Excel - převod měn, návod pro blbce

192
22.2.16 23:37

Excel - prevod men

Prosim zkusene maminky o radu s excelem…nezna nekdo prosim postup pro prevod men? V tabulce mam v jednom sloupci hodnoty v korunach a potrebuji vytvorit novy sloupec, kde budou tyto hodnoty prepocteny na eura pri kurzu 28Kc/eur. Budu vdecna za jakoukoliv konkretni radu „pro blbce“, dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
22.2.16 23:45

=„hodnota v kc“/28
A naformátovat jako měnu € a počet desetinných míst :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.2.16 23:56

A abys to měla rychleji, tak ti k tomu přihodím ještě tohle - Ten druhý sloupec začni tím, že do prvního pole napíšeš =A1/28 (samozřejmě za předpokladu, že první číslo máš v buňce A1 :lol: ), do dalšího řádku =B1/28, pak tyhle dvě buňky tahem myši označ, chyť ten černý čtvereček vpravo dole a táhni myší až na konec toho prvního sloupce.

• Citovat
  • Upravit
3681
23.2.16 00:08

@Tunrida A jeste vetsi vychytavka, ale to uz je opravdu pro znalce a fajnsmekry :D, tu 28 napsat treba do policka C3 a sloupecek B pak vytvorit jako A1…/$C$3 a pri zmene kurzu pak staci jen zmenit jedno vstupni policko :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.2.16 00:13

@Gorlami :lol: :palec: A seš si jistá, že to je ještě „pro blbce“? :lol:

• Citovat
  • Upravit
3681
23.2.16 00:20

@Tunrida Nevim, snad, pri trose snahy… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.2.16 00:33

@Gorlami A ja na to jdu nezne s cernym ctvereckem :D

• Citovat
  • Upravit
3711
23.2.16 07:50
@Gorlami píše:
@Tunrida A jeste vetsi vychytavka, ale to uz je opravdu pro znalce a fajnsmekry :D, tu 28 napsat treba do policka C3 a sloupecek B pak vytvorit jako A1…/$C$3 a pri zmene kurzu pak staci jen zmenit jedno vstupni policko :).

Nebo taky přepsat kurz v prvním (příp. druhém) a táhnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
23.2.16 09:01
@Tunrida píše:
A abys to měla rychleji, tak ti k tomu přihodím ještě tohle - Ten druhý sloupec začni tím, že do prvního pole napíšeš =A1/28 (samozřejmě za předpokladu, že první číslo máš v buňce A1 :lol: ), do dalšího řádku =B1/28, pak tyhle dvě buňky tahem myši označ, chyť ten černý čtvereček vpravo dole a táhni myší až na konec toho prvního sloupce.

Děkuji moc VŠEM :mavam: Udělala jsem to tímhle způsobem a dobrý:-) Včera v noci jsem na to nemohla přijít, tak jsem si říkala, že zlatí lidé na emimi mi pomohou a měla jsem pravdu. Já totiž ten vzoreček tam zadávala, ale bohužel mi první řádek nezačínal buňkou 1, ale 2…a proto mi to nešlo. A jak s excelem běžně nepracuji, tak řeším všechno metodou pokus-omyl…asi by to chtělo nějaké školení. Mějte se moc hezky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
23.2.16 09:12
@kivik píše:
Děkuji moc VŠEM :mavam: Udělala jsem to tímhle způsobem a dobrý:-) Včera v noci jsem na to nemohla přijít, tak jsem si říkala, že zlatí lidé na emimi mi pomohou a měla jsem pravdu. Já totiž ten vzoreček tam zadávala, ale bohužel mi první řádek nezačínal buňkou 1, ale 2…a proto mi to nešlo. A jak s excelem běžně nepracuji, tak řeším všechno metodou pokus-omyl…asi by to chtělo nějaké školení. Mějte se moc hezky :mavam:

Nejefektivneji vytvoris vzorec ne vpisovanim nazvu bunek, ale klikanim na ne; proste das = pak kliknes na bunku ( ona se ti vpise do vzorce) a pak takto pokracujes dal, dle toho, co chces vypocitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
23.2.16 09:18
@Tunrida píše:
@Gorlami A ja na to jdu nezne s cernym ctvereckem :D

Cerny „ctverecek“ a tahnuti je zaklad! :) Uprimne, by me ani nenapadlo toto vysvetlovat, ale chapu, ze kdyz nekdo excel vubec nezna, tak nevi ani toto no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.2.16 13:27
@Gorlami píše:
Cerny „ctverecek“ a tahnuti je zaklad! :) Uprimne, by me ani nenapadlo toto vysvetlovat, ale chapu, ze kdyz nekdo excel vubec nezna, tak nevi ani toto no…

No já si totiž vždycky pod pojmem „pro blbce“ představím, jak mi je vždycky říkáno - nejlíp se to naučíš tím, když se to budeš snažit vysvětlit svojí babičce :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
80
29.2.16 16:56

Možná říkám blbost, jen si říkám, proč nepoužiješ nějakou webovku pro převod kurzu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
29.2.16 17:13

@lidadv Protože v tom excelu to bude mít rychleji a nebude muset vyťukávat a potom zapisovat výsledky zvlášť a asi hlavně proto, že to potřebuje mít jako tabulku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat