Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Nemůže ne něj, měli jsme to taky tak. Mmanžel měl exekuci na účet a tak nám chodili peníze na účet dcery a exekutor na ně nomohl.
Klasika, půjčit si peníze a pak vymýšlet, jak je nemuset vracet. ![]()
Ten dluh splacim, ale nerada bych aby dcera prisla o uspory
anonymni a ucet byl na jmeno dcery? my ho mame s tim, ze ja tam figuruji jako zak. zastupce
No já slyšela, že na účet můžou, asi jak u které banky. bych se zeptala přímo v bance..
Tak moralistky ![]()
Damy, zakladatelka se neptala na Vas moralni pohled na vznikly problem. Nemyslite, ze jste mirne out od topic alias mimo misu? ![]()
@farska píše:
Tak moralistky
Damy, zakladatelka se neptala na Vas moralni pohled na vznikly problem. Nemyslite, ze jste mirne out od topic alias mimo misu?
@farska píše:
Tak moralistky
Damy, zakladatelka se neptala na Vas moralni pohled na vznikly problem. Nemyslite, ze jste mirne out od topic alias mimo misu?
A byla si už někdy v uloze věřitele a přišla o hodně peněz? jen pro nezodpovědnost jiných?
@Anonymní píše:
A byla si už někdy v uloze věřitele a přišla o hodně peněz? jen pro nezodpovědnost jiných?
Anonymni,
Ano-byla. Znam to z obou stran. Pokud Ty jen z jedne, jsi stastna zena.
Jsem šťastná žena, nepůjčuji si, když to nemůžu vrátit a od dob, co jsem zjistila, že vracení peněz se nikdy nehodí, tak ani nikomu nic nepůjčuji.
@farska píše:
Anonymni,
Ano-byla. Znam to z obou stran. Pokud Ty jen z jedne, jsi stastna zena.
Nemůže.
Ale pokud by tam byly zasílané všechny tvoje peníze, mohl by to považovat např. za t. čin poškození věřitele nebo maření výkonu úředního rozhodnutí a podat trestní oznámení.
Pro „moralistky“ do sra.. k se může dostat každý ani neví jak, stačí dlouhodobá neschopenka živitele rodiny a je to tu. Bohužel každý nemá na to, aby ze svého příjmu měl našetřeno, tak jako finanční analytici a pan Klaus říkají- minimálně 3 násobek měsíčních výdajů. Navíc jak banky kolikrát navrhnou řešení po dobu (prac. neschopnosti) snížit splátky třeba na 500,–kč, tak se dostanete akorát tak do registru dlužní jako nesolventní klient a můžete se jít klouzat (naše zkušenost), ale na to vás nikdo neupozorní.
Ano účet byl na jméno dcery, dluh jsme splaceli ale i tak měl manžel exekuci na účtě a kdyby mu tam chodili peníze tak jsme byli bez koruny.
Ja vim, ze na detsky ucet muze, protoze zakonnym zastupcem je rodic. Byla tady na to uz jedna diskuse (mozna dve) a tam jsme se s holkama dohadovaly (v dobrem),az jsem do banky zavolala a pani rekla, ze ANO. Zkus pohledat. Ted ale nevim, jestli to byla KB nebo CSOB. Zalezi take na tom v jake bance to mate zalozene. A neni nic jednodussiho, nez si zavolat na infolinku a zeptat se.
Mám exekuci na účet, dcera má dětský konto, je jí 7 let, nevíte jestli jí ho exekutor taky zablokoje?