Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Na to, aby ji ex. odblokoval účet nepotřebuje určitě žádnej další doklad! To kecá ![]()
Hezká pohádka, známá má bujnou fantazii.
Zablokovaný účet ji odblokují, jakmile zaplatí co dluží. Nic k tomu nepotřebuje.
Exekutor zašle po stržení financí usnesení o skončení exekuce na základě kterého banka odblokuje účet, takže majitel účtu v tom nefiguruje, jen musí počkat až to banka provede.
Pokud ji byl zablokovány účet, má že zákona nárok na vyplacení dvojnásobku životního minima…
Shodou okolnosti jsem nedavno platila exekuci, ktera prisla na manzela. Stacila mi k tomu jeho plna moc a moje obcanka. Nic vic. dopis o oblokovani prisel asi tyden po tom, kdy uz penize byly odblokovane.
@KačuliKačka píše:
Exekutor zašle po stržení financí usnesení o skončení exekuce na základě kterého banka odblokuje účet, takže majitel účtu v tom nefiguruje, jen musí počkat až to banka provede.
pravda.
Jen ale dodám, že to někdy může exekutorovi trvat i třeba dva tři měsíce, než se to uzavře.
Naše nedávná zkušenost… ![]()
Problém vyřešen za týden, exekuce na účet zrušena za 2 měsíce, na plat za 3, a ani po pěti měsících od exekuce nemáme vrácené to, co je blokováno u zaměstnavatele
zaměstnavatel prý čeká na právní moc na usnesení o zrušení exekuce od exekutora.
Jeste jedna vec me napadla. Exekutor podle me nemuze jen tak z legrace blokovat penize, na ktere neni exekuce. Aspon u manzela blokoval pouze castku, na kterou byl vydany exekucni prikaz, zbytek penez na uctu mel volne k dispozici manzel.
Z toho uctu jsem take vybrala penize, uhradila je na prislusnem urade. Doklad o uhrade byl potom mejlem zaslan na pobocku, ktera vydala exekuci a tim to bylo vyresene. Cele to trvalo par minut. Penize, ktere byly blokovany do tydne uvolnili, protoze exekuce byla uhrazena ze zbylych penez, ktere byly na uctu. Nasledujici tyden prisel dopis, ze exekuce byla zastavena.
@Mar__tanka1983 píše:
pravda.
Jen ale dodám, že to někdy může exekutorovi trvat i třeba dva tři měsíce, než se to uzavře.
Naše nedávná zkušenost…
Problém vyřešen za týden, exekuce na účet zrušena za 2 měsíce, na plat za 3, a ani po pěti měsících od exekuce nemáme vrácené to, co je blokováno u zaměstnavatelezaměstnavatel prý čeká na právní moc na usnesení o zrušení exekuce od exekutora.
Toto je smutne, ale bohuzel mne to neprekvapuje. ![]()
Když já nevím jestli mám na ní rovnou uhodit s tím jak lže, pohádat se s ní s tím, že ty peníze už pak asi nikdy neuvidím ![]()
a nebo třeba mluví pravdu a jak píše @Mar__tanka1983 jí tam ty peníze opravdu drží a ona nelže
![]()
Anonymko, záleží, kolik má na účtu a kolik dluží.
Protože exekutor opravdu může zadržet jen tolik peněz, kolik je dluh (tedy dluh+příslušenství).
Je-li tedy dluh trojku a ona má na účtu 10tis. Tak jí banka zablokuje jen tu trojku, pokud vím. Další věcí je, že si může jednorázově z banky na pobočce vyzvednout dvojnásobek živ. minima, což je asi 6800,–.
No a nakonec, pokud má exekuci, tak je mi divné, že by to byly jen tři tisíce. Když si vezmu, kolik si počítá jen exekutor za právní kroky, tak by původní dluh byl v desetikorunách ![]()
I blbá pokuta v MHD se při exekuci vyšplhá asi na deset tisíc.
Anonymko, jinak jo, může se stát, že jí ta banka peníze ještě uvolnila kvůli nějaké administrativě (mezi bankou, exekutorem a oprávněným), ale určitě to není proto, že exekutor čeká na další možnou exekuci nebo proto, že nemá rodný list.
Pokud ti tvrtí toto, tak kecá.
Ahoj holky omluvte anonym…
Moje známá mi dluží peníze a ne zrovna málo. Měla mi to dát už někde před měsícem a nedávno přišla s tím, že jí na účet skočila exekuce ze staršího data, zablokovali jí účet strhli cca 3tis s tím, že jí zbytek peněz uvolní cca za 5dní. Pak přišla s tím, že jí ten účet neuvlonili, že prý exekutor vyčkává jestli by náhodou nepřišla další exekuce
(dle mého totální blbost) no a teď to dorazila tím, že prý potřebuje na odblokování účtu rodný list, který nemá
Že prý oni potřebují dva doklady totožnosti a ona má jen občanku
pro rodný list si musí zajet do města vzdáleného asi 200km, ale zase problém nemá teď na cestu
Holky já se v tomhle nevyznám, osobně si myslím, že je to blbost, ale nevím… jak to vidíte vy? Jak to vlastně je? Má na tohle banka a exekutor nárok? Držet jí tam už téměř dvě výplaty kvůli 3tis? Už jsem totiž vážně naštvaná a ty peníze potřebuji taky zpět
díky