Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahojte, nebudu rozvádět téma do detailů, protože nechci být ukamenován. Tatínky kteří bojují o své děti nemají některé maminky rády
![]()
K věci. S „EX“ máme mimosoudní dohodu o pěči, střídavka. Děti 7 a 5 let. Poměr vých0vy 50%/50%. Muj plat 30 její 17,4 tisíc.
Slíbil jsem, ze budu posílat nad rámec pár mesicu po rozpadu, pokud ovšem EX prijme plný úvazek, ktery ji zamestnavatelem byl nabidnut a ktery neprijala. Je stale na castecnem. Doposud ji platim 7000 mesicne a ona 1000.
Ospod mi spocital ze ja mam platit 7000 a ona 4350. Pul roku se nic nedeje, prekazky v praci nemá, ale stale je na kracenem uvazku, platit vypocitanou castku nechce, dohodnout se taky ne, zadnou jinou formu privydelku nevyuziva. Plati mi o 3350 mene. Pripominam ze to mame 50 na 50.
K soudu jdem v lednu a otazka zni, muzu svou castku snizit o ten rozdil co mi neplati? Kdyz se nechce dohodnout a dohodu o plnem uvazku nesplnila a nechce. Co si budem, proste si zvykla, tak proc by mi mela dat vic. Tak ted „babo raď“
Díky
Vzhledem k tomu, ze vse je na vasi dohode, tam nemusite nikdo nic. Ani stridat, ani si posilat penize.
Bezte k soudu, nechte si urcit peci, vyzivne. Pak se teprve muzes branit, kdyz nebude posilat penize.
Jen mala rada - jakozto stridajici otec bych mozna primhourila oko nad nejakou tou korunou, nez si soud nechat kafrat do pece.
No, soud ti tam proste soupne nejakou castku podle vlastniho uvazeni
.
Dokud nemáte nic dané soudem, nemusíte si platit nic. Klidně to sniž
Zatím máte všechno jen na dohodě. Běžte k soudu, budete to mít jasně dané.
Teď budu asi za blbce… ale proč si platíte vzájemně? Nebo hako proč ty máš platit 7000 a ona 4350?? Proč, když už teda nemáš platit jen ty 3 350?
A jinak teda znám dva páry co mají děti ve střídavce a ti si nic nepřispívají. Domluví se, že dítě třeba dostane nové kolo a jdou rovným dílem (případně pokud táta vydělává víc a chce dražší, tak přispěje víc). A v obecné rovině si myslím, že pro střídavou péči je nutnosti, aby spolu rodiče byli schopní najít rozumnou řeč a domluvu.
Tak to ji slušně dotuješ.
Ty máš 30tis., z toho 7tis. zaplatíš, 1tis. ti přijde od ní, tzn. máš 24tis. měsíčně.
Ona má 17400, z toho 1tis. zaplatí a 7tis. jí přijde, tzn. má 23400 měsíčně a zkrácený úvazek k tomu.
![]()
@fíkofka a ostatní věci kupují 2×? Kdo kupuje oblečení, boty, věci do školy, obědy, MHD, kroužky..? Domluvit se na koupi kola jednou za x let je to nejmenší. Taky záleží kdo má jaké příjmy.
@Lumber-Jack píše:
Ahojte, nebudu rozvádět téma do detailů, protože nechci být ukamenován. Tatínky kteří bojují o své děti nemají některé maminky rády![]()
![]()
K věci. S „EX“ máme mimosoudní dohodu o pěči, střídavka. Děti 7 a 5 let. Poměr vých0vy 50%/50%. Muj plat 30 její 17,4 tisíc.
Slíbil jsem, ze budu posílat nad rámec pár mesicu po rozpadu, pokud ovšem EX prijme plný úvazek, ktery ji zamestnavatelem byl nabidnut a ktery neprijala. Je stale na castecnem. Doposud ji platim 7000 mesicne a ona 1000.
Ospod mi spocital ze ja mam platit 7000 a ona 4350. Pul roku se nic nedeje, prekazky v praci nemá, ale stale je na kracenem uvazku, platit vypocitanou castku nechce, dohodnout se taky ne, zadnou jinou formu privydelku nevyuziva. Plati mi o 3350 mene. Pripominam ze to mame 50 na 50.
K soudu jdem v lednu a otazka zni, muzu svou castku snizit o ten rozdil co mi neplati? Kdyz se nechce dohodnout a dohodu o plnem uvazku nesplnila a nechce. Co si budem, proste si zvykla, tak proc by mi mela dat vic. Tak ted „babo raď“Díky
Dokud nejste rozvedení, takže si jen předáváte mezi sebou společné peníze ze SJM. ![]()
Teď je to prakticky jedno, ale po rozvodu se započítávat nedá. Obojí výživné je nárok dítěte, ne vaše vzájemná pohledávka.
@catch-22 píše:
Dokud nejste rozvedení, takže si jen předáváte mezi sebou společné peníze ze SJM.Teď je to prakticky jedno, ale po rozvodu se započítávat nedá. Obojí výživné je nárok dítěte, ne vaše vzájemná pohledávka.
A on někde pise, ze byly manzele?
@j.a.n.i1 píše:
A on někde pise, ze byly manzele?
Předpokládám, že ten soud, co bude, má být rozvod s úpravou dětí. Kdyby to měly být jen poměry nezletilých mimo manželství, tak by to nebylo až v lednu. Ale máš pravdu, výslovně to z dotazu nevyplývá, možná jsem to odhadl špatně.
@catch-22 píše:
Předpokládám, že ten soud, co bude, má být rozvod s úpravou dětí. Kdyby to měly být jen poměry nezletilých mimo manželství, tak by to nebylo až v lednu. Ale máš pravdu, výslovně to z dotazu nevyplývá, možná jsem to odhadl špatně.
Presne tak, ale diky uz mam odpovesi, ktere jsem potreboval ![]()
Uvedom si ze tvoje zena ty deti nosila 9 mesicu a potom porod ktery neni legrace a potom jeste po porodu ty veci kolem taky ne
Proc od ni chces jeste prachy???Me by hamba fackovala kdyby mi zenska dala deti a ja bych jako chlap po ni jeste chtela prachy!!!Vzpamatuj se proboha a bud chlap!!! ![]()
@Anonymní píše:
Uvedom si ze tvoje zena ty deti nosila 9 mesicu a potom porod ktery neni legrace a potom jeste po porodu ty veci kolem taky neProc od ni chces jeste prachy???Me by hamba fackovala kdyby mi zenska dala deti a ja bych jako chlap po ni jeste chtela prachy!!!Vzpamatuj se proboha a bud chlap!!!
A co jako, to, ze tehotna muze byt jen zena, fakt neni jeji zasluha.
@Anonymní píše:
Uvedom si ze tvoje zena ty deti nosila 9 mesicu a potom porod ktery neni legrace a potom jeste po porodu ty veci kolem taky neProc od ni chces jeste prachy???Me by hamba fackovala kdyby mi zenska dala deti a ja bych jako chlap po ni jeste chtela prachy!!!Vzpamatuj se proboha a bud chlap!!!
stydíš se za svůj názor? Mají střídavou péči 50×50 takže proč on by jí měl platit 7000?Když mají děti stejně času tak otec by si taky mohl vzít částečný úvazek ne ![]()