Insolvence při rodičáku

Anonymní
26.3.23 11:41

Insolvence pri rodičáku

Dobrý den, chtěla bych se prosím optat jestli mate nekdo zkušenost se založením insolvence když je matka na rodičovské dovolené..
Chtěla bych si zažádaat o insolvenci a zajimalo by mě zda někdo takto při rp žádal, mam „smlouvu o darování penež na to“ jelikož se rp, příspěvěk na bydlení ani přídvky na děti do toho nemohou počítat..
Pomáhá mi pani z charity se sepsáním žádosti, prý mi soud určí správce a zajímá mě kdy správce začnu platit?? Kdy začnu platit splátky „věřitelum“ - insolvenci? Splátky začnu platit až po rozhodnutí soudu? podle výse dluhu? a správce hned co mi ho určí? Děkuji, pěkný den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18243
26.3.23 12:15

Ano, v praxi se to objevuje. Ovšem doporučuji tyto otázky klást paní z Charity. Pokud bude sepisovat návrh, tak mají i akreditaci a odpoví ti nejpřesněji a nejaktuálneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HannyBunny
26.3.23 14:52

Zálohu ve výši 1089 Kč měsíčně začneš platit po vydání usnesení, kterým bude prohlášen tvůj úpadek a ustanoven insolvenční správce.
tak tomu bude až do vydání usnesení, kterým bude tvé oddlužení schváleno, to již bude muset být zahájeno zasílání daru.
splátky věřitelům se budou platit v závislosti na výši daru - tedy po odečtení měsíční odměny správci se ze zbytku daru budou nejprve deponovat zálohy na odměnu IS na 6 měsíců, poté bude splácena odměna za přezkum přihlášek pohledávek (250 Kč+DPH/1 přihlášku), poté odměna sepisovateli návrhu (4000 Kč + DPH), pokud ji neuhradíš před podáním návrhu. takže splátky věřitelům tipuju nejdříve cca za rok od schválení oddlužení, pokud máš ten nejnižší dar ve výši 2200 Kč…

• Citovat
  • Upravit
725
26.3.23 18:51

Sxddx@📞 😵‍💫 😁39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.3.23 19:03

Do takové nuzoty si pořizuješ dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.23 19:06

@Burj Chalifa Dluhy opravdu nemám svou vinnou ať věříte či ne… Ptala jsem se na radu, nehledala jsem někoho kdo rád rýpe..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel