Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zkusenost nemam, tedy s exekuci za mhd mam
vitej do klubu! Ja uz zaplatila, ale hypo uz jsem mela. Kazdopadne zkus si nechat udelat vypis ze solusu, coz je ten dulezity nebankovni registr. Stoji to asi 100 kc. V bankovnim urcite nebudes. Ale i tak si myslim, ze by to melo byt v poradku. A v nejhorsim kapnes bozskou pred manzelem, kdyz na to banka prijde, ale nemyslim si, ze kvuli tomuto by neschvalili hypo. Posypes si hlavu popelem a ze splacis. Tata mel nedoplacenou nejakou pojistku a mel si brat leasing a oni, ze ale problem, tak to vyresil a hned mu ho dali. To je moc mala dluzna castka proti hypo. Bud v klidu.
Zrovna před pár měsíci jsme žádali taky o hypotéku. Měla jsem exekuci asi 2 roky zpátky taky od dopravního podniku, která byla tenkrát hned celá zaplacená. Bohužel při žádosti se jim to ukázalo. Myslím si, že se na to přijde
asi mu to raději řekni.
Jestli to je za jízdu načerno, tak na to banka nepřijde /pokud tedy nemáš exekuci přímo na účtě/. Exekuce z tohoto důvodu není uvedena v bankovním registru. Pokud splácíš dohodou s exekutorem, tak asi nemáš exekuci na účtě… Něco jiného by bylo, kdyby sis vzala někde půjčku a neplatila a pak byla uvalena exekuce. To bys byla v registru - BRKI - bankovní registr klientských informací, pak je NRKI - nebankovní, pak jsou další registry - např. SOLUS atd. Všechno to je spojeno s půjčkami u bank. či nebank. institucí. Jízda načerno je mimo registry.
zakladatelka
snad to bude ok.Dneska mě to došlo a mam z toho nervy v kýblu
splacim cca 20tis(bylo to něco přes 20tis)
dneska jsme tam byli žádat,tak uvidim až se ozvou jestli jsme prošli.Jo a manžel mě někdy minulý týden řikal,že mu říkal poradce,že by ji i na je plat dali klidně i jen jemu,já jsem momentálně na Md.
trochu jsi mě uklidnila,díky ale myslim,že asi dneska jen tak neusnu ![]()
@Anonymní píše:
Zrovna před pár měsíci jsme žádali taky o hypotéku. Měla jsem exekuci asi 2 roky zpátky taky od dopravního podniku, která byla tenkrát hned celá zaplacená. Bohužel při žádosti se jim to ukázalo. Myslím si, že se na to přijdeasi mu to raději řekni.
Ale hypo máme
ono se to nějak udělá, neboj.
@Did píše:
Jestli to je za jízdu načerno, tak na to banka nepřijde /pokud tedy nemáš exekuci přímo na účtě/. Exekuce z tohoto důvodu není uvedena v bankovním registru. Pokud splácíš dohodou s exekutorem, tak asi nemáš exekuci na účtě… Něco jiného by bylo, kdyby sis vzala někde půjčku a neplatila a pak byla uvalena exekuce. To bys byla v registru - BRKI - bankovní registr klientských informací, pak je NRKI - nebankovní, pak jsou další registry - např. SOLUS atd. Všechno to je spojeno s půjčkami u bank. či nebank. institucí. Jízda načerno je mimo registry.
splácim měsíčně složenkou na jejich účet,na našem účtě to naštěstí neni.Je to jen za tu zpropadenou pokutu
jinak v bance atd.jsem nikdy nic nedlužila.
Tam jde o to, ze jste manzele a tam musite vzdy zadat spolu i kdybys byla bez prijmu, ale spi klidne. Dobre to dopadne! Kdy se dozvite vysledek? Dej pak vedet!
Co znamená „koukala jsem na internet a tam nejsem“??? Kam jsi přesně koukala?Banka, pokud schvaluje hypotéku, tak kouká do registru dlužníků na CBCB (www.cbcb.cz) Takže tam si zjisti kontakty, nech si udělat výpis a uvidíš, jestli tak jsi nebo nejsi. Je možný, že dopravní podniky s tímhle bankovním registrem nespolupracují a nebudeš tam zapsaná ![]()
@Barusak78 píše:
Tam jde o to, ze jste manzele a tam musite vzdy zadat spolu i kdybys byla bez prijmu, ale spi klidne. Dobre to dopadne! Kdy se dozvite vysledek? Dej pak vedet!
nevim,dneska jsme byli teprve sepsat v bance tu žádost,tak nevim jak dlouho to může trvat ![]()
dam vědět určitě,díky ![]()
Na cbcb /jiný výraz pro BRKI/ se jen tak kouknout nejde. To nesmí ani banka - proto se podepisuje souhlas s nahlédnutím do registru při žádosti o úvěr - banka to musí!!! dokladovat - očumovat, kolik úvěrů má soused, prostě nejde
. Banky tam dávají informace o klientech, o splácení či nesplácení - jsou tam i kreditní karty atd. Nejsou tam však všechny banky napojeny!! Ty velké ano, ale menší, regionální nebo cizí bank. instituty tam někdy ani nejsou.
@Did píše:
Na cbcb /jiný výraz pro BRKI/ se jen tak kouknout nejde. To nesmí ani banka - proto se podepisuje souhlas s nahlédnutím do registru při žádosti o úvěr - banka to musí!!! dokladovat - očumovat, kolik úvěrů má soused, prostě nejde. Banky tam dávají informace o klientech, o splácení či nesplácení - jsou tam i kreditní karty atd. Nejsou tam však všechny banky napojeny!! Ty velké ano, ale menší, regionální nebo cizí bank. instituty tam někdy ani nejsou.
jenže my máme tu velkou čsob ![]()
teď jde o to,jestli tam budou i třeba dopravní podniky,když jejich dluh se vymáhá exekučně.
nic jiného jsem nikdy neměla (žádnej dluh u banky,nebo kartu,nebo úvěr)
Jde taky o to,když je jakoby hlavní manžel na koho ta hypotéka jde,jeho plat je přece jenom mnohem větší než moje Md.On je ten hlavní ne?Než přece já teď momentálně na Md?
@Anonymní píše:
Zrovna před pár měsíci jsme žádali taky o hypotéku. Měla jsem exekuci asi 2 roky zpátky taky od dopravního podniku, která byla tenkrát hned celá zaplacená. Bohužel při žádosti se jim to ukázalo. Myslím si, že se na to přijdeasi mu to raději řekni.
a jakou máte banku prosim?
To jo, ale žádáte spolu a pokud nemáte rozdělené společné jmění manželů, tak hodnotí oba a na oba budou chtít info. Teď už nic nenaděláš - já osobně si myslím, že pokud nebyla exekuce na Tvůj účet, tak by to v registru nemělo být. Pokud nějakým způsobem ano, tak to musíš vysvětlit. Hele, manžel si Tě bral takovou,jakou Tě chtěl. Skrytý vady reklamovat může těžko, ne?
Dvacet tisíc není suma, kvůli který by se jeden rozváděl. Navíc to není za nějaký automaty nebo podobně. Holt mladická blbost. To vysvětlíš.
Prosim o radu, mám tajnou exekuci o které manžel neví. Je to za jízdu na černo z mládí
, potají splácím menší měsíční splátkou a manžel to neví.Jinak by mě asi zabil.Jenže teď si budem na byt brát hypotéku,on je jako žadatel a já spolužadatel.Koukala jsem na internet na seznam dlužníků a tam nejsem,ale bojim se,že banka na to stejak příde a hypotéku nám nedaj 
Máte s tim někdo zkušenost? díky