Exekuce a dětský účet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1626
15.6.12 09:34

Dámy, tohle fakt nepochopím, co z toho moralizování máte? A hlavně anonymně, jen abych nebyla za tu zlou a ve vedlejší diskuzi mohla rozdávat a sklízet úsměvy! Připadá mi to víc než ubohý.

Zakladatelko, pardon, že se rozčiluju…
jinak opravdu záleží na konkrétní bance. Třeba u GE prý na dětský účet sáhnout nemůžou, ale nevim to přímo od banky, ale od paní, která řešila stejný problém. Asi fakt bude nejlepší zavolat přímo do banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.12 09:37

Děkuji zavolám

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
15.6.12 09:46

Rozhodující je, či ten účet je. pokud patří dítěti, exekutor na něj nemůže (je to stejné, jakoby dítěti zabavil nemovitost za dluh rodičů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
15.6.12 09:49
@mag píše:
Rozhodující je, či ten účet je. pokud patří dítěti, exekutor na něj nemůže (je to stejné, jakoby dítěti zabavil nemovitost za dluh rodičů).

Me pani (dvakrat) na infolince rekla, ze muzou, protoze zakonny zastupce ditete je rodic, figuruje na smlouve, muze manipulovat s uctem, atd, :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
15.6.12 09:49
@Anonymní píše:
Děkuji zavolám

Pak dej vedet, co ti rekli, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.12 09:51
@Jaruna píše:
Me pani (dvakrat) na infolince rekla, ze muzou, protoze zakonny zastupce ditete je rodic, figuruje na smlouve, muze manipulovat s uctem, atd, :nevim:.

tak presne toto mi ted pani rekla

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
15.6.12 09:53
@Jaruna píše:
Me pani (dvakrat) na infolince rekla, ze muzou, protoze zakonny zastupce ditete je rodic, figuruje na smlouve, muze manipulovat s uctem, atd, :nevim:.

no to je právě ta otázka, jak zní ta smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.12 09:58

Může, když ho zjistí, ale účet je na rodné číslo dítěte a rodič je uveden jako zákon zástupce u účtu. V centrální bance, kam exekutor posílá blokaci, ale zakon. zástupce nevidí a tak to ani nezjistí. Mám to přímo od exekutora.
Pokud o tom účtu bude vědět, tak na něj může, ale přednostně, se exekuce strháva z výplaty. Tak pokud jste zaměstnáni a máte příjem, Vaše účty by ho ani zajímat nemuselu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.12 16:08

Řešila jsem stejný problém, skutečně je to u každé banky jiné. Nebyl by jistější dědeček, nebo babička?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.12 16:11

Jinak, pro moralisty, dokud budou nastaveny podmínky tak, že z 12 Kč se vyrobí dluh 23 tis.,nehodlám nic splácet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.12 16:14

Fio banka na Slovensku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.12 19:47

Exekuce na dětský účet od letošního roku už lze..minulý týden mé známé dal exekutor na dětský účet na dceru 12 let exekuci…bez nároku na vyplacení životního minima!!! takže pozor na to!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.14 17:08

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, udajně od letošního roku muže exekutor sahnou na dětské konto, je to tak

• Citovat
  • Upravit
10584
15.1.14 17:30

Není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.14 18:29
@pipiinka píše:
Není

To není zcela pravda. Dětský účet může být zatížen exekucí, pokud je dlužník přímo dítě. Třeba za odpady městu.
Tak to bylo i loni. Jinak nemůže být podána exekuce na dětský účet, pokud je dlužník rodič.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel