Exekuce a hypotéka

Anonymní
11.6.12 20:42

Exekuce a hypotéka

Prosim o radu, mám tajnou exekuci o které manžel neví. Je to za jízdu na černo z mládí :oops: , potají splácím menší měsíční splátkou a manžel to neví.Jinak by mě asi zabil.Jenže teď si budem na byt brát hypotéku,on je jako žadatel a já spolužadatel.Koukala jsem na internet na seznam dlužníků a tam nejsem,ale bojim se,že banka na to stejak příde a hypotéku nám nedaj :(
Máte s tim někdo zkušenost? díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
11.6.12 20:46

Myslim,ze prijde nabeton… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
11.6.12 20:50

Zkusenost nemam, tedy s exekuci za mhd mam :cert: vitej do klubu! Ja uz zaplatila, ale hypo uz jsem mela. Kazdopadne zkus si nechat udelat vypis ze solusu, coz je ten dulezity nebankovni registr. Stoji to asi 100 kc. V bankovnim urcite nebudes. Ale i tak si myslim, ze by to melo byt v poradku. A v nejhorsim kapnes bozskou pred manzelem, kdyz na to banka prijde, ale nemyslim si, ze kvuli tomuto by neschvalili hypo. Posypes si hlavu popelem a ze splacis. Tata mel nedoplacenou nejakou pojistku a mel si brat leasing a oni, ze ale problem, tak to vyresil a hned mu ho dali. To je moc mala dluzna castka proti hypo. Bud v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.12 20:52

Zrovna před pár měsíci jsme žádali taky o hypotéku. Měla jsem exekuci asi 2 roky zpátky taky od dopravního podniku, která byla tenkrát hned celá zaplacená. Bohužel při žádosti se jim to ukázalo. Myslím si, že se na to přijde :( asi mu to raději řekni.

• Citovat
  • Upravit
Did
405
11.6.12 20:53

Jestli to je za jízdu načerno, tak na to banka nepřijde /pokud tedy nemáš exekuci přímo na účtě/. Exekuce z tohoto důvodu není uvedena v bankovním registru. Pokud splácíš dohodou s exekutorem, tak asi nemáš exekuci na účtě… Něco jiného by bylo, kdyby sis vzala někde půjčku a neplatila a pak byla uvalena exekuce. To bys byla v registru - BRKI - bankovní registr klientských informací, pak je NRKI - nebankovní, pak jsou další registry - např. SOLUS atd. Všechno to je spojeno s půjčkami u bank. či nebank. institucí. Jízda načerno je mimo registry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.12 20:54

zakladatelka
snad to bude ok.Dneska mě to došlo a mam z toho nervy v kýblu :( splacim cca 20tis(bylo to něco přes 20tis)
dneska jsme tam byli žádat,tak uvidim až se ozvou jestli jsme prošli.Jo a manžel mě někdy minulý týden řikal,že mu říkal poradce,že by ji i na je plat dali klidně i jen jemu,já jsem momentálně na Md.
trochu jsi mě uklidnila,díky ale myslim,že asi dneska jen tak neusnu :|

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.12 20:54
@Anonymní píše:
Zrovna před pár měsíci jsme žádali taky o hypotéku. Měla jsem exekuci asi 2 roky zpátky taky od dopravního podniku, která byla tenkrát hned celá zaplacená. Bohužel při žádosti se jim to ukázalo. Myslím si, že se na to přijde :( asi mu to raději řekni.

Ale hypo máme :palec: ono se to nějak udělá, neboj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.12 20:57
@Did píše:
Jestli to je za jízdu načerno, tak na to banka nepřijde /pokud tedy nemáš exekuci přímo na účtě/. Exekuce z tohoto důvodu není uvedena v bankovním registru. Pokud splácíš dohodou s exekutorem, tak asi nemáš exekuci na účtě… Něco jiného by bylo, kdyby sis vzala někde půjčku a neplatila a pak byla uvalena exekuce. To bys byla v registru - BRKI - bankovní registr klientských informací, pak je NRKI - nebankovní, pak jsou další registry - např. SOLUS atd. Všechno to je spojeno s půjčkami u bank. či nebank. institucí. Jízda načerno je mimo registry.

splácim měsíčně složenkou na jejich účet,na našem účtě to naštěstí neni.Je to jen za tu zpropadenou pokutu :zed: jinak v bance atd.jsem nikdy nic nedlužila.

• Citovat
  • Upravit
3400
11.6.12 20:58

Tam jde o to, ze jste manzele a tam musite vzdy zadat spolu i kdybys byla bez prijmu, ale spi klidne. Dobre to dopadne! Kdy se dozvite vysledek? Dej pak vedet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.6.12 21:00

Ja

Co znamená „koukala jsem na internet a tam nejsem“??? Kam jsi přesně koukala?Banka, pokud schvaluje hypotéku, tak kouká do registru dlužníků na CBCB (www.cbcb.cz) Takže tam si zjisti kontakty, nech si udělat výpis a uvidíš, jestli tak jsi nebo nejsi. Je možný, že dopravní podniky s tímhle bankovním registrem nespolupracují a nebudeš tam zapsaná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.12 21:00
@Barusak78 píše:
Tam jde o to, ze jste manzele a tam musite vzdy zadat spolu i kdybys byla bez prijmu, ale spi klidne. Dobre to dopadne! Kdy se dozvite vysledek? Dej pak vedet!

nevim,dneska jsme byli teprve sepsat v bance tu žádost,tak nevim jak dlouho to může trvat :nevim:
dam vědět určitě,díky :)

• Citovat
  • Upravit
Did
405
11.6.12 21:20

Na cbcb /jiný výraz pro BRKI/ se jen tak kouknout nejde. To nesmí ani banka - proto se podepisuje souhlas s nahlédnutím do registru při žádosti o úvěr - banka to musí!!! dokladovat - očumovat, kolik úvěrů má soused, prostě nejde :-). Banky tam dávají informace o klientech, o splácení či nesplácení - jsou tam i kreditní karty atd. Nejsou tam však všechny banky napojeny!! Ty velké ano, ale menší, regionální nebo cizí bank. instituty tam někdy ani nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.12 21:34
@Did píše:
Na cbcb /jiný výraz pro BRKI/ se jen tak kouknout nejde. To nesmí ani banka - proto se podepisuje souhlas s nahlédnutím do registru při žádosti o úvěr - banka to musí!!! dokladovat - očumovat, kolik úvěrů má soused, prostě nejde :-). Banky tam dávají informace o klientech, o splácení či nesplácení - jsou tam i kreditní karty atd. Nejsou tam však všechny banky napojeny!! Ty velké ano, ale menší, regionální nebo cizí bank. instituty tam někdy ani nejsou.

jenže my máme tu velkou čsob :think:
teď jde o to,jestli tam budou i třeba dopravní podniky,když jejich dluh se vymáhá exekučně.
nic jiného jsem nikdy neměla (žádnej dluh u banky,nebo kartu,nebo úvěr)
Jde taky o to,když je jakoby hlavní manžel na koho ta hypotéka jde,jeho plat je přece jenom mnohem větší než moje Md.On je ten hlavní ne?Než přece já teď momentálně na Md?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.12 21:56
@Anonymní píše:
Zrovna před pár měsíci jsme žádali taky o hypotéku. Měla jsem exekuci asi 2 roky zpátky taky od dopravního podniku, která byla tenkrát hned celá zaplacená. Bohužel při žádosti se jim to ukázalo. Myslím si, že se na to přijde :( asi mu to raději řekni.

a jakou máte banku prosim?

• Citovat
  • Upravit
Did
405
11.6.12 21:57

To jo, ale žádáte spolu a pokud nemáte rozdělené společné jmění manželů, tak hodnotí oba a na oba budou chtít info. Teď už nic nenaděláš - já osobně si myslím, že pokud nebyla exekuce na Tvůj účet, tak by to v registru nemělo být. Pokud nějakým způsobem ano, tak to musíš vysvětlit. Hele, manžel si Tě bral takovou,jakou Tě chtěl. Skrytý vady reklamovat může těžko, ne? :-)) Dvacet tisíc není suma, kvůli který by se jeden rozváděl. Navíc to není za nějaký automaty nebo podobně. Holt mladická blbost. To vysvětlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel