Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Mám asi 4 exekuce a exekuci na plat a zbývá mi hodně málo peněz. Zajimalo by mě když bych si našel brigádu jestli na brigádnicky plat taky může exekutor
@Roman18 na jakýkoliv příjem který exekutor šly úřad přijde, tak na ten může.
@Roman18 samozřejmě.. a určitě si brigádu najdi. Čím dřív splatis dluhy, tím dřív máš pokoj a zpět peníze
@Roman18 píše:
Mám asi 4 exekuce a exekuci na plat a zbývá mi hodně málo peněz. Zajimalo by mě když bych si našel brigádu jestli na brigádnicky plat taky může exekutor
Jistěže může. Naopak by jsi měl jít, aby jsi to měl rychleji splacený. Čím dřív se toho zbavis, tím líp ne?
Muze na to, na každý prijem. Leda by to byla brigáda někde bokem na černo a peníze by byly neoficiálně na ruku ![]()
@Roman18 píše:
Ještě pořád krájíš brambory, to se pak nediv. Já si myslela že si šel krást, jak jsi tady onehdy tvrdil.Tak hlavně že ses staral kolik vydělávají řidiči.
@Kriss Tina píše:
Muze na to, na každý prijem. Leda by to byla brigáda někde bokem na černo a peníze by byly neoficiálně na ruku
Načerno nikdo moc zaměstnávat právě nechce nikde. Malokdo někdo zaměstná někoho bokem
Příspěvek upraven 01.04.23 v 08:21
Pokud to nebude načerno a prachy na ruku, tak samozřejmě může, jak píšou holky. Ale čím dřív to splatíš, tím líp, takže určitě je žádoucí, abys makal, co to jde, a z toho průšvihu se vyhrabal co nejdřív. Zase bude líp, ale zatni zuby a makej.
Tak buď na černo. Anebo možná na DPP. Tam se tuším odvádí dan nějak srážkou a hromadně a neprihlasuje se každý zaměstnanec zvlášť. Kdyztak mne někdo opravte. Prachy samozřejmě nechat posílat na účet někoho jiného, nebo hotově, pokud k tomu zaměstnavatel bude ochoten.
@Roman18 píše:
Načerno nikdo moc zaměstnávat právě nechce nikde. Malokdo někdo zaměstná někoho bokemPříspěvek upraven 01.04.23 v 08:21
V ČR nechce nikdo zamestnavat na černo a dávat bokem. Dovol abych se zasmála. Asi žiji v jiným státě.
@JancaS84 píše:
V ČR nechce nikdo zamestnavat na černo a dávat bokem. Dovol abych se zasmála. Asi žiji v jiným státě.
Aha tak to nevím jak to je záleží asi v jakým oboru a kde. U nás co sem se ptal to bylo vždy na smlouvu nebo dpp
@JancaS84 píše:…je uplně běžnou praxí, že se hodiny navíc píšou na jiného zaměstnance / kamaráda a ten příslušnou částku za ty hodiny dává tomu dotčenému
@martina.se píše:
@Roman18 samozřejmě.. a určitě si brigádu najdi. Čím dřív splatis dluhy, tím dřív máš pokoj a zpět peníze
To jo ale stejnak to bude trvat trochu dýl a i když najdu brigádu tak mi bude zbyvat minimum peněz z výplaty na živobytí
Příspěvek upraven 01.04.23 v 09:15
@Roman18 píše:
Brigáda na DPP do 10 tisíc a výplata v hotovosti.
@Roman18 píše:
To jo ale stejnak to bude trvat trochu dýl a i když najdu brigádu tak mi bude zbyvat minimum peněz z výplaty na živobytíPříspěvek upraven 01.04.23 v 09:15
Ale budou rychleji dluhy ubývat a exekuce. Není lepší se kousnout a x let kmitat, když už teda jsem byl blbej a k těm exekucím přišel, než to splácet trochu šíleně dlouhou dobu? Nehledě na další podstatnou věc a to jsou úroky, čím déle to natahujes, tím víc zaplatíš a může se jednat o pořádný sumy.