Ex partner nechce přijít k soudu

Anonymní
11.9.21 21:51

Ex partner nechce prijit k soudu

Prosim vas ceka nas s ex prvni stani u soudu skrze alimenty a priznani otcovstvi.Ex mi rekl ze na prvni stani nedorazi a bude to asi chtit co nejdele prodlouzit. Nrmuze dostat pokutu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37269
11.9.21 22:05

Může a nejspíš dostane, jeho problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80079
11.9.21 22:20

Může dostat pokutu až 50 000,–- a může ho k soudu přivést Policie - jen ať si zahrává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.21 22:35

Bude chtít zdržovat páč mu došlo, že bude muset cvakat, coo? :P
To by musel mit jo odůvodnění, nejake oficialni, ze se nedostaví.
A jestli umí cist, tak částka pokuty ulozena za nedostaveni se k soudu je uvedena, tusim, hned na prvni strane předvolání.
Btw.ja byla u soudu i po uraze se sadrou na noze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.21 07:41

Ahoj u mého EX to vypadalo podobne, dokonce byl v PN, přesto k soudu přišel, neb jeho konkrétní PN nebyla překážkou pro to, aby se mohl legitimně nedostavit. Ale přiznávám, ze jsem také trnula do poslední chvíle, zda dorazí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.21 07:47

Dekuji vsem za odpovedi :kytka: Ja prave nekde cetla ze pokuta je okolo 50 tisic ale nebyla jsem si jista :andel: Tak snad se dostavi a nebude delat problemy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.21 11:54

No můj ex se 2× nedostavil a žádnou pokutu nedostal. Může ji dostat, ale je to spíše vyjímečné. Pokaždé se omluvil - jednou pracovní vytíženost, jednou zpětně, že si spletl datum. Ono se to protahovat dá, obzvlášť v době covidu, karanténa, čekám na test, nemoc atd. v podstatě, když se omluví pokutu nedostane.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.21 12:48
@Anonymní píše:
No můj ex se 2× nedostavil a žádnou pokutu nedostal. Může ji dostat, ale je to spíše vyjímečné. Pokaždé se omluvil - jednou pracovní vytíženost, jednou zpětně, že si spletl datum. Ono se to protahovat dá, obzvlášť v době covidu, karanténa, čekám na test, nemoc atd. v podstatě, když se omluví pokutu nedostane.

Aha takze alimentu a testu DNA se nedockam, super :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
37269
12.9.21 12:50
@Anonymní píše:
Aha takze alimentu a testu DNA se nedockam, super :mrgreen:

Ale dockas, donekonečna to protahovat nemůže a alimenty ti bude muset vyplatit až 2 roky zpětně. Se pak panáček prohne, až bude platit třeba rok alimentů a k tomu pokuty soudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
22.9.21 21:50
@Anonymní píše:

Při omluvě z důvodu nemoci nebo karantény apod. musí účastník doložit lékařské potvrzení. Pracovní vytíženost taky neobstojí, protože zaměstnavatel je povinen zaměstnance uvolnit, pokud je předvolán k soudu. A pokud se někdo omlouvá vícekrát po sobě, tak už to potom soud řeší úplně jinak. Například i uložením pokuty za maření soudního řízení. Myslím, že může být až do výše 50.000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
23.9.21 08:07

Pracovní vytíženost je úplně běžný důvod k nepřítomnosti a soud jej uznává. Stačí napsat, že máš plánovanou služební cestu, objednaný kurz, konzultaci, obchodní jednání, ze kterého vyplynou další zakázky tudíž příjem a i zvýšené finanční možnosti podpory nezletilého dítěte. U místního okresního soudu už jsem roky nezažila pokutu za nepřítomnost na jednání, samozřejmě že to procesní řád umožňuje. Já ale mluvím o praxi a soudci a soudkyně samozřejmě vědí, kdy jde o obstrukci, ale tato možnost se nevyužívá, max. jdou na to, že při opakovaných absencích proběhne jednání bez přítomnosti účastníka řízení, který to ovšem nemůže v takovém případěě použít jako odvolací důvod respektive u KS s tím neobstojí. No a využití respektive zneužití pandemické situace k obstrukcím je taky úplně běžné. Stačí potvrzení od Ol, že kašleš :lol:, čekáš na výsledky testu, zrovna nejsi fit, zvýšenka apod perly, vzhledem k tomu, že dost praktiků nechce potenciálně covidové pacienty ani vidět a ordinuje po telefonu, tak není nic složitého mailem poslat zprávu OL. Tohle není soudkyně Barbara :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna