Ex a tříletá dcera

Anonymní
16.6.20 23:31

Ex a tříletá dcera

Dobrý večer, prosím nechci číst komentáře typu co jsi chtěla- to máš atd. Jsem si vědoma, že jsem měla růžové brýle. Děkuji :lol: A teď k dotazu.
Dcerka má 3 roky. Můj ex od nás odešel prakticky po narození. Za tři roky ji párkrát navštívil, ale většinou to bylo stylem přijdu 2× a pak zase rok nic. Chovám se k němu opravdu mile. Pozvu ho domů, nabídnu jídlo, pití, ale potom mi vždy začne psát zprávy a dělá vše proto aby jsem po něm vyjela. Já se hádat nechci, ale přijde mi, že chce jen záminku aby nemusel za dcerou přijít. Jeho okolí na něj dost tlačí, aby dceru vídal. On to chce očividně nejmíň. Mohu se nějak bránit? Existuje někdo kdo by mu vysvětlil jak se má chovat? Dcera s ním samozřejmě sama neodejde - nezná ho a bojí se ho.
Už jsem opravdu na kraji sil. Kolikrát mu ještě budu MUSET dát šanci aby byl otcem a choval se slušně?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
309
16.6.20 23:33

A proc mu chces davat sanci, kdyz o to evidentne nestoji???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 23:47

@Kacenka.k8 protože se vždy jednou za čas ozve a chce si hrát na otce. Loni v srpnu ho dokopala nová partnerka–přišel 2×. Potom se rozešli a až do teď se neozval. Já jen nechci, aby někdy mohl říct, že jsem mu bránila ve styku. Nikdy jsem to nedělala, ale opravdu bych chtěla žít v klidu. Nejhorší je, že i já s ním musím potom trávit čas a vždy je to k ničemu. Dcera si na něj přece za 1 návštěvu nikdy nezvykne

• Citovat
  • Upravit
7571
17.6.20 00:11
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím nechci číst komentáře typu co jsi chtěla- to máš atd. Jsem si vědoma, že jsem měla růžové brýle. Děkuji :lol: A teď k dotazu.
Dcerka má 3 roky. Můj ex od nás odešel prakticky po narození. Za tři roky ji párkrát navštívil, ale většinou to bylo stylem přijdu 2× a pak zase rok nic. Chovám se k němu opravdu mile. Pozvu ho domů, nabídnu jídlo, pití, ale potom mi vždy začne psát zprávy a dělá vše proto aby jsem po něm vyjela. Já se hádat nechci, ale přijde mi, že chce jen záminku aby nemusel za dcerou přijít. Jeho okolí na něj dost tlačí, aby dceru vídal. On to chce očividně nejmíň. Mohu se nějak bránit? Existuje někdo kdo by mu vysvětlil jak se má chovat? Dcera s ním samozřejmě sama neodejde - nezná ho a bojí se ho.
Už jsem opravdu na kraji sil. Kolikrát mu ještě budu MUSET dát šanci aby byl otcem a choval se slušně?

Ja to vidim, ze to co bylo zanedbano pri vyberu otce se ted uz nijak nedozene. Samozrejme urcite je dobre mu nebranit ve styku, ale nema smysl ho k tomu nutit, kdyz to bude delat s odporem a chovat se k dceri hnusne.
Alimenty vubec plati?

Proste jsi sahla vedle pri vyberu, tak bez do sebe a zamysli se nad tim co te k tomu vedlo ho zvolit za tatinka. Vyvarujes se do budoucna toho, ze dalsi dite budes mit se stejnym nebo horsim ignorantem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
17.6.20 06:07

Ne, nejsou žádné prostředky, jak donutit otce k osobní péči. Pokud platí alimenty, byla bych v klidu, že dá pokoj a nezasahuje do výchovy. Pokud jeho rodina stojí o styk s dcerou, snažila bych se domlouvat přímo s nimi a dceru předávat. Timto krokem, kdy se staras, aby vazby s jeho rodinou nebyly přerušeny, dáváš najevo, že máš na tom zájem a nikdo Ti snad nic vyčíst nemůže.

Chápu ale ten stres kolem toho, nikdy nevíš, kdo ho kdy dokope si nějakou dobu zase hrát na otce roku a ve styku bránit nesmíš, i když přijde po delší době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pet32
17.6.20 06:33

Nikdo nemůže nikoho nutit, aby měl někoho rád. On svoji šanci dostal, nechce. Vysvětlila bych to dítěti. Já jsem měla spolužačku, u které otec nechtěl přiznat, že je jeho, šel na testy, byla jeho a platil alimenty. Bydleli v jednom městě, když byla na střední, tak si „otec“ stěžoval, že ho ani nepozdraví, raději přejde na druhou stranu. Sklidil co zasel, může si za to sám.
Ty mu chceš dávat šance, ale bohužel o své dítě nemá zájem. Možná někdy přijde, to už bude na dítěti, jestli mu dá šanci a odpustí mu

• Citovat
  • Upravit
7228
17.6.20 06:40

Nevarila bych ani mu nenabizela pití, scházela bych se na neutrální půdě, nejlépe na hřišti… Pokud by jeho rodina chtěla dceru vídat, tak se asi raději domluvit s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.6.20 06:55

Ani omylem bych se nesnažila, aby si mohl hrát na tatínka a měl to i s all inclusive. Čím méně jí bude vídat, tím líp. Tohle není otec, který by jí do života něco předal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.6.20 06:57
@welovefashion píše:
Nevarila bych ani mu nenabizela pití, scházela bych se na neutrální půdě, nejlépe na hřišti… Pokud by jeho rodina chtěla dceru vídat, tak se asi raději domluvit s ní.

No, taky si myslím.

Zajem chlapa o dite poznáš, ten ho nema, nema smysl mu podstrojovat a delat ze sebe hlupacku. Klid mit jeste delsi dobu nebudes, jestli do nej sijou příbuzný a mozna i vlastni svedomi. Ale prijde to, neboj. Drzte se, holky :hug:

• Citovat
  • Upravit
9935
17.6.20 08:26

On NEMÁ zájem tzn. NEnutila bych. Není nic horšího, než jakýkoliv vztah z donucení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34400
17.6.20 08:36

Těžko ho donutíš, aby se choval jako táta, když on sám nechce. Když by chtěl dceru vidět, tak ok, ale ne u tebe doma a s tím, že se u tebe nají, napije a ještě si asi myslí, že s ním skočíš do postele. To ani omylem. Vždytˇmůžete jít na chvilku na hřiště atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 09:09

Jeho rodina malinkou neviděla cca dva roky. Bydlíme ve stejném městě, ale prostě nic. Jen praprarodiče měli zájem, ale potom se odmlčeli také. Prý mají si nechtějí rozhádat zbytek rodiny. Vím, že ho nedonutím být otcem, ale jsem už zničená z toho ztraceného času, který s ním musím trávit. Nyní to malá ještě moc nechápe, ale co za rok? Jeee Julinko to je tatínek a po roce si udělal čas? Říkala jsem mu ať se chová normálně a pravidelně chodí, nebo ať se odmlčí raději úplně… 🤔 Jo a alimenty platí. To je jediné plus.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
17.6.20 09:41

Toho ztraceneho casu nastesti neni moc. Taky bych byla vypruzela z ty hry :roll: nic mu nerikej, nema to cenu. Je ale videt, ze se dcerou chlubí, bohuzel vztah je ciste teoreticky

• Citovat
  • Upravit
724
17.6.20 11:00

Tak ho nezvi k vam, ale at se klidne prida na nejakou venkovni aktivitu, kam bys stejne s malou sla - napr. hriste, bazen. Tim padem to nebude az tak ztraceny cas a je to proste na nem, jestli projevi zajem, nebo ne. Bavit se tam s nim nejak extra nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí