Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ano, v praxi se to objevuje. Ovšem doporučuji tyto otázky klást paní z Charity. Pokud bude sepisovat návrh, tak mají i akreditaci a odpoví ti nejpřesněji a nejaktuálneji.
Zálohu ve výši 1089 Kč měsíčně začneš platit po vydání usnesení, kterým bude prohlášen tvůj úpadek a ustanoven insolvenční správce.
tak tomu bude až do vydání usnesení, kterým bude tvé oddlužení schváleno, to již bude muset být zahájeno zasílání daru.
splátky věřitelům se budou platit v závislosti na výši daru - tedy po odečtení měsíční odměny správci se ze zbytku daru budou nejprve deponovat zálohy na odměnu IS na 6 měsíců, poté bude splácena odměna za přezkum přihlášek pohledávek (250 Kč+DPH/1 přihlášku), poté odměna sepisovateli návrhu (4000 Kč + DPH), pokud ji neuhradíš před podáním návrhu. takže splátky věřitelům tipuju nejdříve cca za rok od schválení oddlužení, pokud máš ten nejnižší dar ve výši 2200 Kč…
@Burj Chalifa Dluhy opravdu nemám svou vinnou ať věříte či ne… Ptala jsem se na radu, nehledala jsem někoho kdo rád rýpe..
Dobrý den, chtěla bych se prosím optat jestli mate nekdo zkušenost se založením insolvence když je matka na rodičovské dovolené..
Chtěla bych si zažádaat o insolvenci a zajimalo by mě zda někdo takto při rp žádal, mam „smlouvu o darování penež na to“ jelikož se rp, příspěvěk na bydlení ani přídvky na děti do toho nemohou počítat..
Pomáhá mi pani z charity se sepsáním žádosti, prý mi soud určí správce a zajímá mě kdy správce začnu platit?? Kdy začnu platit splátky „věřitelum“ - insolvenci? Splátky začnu platit až po rozhodnutí soudu? podle výse dluhu? a správce hned co mi ho určí? Děkuji, pěkný den.