Ex a naše dítě

952
26.11.14 20:21

Ex a naše dítě

Dobrý den,
s manželem máme za sebou stání u soudu ohledně naši malé ( v únoru jí budou 2 ročky ). Manžel si našel novou přítelkyni a po 4měsíční známosti mi to konečně přiznal a odstěhoval se k ní.
Když mám malou u sebe tak se neozve, nevím jestli ho nezajímá jak se malá má nebo jenom nechce se mnou komunikovat, nicméně když je malá u něj, tak chci vědět jak je na tom. Když mu napíšu sms, jak se malá má atd… jestli byla v pořádku na wc ( má problémy se stolicí, když jeden den nejde, tak se druhý den trápí ) tak mi na to neodpovídá, nezvedá telefon prostě jak by nežil, nebo mi občas odepíše, že nemá povinnost mi vše hlásit a podávat denní hlášení, že malá se má u něj dobře a že jí nic nechybí…

s malou je u té své přítelkyně v bytě 2+1 a ona má své osmileté dítě… navíc manžel má již dvě děti z předešlého manželství ( 10 a 21 let ) takže to mladší ( kluka ) si bere na víkendy… takže malá tam určitě nemá klid :( doma je zvyklá na svůj vlastní pokojíček :( nevím jak ho „donutit“ aby mi aspoň jednou za čas napsal jak se malá má, kde je atd… vím že přespává třeba u tchýně nebo u jeho dcery ( té 21jedna leté ) ale on mi nic neřekne, prý že malá je s ním a že nikde na noc není…

najde se tady maminka, která má podobné „problémy“??? a jak to řeší???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.11.14 20:24

@petulec on Ti ale nic hlásit fakt nemusí. Neřeš to. Smiř se s tim - pokud Ti dítko vrací v pořádku, je to dobrý. A mmchdm, neřeš nějaký pokojíček - dítěti je to fuk - pokud se mu tam věnují, tak mu mumraj vadit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
26.11.14 20:28

@martina.se mrzí mě, že se tak chová… i přesto, že se od nás odstěhoval a šel bydlet k jiné, tak kdyby mi během doby co je malá se mnou napsal, kde malá je atd.. tak bych neměla problém odepsat, jednou je to její otec tak co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.11.14 20:30
@petulec píše:
@martina.se mrzí mě, že se tak chová… i přesto, že se od nás odstěhoval a šel bydlet k jiné, tak kdyby mi během doby co je malá se mnou napsal, kde malá je atd.. tak bych neměla problém odepsat, jednou je to její otec tak co :nevim:

ale on není povinen Tě o tom informovat. to, že Ty s tím nemáš problém neznamená, že on to musí dělat taky :nevim: zvykni si, nepřemýšlej nad tím, bude Ti mnohem líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.11.14 20:31

@petulec mmchdm, neber to ode mne špatně, ale je to realita. On Tě informovat prostě nemusí, to není nikde dáno, že Ti má odepisovat. Jak otec se chová (stará se oni, zajistí péči), pak to prostě neřeš. Kdyby se jí něco stalo, je to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.11.14 20:31

Souhlasim. Odepsat ti na sms je slusnost. Ale je to taky zakonny zastupce - neni duvod, aby ti hlasil dcery stolici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
26.11.14 20:32

@martina.se budu to muset vydržet do září… pak malá půjde do školky a uvidí ji 1× za 5 týdnů když bude mít volný víkend… ted ji vídá často, protože chodím do práce, takže s ním je cca 1/3 měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.11.14 20:34
@petulec píše:
@martina.se budu to muset vydržet do září… pak malá půjde do školky a uvidí ji 1× za 5 týdnů když bude mít volný víkend… ted ji vídá často, protože chodím do práce, takže s ním je cca 1/3 měsíce..

buď ráda, že má o ni zájem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
26.11.14 20:34

Nedivim se Ti, že Ti vadí, že o ní nic nevíš, když je u něj. Je ještě malinká, mám stejně starýho kluka a nedovedu si představit ho dát na víkend někam, kde neni zvyklý, byť by to byl jeho otec. Být Tebou, tak se s ním zkusím domluvit v době, kdy u něj malá není a on není v dosahu přítelkyně. Třeba bych mu zavolala ve všední den, jestli by nešel na chvíli na kafe, nebo bych mu napsala email. Že víš, že jí je u něj asi dobře, ale že to těžce neseš, že o ní nic nevíš, že ho vždycky vyslýcht nebudeš, je jasný až jí bude 10, tak to bude trochu jiný. Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
26.11.14 20:35

@petulec tohle jsem nesnášela u nevlastního syna. Jel k nám na víkend, maminka s ním jinak trávila veškerý čas a o víkendu mu furt volala :roll:, asi jestli jedl, co dělá, večer před spaním…To pak jsme neměli chvíli klid být s ním „o samotě“. Nech ji žít, pokud manžel už děti má, tak se o ni postará, ne? O tom wc mu to stačí říct jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
26.11.14 20:36

@petulec nezlob se ale z tvych prispevku cisi urcita zatrpklost vuci ex (jasne, podvadel te a opustil s ditetem, to chapu…ale proste nekdy vztah vyprcha a laska zmizi), o dceru se stara, socializuje se s ostatnimi detmi tam nevidim problem. Pokud ti vadi jeho predchozi deti tak sis s nim nemela porizovat tohle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
26.11.14 20:36

@Liz zkoušela jsem, nemá zájem. Je jak vyměněný. Odstěhoval se před 4mi měsíci a nikdo z jeho rodiny ( krom tchýně ) neví, že se odstěhoval…

je to celé postavené na hlavu, připadám si pořád jak ve zlém snu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
26.11.14 20:39

Moji malý budou dva v lednu, s bývalým jsme od sebe 3 měsíce cca, Soudně máme určené jedno odpoledne v týdnu a jednou za dva týdny celá sobota, na noc jen dle dohody. Za malou byl zatím dvakrát. Teď nevím kdy ji zase bude chtít vidět, protože naposledy dovezl malé „dárek“ k vánocům, že už se neuvidí do vánoc. Akorát malé blbne hlavu. Ona ho pak další týden shání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
26.11.14 20:41

Moje kamarádka řešila to samé, chtěla aspoň jednu sms, že je vše ok, aby mohla jít v klidu spát. Dnes už spolu vycházejí jako rodina, tatínek dítě po víkendu doveze a staví se na kafe, než syn usne. Oba mají nové partnery, ale prostě to tak nějak funguje, i když v rámci slušnosti a zatnutých pěstí. Ale trvalo to dlouho, po rozchodu nefungoval jako táta vůbec, nejezdil si pro něj, ládoval ho mekáčem, nechával v jedněch trenkách. Teprve když se oba srovnali s rozchodem, to dokázali řešit jinak než ignorací v lepším případě. Já bych taky chtěla vědět, jestli jsou moje děti v pořádku, stejně tak pokud by mi jejich otec během týdne poslal žádost o informace, tak mu je poskytnu. Ale je fakt, že právně to vymahatelné není.

• Citovat
  • Upravit
952
26.11.14 20:41

Jsem ráda, že si malou bere, že se vídají, je to její otec ať mi udělal cokoliv…
jde jen o to, že se mnou nedokáže normálně komunikovat. Vždyt ji nejsou ani dva ročky :( dokud nemluví a sama mi neřekne jestli spinkala nebo jestli jedla, tak se ho prostě budu ptát. Budu otravná ex, ale chci vědět jak se moje dítě má když není se mnou!!! až ji bude 10let tak si sama řekne, ale do té doby bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna