Zaměstnavatel se nechce dohodnout na dohodě!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zaměstnavatel se nechce dohodnout na dohodě!
Dobrý den, mám takový problém. Rok pracuju v jedné firmě. Co budu povídat je to tam hrůza..takže jsem se rozhodla že skončím. Našla jsem si práci a zeptala jsem se managerky jestli by mě byla ochotná pustit na dohodu( ostatní lidi pustila hnedka bez problému!!!) Bylo mi řečeno že NE. Teď nevím co mám dělat protože v novém zaměstnání mě chtějí hnedka a mě nezbýva nic jinýho než prostě do prácenepřijít a nechat se vyhodit. CHtěla bych vedět jak v tomto případě postupovat? A jestli s tím někdo nemá zkušenost? a na jak dlouho je ten paragraf? A jen chci dodat že v praci jsem snadno nahraditelná, jedná se. vychystávání nakupů kde to dělá skoro 20 lidí. Díky za pomoc..:// ![]()
Příspěvek upraven 22.02.16 v 17:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kačulindaa já to řešila tak, že jsme holt měla dvě zaměstnání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
@Kačulindaa já to řešila tak, že jsme holt měla dvě zaměstnání
tady to tak bohužel nejde řešit je to oboje ranní..:/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačulindaa No, jelikož je pro dohodu potřeba souhlas obou stran, tak je čistě na zaměstnavateli, zda se dohodnout chce nebo ne… ono tobě by se asi taky nelíbilo, kdyby za tebou manažerka přišla, že teď mají málo objednávek a chce tedy s tebou podepsat dohodu, abys už od dalšího týdne nechodila ![]()
A jinak nepřijít můžeš, ale krom toho, že to budeš mít v zápočťáku (a já jako nový zaměstnavatel bych asi nebyla úplně nadšená z někoho, kdo si prostě jen tak nepřijde do práce, že má něco lepšího, znamená to, že mi to udělá klidně taky), tak taky po tobě může chtít náhradu škody, která mu tím vznikne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč ten vykřičník, zaměstnavatel se s tebou na ničem dohodnout nemusí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačulindaa Šla bych znovu - zeptala se ještě jednou na dohodu. Pokud opravdu ne, tak se domluvit v novém zaměstnání na tom, že musíš dodržet výpovědní lhůtu. Případně se domluvit na jiné pracovní době a mít práce dvě.
Rozhodně nevymýšlej nějaké blobosti ohledně udělení Ačka - protože pokud tě pustit nechtějí, tak pak můžou dělat problém s náhraodu škody (a že se něco nestihlo díky tvojí absenci vychystat/zabalit/expedovat - to možné je. A navíc hrubé porušení pracovní kázně by se s tebou mohlo táhnout dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačulindaa to sis asi mela trosku naplanovat aby ti to vyslo. Dat vypoved a po vypovedni lhute nastoupit do nove prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo to z části vyřešit vybráním si dovolené, ale to pokryje tak 4 dny
Takže nezbývá než tam chodit tak dlouho, až se „dohodnete“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Madam-Owl píše:
@Kačulindaa to sis asi mela trosku naplanovat aby ti to vyslo. Dat vypoved a po vypovedni lhute nastoupit do nove prace.
No tak zrovna tohle není v dnešní době tak snadné…bohužel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oliš píše:
No tak zrovna tohle není v dnešní době tak snadné…bohužel
Práve..:/ neví někdo jestli je ten paragraf už napořád?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to prasárna vůči zaměstnavateli. To, že Tobě připadá, že jsi nahraditelná vůbec nemusí být relevantní.
Představ si, že by oni teď za tebou přišli a řekli, že máš okamžitě na dohodu odejít, protože už nejsi potřebná. To by bylo ryku, řevu a vyhrožování pracákem…
Dej normálně výpověď a požádej, jestli by Ti nevyšli vstříc třeba tím, že bys měla jen měsíc výpovědní lhůtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v tescu by jsi si mohla dohodnout odpolední třeba na kase, nebo doplňování jako chystání objednávek tam není jediná práce takže když se budeš chovat slušně a poprosíš tak by ti mohla vyjít vstříc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nepřijdeš, můžeš opravdu dostat k hradě škodu, jednomu známému se to stalo. A navíc dostal paragraf za hrubé porušení pracovní kázně, to má v papírech napořád…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačulindaa Solidni zamestnavatel chape, ze mas nejakou vypovedni lhutu a 2 mesice na zamestnance proste pocka. Vybrani dovolene nic neresi, i tu musi v prve rade schvalit zamestnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@galantni jelenice Napořád to určitě není. V dalším zápočtáku od dalšího zaměstnavatele už to nebude, pokud tedy neskončí stejným způsobem.
@Kačulindaa Zkus za ní ještě jednou zajít, jestli by to přece jen nešlo s dřívějším odchodem, třeba na nějaký kompromis přistoupí.
V nové práci by snad měli pochopit, že nemůžeš nastoupit ze dne na den, když pracuješ.
- Citovat
- Upravit