Změna výživného - Střídavka

8.9.21 19:26

Změna výživného - Střídavka

Ahojte, nebudu rozvádět téma do detailů, protože nechci být ukamenován. Tatínky kteří bojují o své děti nemají některé maminky rády :lol: :lol:

K věci. S „EX“ máme mimosoudní dohodu o pěči, střídavka. Děti 7 a 5 let. Poměr vých0vy 50%/50%. Muj plat 30 její 17,4 tisíc.

Slíbil jsem, ze budu posílat nad rámec pár mesicu po rozpadu, pokud ovšem EX prijme plný úvazek, ktery ji zamestnavatelem byl nabidnut a ktery neprijala. Je stale na castecnem. Doposud ji platim 7000 mesicne a ona 1000.

Ospod mi spocital ze ja mam platit 7000 a ona 4350. Pul roku se nic nedeje, prekazky v praci nemá, ale stale je na kracenem uvazku, platit vypocitanou castku nechce, dohodnout se taky ne, zadnou jinou formu privydelku nevyuziva. Plati mi o 3350 mene. Pripominam ze to mame 50 na 50.

K soudu jdem v lednu a otazka zni, muzu svou castku snizit o ten rozdil co mi neplati? Kdyz se nechce dohodnout a dohodu o plnem uvazku nesplnila a nechce. Co si budem, proste si zvykla, tak proc by mi mela dat vic. Tak ted „babo raď“ :lol: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6795
8.9.21 19:32

Vzhledem k tomu, ze vse je na vasi dohode, tam nemusite nikdo nic. Ani stridat, ani si posilat penize.
Bezte k soudu, nechte si urcit peci, vyzivne. Pak se teprve muzes branit, kdyz nebude posilat penize.

Jen mala rada - jakozto stridajici otec bych mozna primhourila oko nad nejakou tou korunou, nez si soud nechat kafrat do pece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.9.21 19:44

No, soud ti tam proste soupne nejakou castku podle vlastniho uvazeni :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
8.9.21 19:46

Dokud nemáte nic dané soudem, nemusíte si platit nic. Klidně to sniž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33026
8.9.21 19:49

Zatím máte všechno jen na dohodě. Běžte k soudu, budete to mít jasně dané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
8.9.21 20:02

Teď budu asi za blbce… ale proč si platíte vzájemně? Nebo hako proč ty máš platit 7000 a ona 4350?? Proč, když už teda nemáš platit jen ty 3 350?
A jinak teda znám dva páry co mají děti ve střídavce a ti si nic nepřispívají. Domluví se, že dítě třeba dostane nové kolo a jdou rovným dílem (případně pokud táta vydělává víc a chce dražší, tak přispěje víc). A v obecné rovině si myslím, že pro střídavou péči je nutnosti, aby spolu rodiče byli schopní najít rozumnou řeč a domluvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16368
8.9.21 20:12

Tak to ji slušně dotuješ.
Ty máš 30tis., z toho 7tis. zaplatíš, 1tis. ti přijde od ní, tzn. máš 24tis. měsíčně.
Ona má 17400, z toho 1tis. zaplatí a 7tis. jí přijde, tzn. má 23400 měsíčně a zkrácený úvazek k tomu.
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33026
8.9.21 20:22

@fíkofka a ostatní věci kupují 2×? Kdo kupuje oblečení, boty, věci do školy, obědy, MHD, kroužky..? Domluvit se na koupi kola jednou za x let je to nejmenší. Taky záleží kdo má jaké příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.9.21 20:33
@Lumber-Jack píše:
Ahojte, nebudu rozvádět téma do detailů, protože nechci být ukamenován. Tatínky kteří bojují o své děti nemají některé maminky rády :lol: :lol:

K věci. S „EX“ máme mimosoudní dohodu o pěči, střídavka. Děti 7 a 5 let. Poměr vých0vy 50%/50%. Muj plat 30 její 17,4 tisíc.

Slíbil jsem, ze budu posílat nad rámec pár mesicu po rozpadu, pokud ovšem EX prijme plný úvazek, ktery ji zamestnavatelem byl nabidnut a ktery neprijala. Je stale na castecnem. Doposud ji platim 7000 mesicne a ona 1000.

Ospod mi spocital ze ja mam platit 7000 a ona 4350. Pul roku se nic nedeje, prekazky v praci nemá, ale stale je na kracenem uvazku, platit vypocitanou castku nechce, dohodnout se taky ne, zadnou jinou formu privydelku nevyuziva. Plati mi o 3350 mene. Pripominam ze to mame 50 na 50.

K soudu jdem v lednu a otazka zni, muzu svou castku snizit o ten rozdil co mi neplati? Kdyz se nechce dohodnout a dohodu o plnem uvazku nesplnila a nechce. Co si budem, proste si zvykla, tak proc by mi mela dat vic. Tak ted „babo raď“ :lol: Díky

Dokud nejste rozvedení, takže si jen předáváte mezi sebou společné peníze ze SJM. ;)

Teď je to prakticky jedno, ale po rozvodu se započítávat nedá. Obojí výživné je nárok dítěte, ne vaše vzájemná pohledávka.

• Citovat
  • Upravit
102511
8.9.21 21:11
@catch-22 píše:
Dokud nejste rozvedení, takže si jen předáváte mezi sebou společné peníze ze SJM. ;)Teď je to prakticky jedno, ale po rozvodu se započítávat nedá. Obojí výživné je nárok dítěte, ne vaše vzájemná pohledávka.

A on někde pise, ze byly manzele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
8.9.21 21:17
@j.a.n.i1 píše:
A on někde pise, ze byly manzele?

Předpokládám, že ten soud, co bude, má být rozvod s úpravou dětí. Kdyby to měly být jen poměry nezletilých mimo manželství, tak by to nebylo až v lednu. Ale máš pravdu, výslovně to z dotazu nevyplývá, možná jsem to odhadl špatně.

• Citovat
  • Upravit
9.9.21 07:14
@catch-22 píše:
Předpokládám, že ten soud, co bude, má být rozvod s úpravou dětí. Kdyby to měly být jen poměry nezletilých mimo manželství, tak by to nebylo až v lednu. Ale máš pravdu, výslovně to z dotazu nevyplývá, možná jsem to odhadl špatně.

Presne tak, ale diky uz mam odpovesi, ktere jsem potreboval ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
9.9.21 09:37

Uvedom si ze tvoje zena ty deti nosila 9 mesicu a potom porod ktery neni legrace a potom jeste po porodu ty veci kolem taky ne 8o Proc od ni chces jeste prachy???Me by hamba fackovala kdyby mi zenska dala deti a ja bych jako chlap po ni jeste chtela prachy!!!Vzpamatuj se proboha a bud chlap!!! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102511
9.9.21 09:43
@Anonymní píše:
Uvedom si ze tvoje zena ty deti nosila 9 mesicu a potom porod ktery neni legrace a potom jeste po porodu ty veci kolem taky ne 8o Proc od ni chces jeste prachy???Me by hamba fackovala kdyby mi zenska dala deti a ja bych jako chlap po ni jeste chtela prachy!!!Vzpamatuj se proboha a bud chlap!!! :zed:

A co jako, to, ze tehotna muze byt jen zena, fakt neni jeji zasluha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59485
9.9.21 09:43
@Anonymní píše:
Uvedom si ze tvoje zena ty deti nosila 9 mesicu a potom porod ktery neni legrace a potom jeste po porodu ty veci kolem taky ne 8o Proc od ni chces jeste prachy???Me by hamba fackovala kdyby mi zenska dala deti a ja bych jako chlap po ni jeste chtela prachy!!!Vzpamatuj se proboha a bud chlap!!! :zed:

stydíš se za svůj názor? Mají střídavou péči 50×50 takže proč on by jí měl platit 7000?Když mají děti stejně času tak otec by si taky mohl vzít částečný úvazek ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna