Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@martina.se píše:
Teoreticky je to možné, pokud má kontokorent…
To právě nevíme, když si učet zakládal tak říkal že mu kontokorent nepovolili
Švagr žije s tatou a tata mu vše věří.
Jasně, že je to možné. Dělala jsem v bance na exekucích (zadávala jsem exe na účet)… když má exekuci, tak účet jde automaticky do mínusu. Ale to neznamená, že banka si ty peníze vezme, ony jsou tam pouze blokovány do výše EXE
Navrhovala bych aby účet vypověděl (což má nárok) - nebudou se již účtovat poplatky za vedení a také úrok za debet. Jakmile zmizí exekuce, účet se zruší
@shina píše:
Jasně, že je to možné. Dělala jsem v bance na exekucích (zadávala jsem exe na účet)… když má exekuci, tak účet jde automaticky do mínusu. Ale to neznamená, že banka si ty peníze vezme, ony jsou tam pouze blokovány do výše EXE
Děkuji ![]()
Ale prece mu exekutor musi neco nechat ne? z ceho ma zit? musi mu nechat minimalne existencni minimum
@nelinka4 na dvojnásobek životního minima má každý nárok pouze jednou po dobu celé exekuce a činí 6820 Kč. Je to hrozné, ale dotyčný je upozorňován na dluh a exekuce už je ta konečná fáze, vždy to jde nějak řešit a nikdy bych to nenechala dojít tak daleko, aby mi někdo dal exe na plat nebo BÚ
@nelinka4 píše:
Ale prece mu exekutor musi neco nechat ne? z ceho ma zit? musi mu nechat minimalne existencni minimum
Nic mu nenechali. ![]()
Jedině ať si zařídí aby mu příjmy chodily jinde… např. pokud pracuje a nemá ještě exe na plat, tak aby chodily na jiný účet.. pokud to není manželka, tak nemůžou ty peníze vzít od jinud..
@shina znama prave mela exe. na plat a presne ji vypocital kolik plati najem neco na dite a na ni to ji nechal a zbytek ři mesicne strhaval do ty doby nez zplatila dluh..nechal ji asi 8 tisic kazdy mesic
Jasně, ale to je na plat.. to je něco jiného. Když už to máš na BÚ tak ti blokujou všechno až do výše exe
@shina píše:Švagr říká že dopis nedošel žádný. Já a manžel si myslíme své. Před tatou se švagr nepřizná.
@nelinka4 na dvojnásobek životního minima má každý nárok pouze jednou po dobu celé exekuce a činí 6820 Kč. Je to hrozné, ale dotyčný je upozorňován na dluh a exekuce už je ta konečná fáze, vždy to jde nějak řešit a nikdy bych to nenechala dojít tak daleko, aby mi někdo dal exe na plat nebo BÚ
@Anonymní píše: Švagr říká že dopis nedošel žádný. Já a manžel si myslíme své. Před tatou se švagr nepřizná.
určitě mu přišel… to by si na exe úřadě nelajzli ![]()
Dobrý den, k nám dojel švagr. Má exekuci vzali mu z učtu plat a ještě je v mínusu 16 tisíc. Je možné že banka povolí tak do mínusu exekuci? S manželem se nám to nějak nezdá.
Švagr není žádný svatoušek.