 píše:
Ahoj holky, jaké jméno byste daly druhorozenému ke staršímu Lukáškovi?Předem děkuji za názory.Příspěvek upraven 18.03.17 v 20:59
Adrian, Albert, Alan, Aleš, Alwin, Alfred, Artuš, Augustin, Alvís
Benedikt (Blahoslav), Bedřich, Bohdan, Bohumil/mír/slav, Bolek, Bořek, Branislav/mír, Břetislav
Ctibor, Ctirad, Ctislav, Čestmír
Dalibor, Dalemil, Denys, Dobroslav, Drahoslav, Dušan (Hugo)
Ernest, Edgar, Edmund, Eduard, Egon (Mečislav), Erik, Ezra
Fabian, Felix, Ferdinand, Filibert, Florian, Finn
Gilbert, Gustav
Horan, Haštal, Herbert, Horymír, Hostivít, Hynek (Jindřich)
Ingvar, Ivar, Ivo
Jasan, Jaromír/slav, Jeronym, Jošt, Julian
Kajetan, Karel, Kelan, Kilian, Kevin, Konrad, Květoslav, Kristian, Krispin, Křesomysl, Kwido
Leonard, Leopold, Lev, Libor, Lubor, Luboš, Lucian, Luděk, Lug, Ludvík, Lumír
Manfred, Marcel, Marian, Markus, Maxim, Medard, Merlin, Metoděj, Miloš, Milota, Mnata, Mnislav, Mojmír
Nikola, Norbert
Odin, Oto, Oldřich, Oliver, Otokar, Otomar, Oskar, Osvald
Přemysl, Pax
Radomír, Radim, Radoslav, Radovít, Radovan, Radana, Radúz, Raimund, Ralf, Randolf, Rostislav, Richard, Robert, Rodan, Roland
Silvan, Slavomil/mír, Slávek, Slavoj, Soběslav, Spytihněv, Stanimír/slav, Svatobor, Svatomír, Svatoslav, Svatopluk, Svantovít
Teobald, Tórsten, Tibor, Tomislav, Tristan
Vácslav, Vladislav/mír, Valerian, Vavřinec, Veles, Vendelín, Vili, Vincent, Vít, Vítězslav, Vladan, Vlastimil, Vlastimír, Vlastibor, Vlastislav, Vratislav, Vlk, Vojslav
Wilem, Wilmar, Wilfred
Zbigněv, Zbyněk, Zbyšek, Zdenek, Zdeslav, Zikmund, Zoran, Zlatan, Živan