Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Může dostat pokutu až 50 000,–- a může ho k soudu přivést Policie - jen ať si zahrává
Bude chtít zdržovat páč mu došlo, že bude muset cvakat, coo? ![]()
To by musel mit jo odůvodnění, nejake oficialni, ze se nedostaví.
A jestli umí cist, tak částka pokuty ulozena za nedostaveni se k soudu je uvedena, tusim, hned na prvni strane předvolání.
Btw.ja byla u soudu i po uraze se sadrou na noze ![]()
Ahoj u mého EX to vypadalo podobne, dokonce byl v PN, přesto k soudu přišel, neb jeho konkrétní PN nebyla překážkou pro to, aby se mohl legitimně nedostavit. Ale přiznávám, ze jsem také trnula do poslední chvíle, zda dorazí.
Dekuji vsem za odpovedi
Ja prave nekde cetla ze pokuta je okolo 50 tisic ale nebyla jsem si jista
Tak snad se dostavi a nebude delat problemy
No můj ex se 2× nedostavil a žádnou pokutu nedostal. Může ji dostat, ale je to spíše vyjímečné. Pokaždé se omluvil - jednou pracovní vytíženost, jednou zpětně, že si spletl datum. Ono se to protahovat dá, obzvlášť v době covidu, karanténa, čekám na test, nemoc atd. v podstatě, když se omluví pokutu nedostane.
@Anonymní píše:
No můj ex se 2× nedostavil a žádnou pokutu nedostal. Může ji dostat, ale je to spíše vyjímečné. Pokaždé se omluvil - jednou pracovní vytíženost, jednou zpětně, že si spletl datum. Ono se to protahovat dá, obzvlášť v době covidu, karanténa, čekám na test, nemoc atd. v podstatě, když se omluví pokutu nedostane.
Aha takze alimentu a testu DNA se nedockam, super ![]()
@Anonymní píše:
Aha takze alimentu a testu DNA se nedockam, super
Ale dockas, donekonečna to protahovat nemůže a alimenty ti bude muset vyplatit až 2 roky zpětně. Se pak panáček prohne, až bude platit třeba rok alimentů a k tomu pokuty soudu ![]()
@Anonymní píše:
Při omluvě z důvodu nemoci nebo karantény apod. musí účastník doložit lékařské potvrzení. Pracovní vytíženost taky neobstojí, protože zaměstnavatel je povinen zaměstnance uvolnit, pokud je předvolán k soudu. A pokud se někdo omlouvá vícekrát po sobě, tak už to potom soud řeší úplně jinak. Například i uložením pokuty za maření soudního řízení. Myslím, že může být až do výše 50.000 Kč.
Pracovní vytíženost je úplně běžný důvod k nepřítomnosti a soud jej uznává. Stačí napsat, že máš plánovanou služební cestu, objednaný kurz, konzultaci, obchodní jednání, ze kterého vyplynou další zakázky tudíž příjem a i zvýšené finanční možnosti podpory nezletilého dítěte. U místního okresního soudu už jsem roky nezažila pokutu za nepřítomnost na jednání, samozřejmě že to procesní řád umožňuje. Já ale mluvím o praxi a soudci a soudkyně samozřejmě vědí, kdy jde o obstrukci, ale tato možnost se nevyužívá, max. jdou na to, že při opakovaných absencích proběhne jednání bez přítomnosti účastníka řízení, který to ovšem nemůže v takovém případěě použít jako odvolací důvod respektive u KS s tím neobstojí. No a využití respektive zneužití pandemické situace k obstrukcím je taky úplně běžné. Stačí potvrzení od Ol, že kašleš
, čekáš na výsledky testu, zrovna nejsi fit, zvýšenka apod perly, vzhledem k tomu, že dost praktiků nechce potenciálně covidové pacienty ani vidět a ordinuje po telefonu, tak není nic složitého mailem poslat zprávu OL. Tohle není soudkyně Barbara
.
Prosim vas ceka nas s ex prvni stani u soudu skrze alimenty a priznani otcovstvi.Ex mi rekl ze na prvni stani nedorazi a bude to asi chtit co nejdele prodlouzit. Nrmuze dostat pokutu?