Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
No řešila bych to, nechtěla bych aby se táta ufetoval před dítětem, jaký pak bude mít to dítě vzory? Že brát drogy je normální? A dokud by bral drogy tak bych mu jí nedávala.
@Amys píše:
No ale to budeš muset řešit soudně. Jinak jednáš protizákoně
Pochybuju, že takovejhle člověk, si půjde stěžovat na soud.
@Danulinka16 píše:
Pochybuju, že takovejhle člověk, si půjde stěžovat na soud.
A ty ho znáš
Zakladatelka tady nenapsala, jakým způsobem fetuje. Drogy může být jak píchání pervitinu, tak kouření marjány
Pokud si píchá pervitin a je někde na dně, tak samozřejmě na soud asi nepůjde, ale to už by asi nebyl schopen ani dojet pro dítě. Pokud bere lehčí drogy, pak by se o soudy zajímat mohl, takže prostě správnější je to řešit
Já zakladatelčiny obavy plně chápu a taky bych feťákovi dítě na víkend nedala, ale zároveň bych se to snažila nějak řešit a pokud to nejde formou dohody, tak holt soudně ![]()
@Amys píše:
A ty ho znášZakladatelka tady nenapsala, jakým způsobem fetuje. Drogy může být jak píchání pervitinu, tak kouření marjány
Pokud si píchá pervitin a je někde na dně, tak samozřejmě na soud asi nepůjde, ale to už by asi nebyl schopen ani dojet pro dítě. Pokud bere lehčí drogy, pak by se o soudy zajímat mohl, takže prostě správnější je to řešit
Já zakladatelčiny obavy plně chápu a taky bych feťákovi dítě na víkend nedala, ale zároveň bych se to snažila nějak řešit a pokud to nejde formou dohody, tak holt soudně
Já bych soud začala řešit, až by si on začal vyskakovat.Ale to jsem já a můj způsob řešení. Takhle bych mu dítě nedávala a chodil by pouze na návštěvu k nám, ale taky pravda, je rozdíl pokud bere pervitin a nebo si 2X měsíčně zahuli trávu…V každém připade samozřejmě bez přítomnosti dcery.
@Danulinka16 píše:
Já bych soud začala řešit, až by si on začal vyskakovat.Ale to jsem já a můj způsob řešení. Takhle bych mu dítě nedávala a chodil by pouze na návštěvu k nám, ale taky pravda, je rozdíl pokud bere pervitin a nebo si 2X měsíčně zahuli trávu…V každém připade samozřejmě bez přítomnosti dcery.
Já vycházím z toho, že tu píše, že mu řekla na rovinu, že ví, že fetuje a že on se urazil. Takže evidentně s ním v tomto asi domluva nebude, přestože by to bylo řešení.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit. doufám, že pochopíte anonymitu…S bývalým přítelem máme dceru. Máme soudně, že si jí má brát vždy na víkend. Problém je v tom, že je to težký narkoman. Dcera ho má ráda a já nerada bych mu s ní zakazovala kontakt, ale už je toho moc. Jeden náš společný přítel mi řekl, ať mu jí nedávám. Když jsem se ho ptala jestli ní jezdí ve stavu, tak odpověděl, že minimálně jednou jel.Jde to sním z kopce. Vyhodili ho už i z práce.Není problém jen v tomhle ačkoliv je nejzávažnější. Máme problém i v tom, že se vůbec nekouká, co to dítě potřebuje. Vždy mu holku předám v čistém oblečení a on mi jí přiveze na půl slečenou. Nebylo výjmkou kdy mi jí přivez v tričku a ponožkách když bylo venku -15 stupnů. Není schopný se starat o to dítě. Přiveze mi jí v takovém stavu, že jí musím hned hodit do vany a drhnout z ní špínu. Krom toho všeho i začal flákat placení alimentů. bohužel s ním není domluvy. Řekla jsem mu narovinu, že vím, že fetuje a že mu jí nechci zakazovat a on jediný na co se zmohl bylo to, že se urazil. Nevím jak mám tohle řešit. Nechci mu úplně zakazovat styk, ale tohle je moc. Nevím, co mám dělat. Řešit to soudně, tak by ta holka už svého tátu nemusela vidět. O tohle nestojím. Poradíte někdo?
Tak snad hulení trávy by zakladatelka takhle nehrotila..a hlavně, i zhulenej člověk je schopnej se starat o dítě.
A pozor! Že by nebyl schopnej si pro dítě dojet, pokud by to byl těžkej feťák…to teda jsou schopný. I úplně sjetý sednou za volant. Nemají pud sebezáchovy. Asi nikomu neunikly vzrůstajìcí počty sjetých řidičů bez řidičáku, co způsobili vážné dopravní nehody.
Ti feťáci se normálně mezi námi pohybují. Nebezpeční jsou, když už jsou v křeči a potŕebujou sehnat peníze na fet, prostě kradou s nožem v ruce. A když se sjedou, taky můžou být nebezpečný. Někdo je v klidu, nèkdo má paranoidní představy a halucinace a brání se násilím.
Bohužel je roky, ty feťáky, dennè vídám. Pracuji v centru města a do obchodu jich denně přijde nèkolik krást. Nebo nabízet jinde ukradené zboží.
A často se ti sjetí válejí na ulici. Pak je musí řešit policie a záchranka.
Takže problém to je opravdu obrovský.
A jen malá část je schopná se z toho dostat. Ale znám i takové. Úplně nejlepší by bylo, kdyby dcera byla pro ex motivace k vyléčení. To by bylo nejlepší pro všechny. Aby se stal zase človèkem.
Jako domluva evidentně nefunguje, to se urazil, tak fakt leda soud. nebo ho prostě s ní nikam nepouštět, někde se vždycky sejít, v herniče nebo tak, jako nepochopím, že mu ji dáváš, i když s ní řídí pod vlivem, to bych se teda já fakt hodně bála ![]()
Dává si pervitin. Přijede si pro ní tak, že s ním někdo vždy jede, protože on svoje auto naboural. Myslím, že jsou moje obavy na místě, ale opravdu to tak jednoduché není. Jak to mám dokázat, že on fetuje? A hlavně, paní se kterou by se to dalo řešit se k tomu moc nemá…
.Kdyby to bylo jednoduchý, hned něco dělám.
Na sociálce jsi byla? Udej ho. Musejí to prošetřit. Kdy začal fetovat?
@Anonymní píše:
Dává si pervitin. Přijede si pro ní tak, že s ním někdo vždy jede, protože on svoje auto naboural. Myslím, že jsou moje obavy na místě, ale opravdu to tak jednoduché není. Jak to mám dokázat, že on fetuje? A hlavně, paní se kterou by se to dalo řešit se k tomu moc nemá….Kdyby to bylo jednoduchý, hned něco dělám.
To je fakt hrozný ![]()
@Burj Chalifa Jak jsem asi mohla vědět, že dva roky po rozchodu začne fetovat
? Nemám žádnou schopnost vidět do budoucnosti, bohužel. ![]()
Tak pokud opravdu vůbec nefetoval, nekouřil, nepil když jste spolu byli…tedy pokud je to pravda, tak holt smůla. Ale nevěřil, že nějaký svatousek najednou spadne do tvrdých drog.
Nenechávej dceru s ním samotnou.
Prostě mu ji, tomu feťákovi, nedávej.
Pochybuju, že je on v takovým stavu, že by to byl schopnej řešit soudně. Tyhle vyfetlý trosky nemaj ani v pořádku papíry, doklady.
Mají i spoustu dluhů všude. Takže se nikde moc neprokazujou.
A žadnej soud ti nemůže nařidit dávat své dítè do péče závadné osoby.
Takže pokud milej ex nemá v zázemí nèkoho, kdo ho financuje a je schopnej se za něj soudit, kašli na jeho rodičovský prava. Ta ztratil, když se mu fet vymkl z kontroly. Už to není normální člověk. Ovlivňuje to i jeho mozek. Feťàci jsou nebezpečný pro okolí.
Nikdo to řešit nebude.
Snaž se dceru uchránit v pohledu na něj ve sjetém stavu.
Ale neboj, dcera to nijak dramaticky bràt nebude, děti mají jiné vnímání. Nechápou, co to je bejt sjetej nebo ožralej. Podle nich jsou ty lidi nemocný. Takže vzpomínky mít hrozné nebudou. Ale nesmíš jí to říkat. Jako že je otec špatnej feťák. Spíš ho lituj, jak musí spàt apod…a že si musí odpočinout. Dceru to uklidní a nebude ho tak postrádat. Malé děti jsou hrozně důvěřivé.
Držím ti palce!
Kamarádky ségra si peklem s feťákem prošla, několikrát byl na léčení a stejně nic..všechny v okolí okrad, vykrad a až když ho za krádeže zavřeli, tak se mu rozsvítilo. A dneska je celkem dobrej. Ale deset let v háji. A samozřejmě že zdravì taky. Játra, ledviny v háji. Nezvratně.