Jak z toho ven - finanční tíseň

34
6.7.13 16:45

Ach jo, jak z toho ven.. :-(

Ahoj,
jsem už s nervama pryč, asi mi tu moc neporadíte, někdo asi i zkritizuje, ale asi se potřebuju jen vypsat z toho, co mě teď tak trápí. Mám přítele a dvě děti. To starší (4 roky) mám z bývalého manželství a měsíční miminko mám s přítelem. Přítel šel minulý měsíc vybrat z účtu výplatu a řekli mu, že ho má zablokovaný z důvodu exekuce. Měl totiž 5 let účet u jiné banky, ale neposílal tam žádné peníze a dostal se poplatkama do velkého mínusu + úroky naskakující vymahačskou firmou, které to předala exekuce - 84000,–. Buď to zaplatí najednou (nemáme na to) a nebo splácet 12000 po 7 měsíců. Do toho ale máme nájem 8000,–, přítel má půjčky u nebankovních společností, kam měsíčně odchází dohromady 3800,–, no a pak tak 2000,– benzín, 3000,– jídlo, 1500,– Sunar, 700,– paušál, 500,– pojistka, 300,– internet. Já jsem na mateřské, pak mám alimenty 2500,– a přídavek na dítě 500,–. Přítel bere měsíčně v průměru 16000 - 18000,–. Místo toho, abych si užívala radost z miminka, blba s tou starší a užívala léta, tak jsem na zhroucení, mívám úzkostné stavy…ale i tak se pořád přetvařuju, jakože to spolu nějak zvládneme… :,( A s čím poradit?? Asi ani není s čím, jak to tak čtu… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
6.7.13 16:48
@darling-m píše:
Ahoj,
jsem už s nervama pryč, asi mi tu moc neporadíte, někdo asi i zkritizuje, ale asi se potřebuju jen vypsat z toho, co mě teď tak trápí. Mám přítele a dvě děti. To starší (4 roky) mám z bývalého manželství a měsíční miminko mám s přítelem. Přítel šel minulý měsíc vybrat z účtu výplatu a řekli mu, že ho má zablokovaný z důvodu exekuce. Měl totiž 5 let účet u jiné banky, ale neposílal tam žádné peníze a dostal se poplatkama do velkého mínusu + úroky naskakující vymahačskou firmou, které to předala exekuce - 84000,–. Buď to zaplatí najednou (nemáme na to) a nebo splácet 12000 po 7 měsíců. Do toho ale máme nájem 8000,–, přítel má půjčky u nebankovních společností, kam měsíčně odchází dohromady 3800,–, no a pak tak 2000,– benzín, 3000,– jídlo, 1500,– Sunar, 700,– paušál, 500,– pojistka, 300,– internet. Já jsem na mateřské, pak mám alimenty 2500,– a přídavek na dítě 500,–. Přítel bere měsíčně v průměru 16000 - 18000,–. Místo toho, abych si užívala radost z miminka, blba s tou starší a užívala léta, tak jsem na zhroucení, mívám úzkostné stavy…ale i tak se pořád přetvařuju, jakože to spolu nějak zvládneme… :,( A s čím poradit?? Asi ani není s čím, jak to tak čtu… :(

Doporučuji přezkoumat výdaje( nebankovní půjčky jako na co???),zrušit opravdu nezbytné výdaje, zvážit nutnost auta a to hlavní - více pracovat.Co jiného čekáš za radu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.7.13 16:51

Benzin je nutny…? Pausal? Pojistka?

Pritel si musi najit privydelek.

A nebo, pokud mate dobre vztahy s rodici, poprosit je jestli byste nemohli na nejakou dobu k nim. Usetrili byste za bydleni.

Nebo si najit dobreho financiho poradce. Vzit si nejaky uver ze stavebniho sporeni, platit nejnizsi splatku treba dvacet let. A tim stavebkem zaplatit exekuci a ty dluhy u nebankovnich spolecnosti. Proste ty dluhy sloucit.

• Citovat
  • Upravit
41882
6.7.13 16:52

Zrušit paušály, pojistky, internet a ten tvůj by si měl asi sáhnout do svědomí a přibrat si ještě brigádu. Nechápu jak si ještě může vzít nebankovní půjčky. Cesta do pekel je jasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.7.13 16:53
@lyrica píše:
Zrušit paušály, pojistky, internet a ten tvůj by si měl asi sáhnout do svědomí a přibrat si ještě brigádu. Nechápu jak si ještě může vzít nebankovní půjčky. Cesta do pekel je jasná.

Proboha, kdo si dnes bere nebankovní půjčky a na co? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.7.13 16:54
@Burj Chalifa píše:
Doporučuji přezkoumat výdaje( nebankovní půjčky jako na co???),zrušit opravdu nezbytné výdaje, zvážit nutnost auta a to hlavní - více pracovat.Co jiného čekáš za radu. :nevim:

Auto ani není naše, dostali jsme ho od našich, ale je psaný na mého tátu. I tak si myslím, že nutné se dvěma dětmi je. Ty půjčky si bral kvůli kauci na byt jednu a druhou na opravy předešlého auta. Bude je ještě půl roku splácet. Já nevím, co ještě zrušit - jasně, internet zrušíme, ale paušál je fixní na smlouvu, autem jezdí do práce, nemá tam spojení, na jídle už víc neušetřím, kupuju jen v akcích a jen to nejnutnější :nevim: Nejezdíme na výlety, nechodíme do hospody, nekupujeme si nic pro sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
6.7.13 16:55

Kontaktovala bych fin. poradce a rychle vyřešit, možná (ikdyž registr je problém!!) zkusit konsolidaci nebo nějaký úvěr a zaplatit všechny dluhy a pomalu splácet jeden úvěr, všechno se dá řešit, jen člověk musí chtít. Tak nedávej hlavu do klína a honem to řešit. Držím palce ať je brzy lépe. V životě jsou horší věci a dluhy nemáte zas tak šílené, ale budete potřebovat pomoci od rodiny nebo nevím, záleží na Vaší situaci.
Musíte si hlídat prostě takové věci, že má někde účet, nebankovní půjčky, všechno je to cesta do pekel :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
6.7.13 16:56

@darling-m A proč nebankovní? :nevim: Pak to většinou dopadá takhle, domluva s nima není žádná, jen sypeš úroky..

@Burj Chalifa no co tady čtu, tak docela dost lidí zatím nepochopilo, že se z toho pak těžko dostává. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.7.13 16:56

Tak další práci a makat. Co si nadrobil, to si bude muset zaplatit. Jiná cesta není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.7.13 16:58

Nebankovní půjčky si vzal už před 4 měsíci, do teď jsme je zvládali platit a jelikož to byly jednorázové výdaje (kauce a auto), tak jsme na to neměli a proto si tam půjčil. Ale s těma půjčkama problém není, splácíme je řádně. Aspoň do teď.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.7.13 16:59

@darling-m Za jidlo date trojec a za auto dvojku a je to nutne, protoze mate dve deti? :-D Aha…

nekterym lidem by meli zakazat volit…

• Citovat
  • Upravit
41882
6.7.13 17:00

@darling-m a kolik na nich přeplatíte je taky v pohodě? Nerozumím proč si normoš nepůjčil v bance.
Ale to je už teď teda stejně jedno.
Prostě jinak než další prací to nevymyslíš. A pokud jsi myslela na další půjčku nebo tak, tak to je jako vytloukat klín klínem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.7.13 17:00
@darling-m píše:
Nebankovní půjčky si vzal už před 4 měsíci, do teď jsme je zvládali platit a jelikož to byly jednorázové výdaje (kauce a auto), tak jsme na to neměli a proto si tam půjčil. Ale s těma půjčkama problém není, splácíme je řádně. Aspoň do teď.. :nevim:

Hele, opravdu to auto potřebujete? Žít se dá i bez něj, je to hrozný žrout peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.7.13 17:01

@Kacenka1987 Registr je právě problém a mě větší úvěr nedají, když jsem na MD, už jsme zjišťovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.7.13 17:01
@chatwenna píše:
@darling-m Za jidlo date trojec a za auto dvojku a je to nutne, protoze mate dve deti? :-D Aha…nekterym lidem by meli zakazat volit…

Kde by potom levicové strany vzaly voliče? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel