Lhůty pro žádost o zvýšení alimentů

42
26.11.14 19:28

zvyseni alimentu - lhuty

Prosim o radu, dnes jsem byla na soude podat zadost o zvyseni alimentu, ale ja blbec jsem zapomnela, ze mam dat 4 kopie a dala to tam pouze jednou. Pani si to vzala, orazila a zaevidovala a pry ty dalsi kopie mam v brzke dobe dodat. Mam to tedy brat tak, ze zadost je podana a zacne se v te zalezitosti jednat? A nebo pockaji na ty dalsi kopie? A take me zajima, za jak dlouho dojde obsilka druhe strane? A take kdy se mam pripravit, ze bude soud?

Příspěvek upraven 26.11.14 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.11.14 19:35

@Erya dodej to co nejdřív, protože bez toho se nic dít nezačne. Soud se může konat za měsíc a klidně i za půl roku, záleží na vytíženosti soudu. Druhou stranu informují, jak přiřadí jednací číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.11.14 20:07

@martina.se A to prirazeni jednaciho cisla muze trvat jak dlouho? Jde mi o to, ze pokud byvaly do Vanoc bude vedet, ze si zadam o zvyseni, mam strach aby si nevylival zlost na deckach kdyz budou u nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.11.14 20:07

@Erya nám jednací přiřadili týden poté, co jsem to dala na podatelnu - ovšem každý soud je jiný, to se nedá odhadnout. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
26.11.14 20:12

Spisovou znacku (po ocislovani jednaci cislo) to dostane hned. Kopie s dle meho dokladat nemusi, nebot stejne opatrovnikovi to budou skenovat a zasilat do datove schranky a otco to okopirujou. Za jak dlouho navrh odeslou zalezi take na soudu, kde byl navrh podan a jak je soud vytizeny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
26.11.14 20:17

No my jdem v úterý odsouhlasit návrh k advokátovi, stál mě 4,5 tis, ale je to bývalý soudce prý hooodně dobrý, tak doufám se ex nebude moc kroutit, aby ho nenamotal na vrtulku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
27.11.14 17:13

Jestli jsi žádala o zvýšení tak máš číslo spisu pod kterém se určovalo kolik bude platit. Tak si zadej sem to číslo a ono ti vyjede jestli už to má spisovou značku, nebo jestli byla nějaká změna ve spisu.
 http://infosoud.justice.cz/…c/search.jsp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
28.11.14 10:40
@Riky69 píše:
Jestli jsi žádala o zvýšení tak máš číslo spisu pod kterém se určovalo kolik bude platit. Tak si zadej sem to číslo a ono ti vyjede jestli už to má spisovou značku, nebo jestli byla nějaká změna ve spisu.
http://infosoud.justice.cz/…c/search.jsp

Díky, tak podle toho odkazu se ještě nic neděje, není tam ani, že jsem podala žádost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
28.11.14 10:50

@Erya Tak si to kontroluj, já podle toho odkazu dokonce věděla dřív, kdy bude stání, než nám to přišlo do schránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
28.11.14 13:23

@Riky69 Super díky, budu si to hlídat. A můžu se ještě zeptat? Nesla jsem paní na podatelně i papíry od doktora o stavu malé a další nakopírované dokumenty - důkazy, které v žádosti uvádím pro to, aby ty alimenty zvýšili, ale ta paní je nechtěla, vzala si jen tu mou žádost. Ty další věci se tedy budou dokazovat až na vyžádání soudu nebo jak? Doufám, že jsem to napsala srozumitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
28.11.14 13:33

Ano až bude stání, budete oba vypovídat ústně a tam tohle všechno soudci/soudkyni ukážeš. Měj originál, ale i kopii u důležitých věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
28.11.14 14:00

@Riky69 @Erya hlavně pokud je v žádosti uvedeno že jde o nepříznivý zdravotní stav dítěte, tak soud si sám vyžádá potřebné zprávy přímo, aby protistrana neměla námitky pro případnou nelegální úpravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
28.11.14 14:07

@S.Ivanka Tak já jen vycházím z osobních zkušeností, děkuji za doplnění. Jen vím, že soudy se odročují a dokud soudce, nebo soudkyně nemá všechno pohromadě tak nerozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
28.11.14 14:34

@Riky69 já také ze svých zkušeností, svého času jsem měla dítě uznané dlouhodobě těžce zdavotně postižené, tak vím, nyní už si musí žádat sám, je mu 22 a studuje, rpto ten advokát, v úterý jdeme pročíst návrh a pak už jen čekat na stání. To je nejhorší, když je dítěti přes 18 a musí se soudit sám s někým koho vlastně ani nezná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
28.11.14 14:38

Tak já se obávám toho, že dcera se s ním ani nebude chtít soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna