Dodatečné zamítnutí hypotéky - častý jev

1091
30.6.13 23:37

Dodatečné zamítnutí hypotéky-častý jev

Holky, plánuju koupit byteček na hypo. Jelikož mám minimální příjem cca 15 čistého, dluhy ani děti žádné, nulové prostředky, nemůžu ručit atd atd…byla jsem se poradit v hypotečním centru u pana Lukáše Hejkala a ten mi spočítal, že dosáhnu max na 1,5 mega…prověřil mi i solus a registry a prý vše ok. Budu si brát úvěr u KB z 80% a zbytek musím si vzít jako úvěr ze stavebka, takže defakto hypotéku a půjčku k tomu, ale že dohromady se na těch 1,5 mega dostanu.

U té KB která mi tu hypo poskytne jsem to ale projednávat nebyla atd…zajímalo by mě jestli pak nemůže nastat nějaká komplikace? Tedka jsem se ptala aon že na 99% procent si můžu vybrat byt, zaplatit, popsat rez. smlouvu atd a že nevidí problém.

Dost často kolem sebe, ale tedka vidím, že se zaplatí rezervační poplatek atd a tu hypo pak ti lidi nedostanou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
558
30.6.13 23:59

@Grey Sky To je taky největší chyba. Nesmíš platit rezervační poplatek, když nemáš vyřízenou hypotéku. My jsme hypotéku řešili nedávno. Kupovali jsme byt v novostavbě a i když tam rezervační poplatek byl, tak jsme ho platit dopředu nemuseli..Vše až po schválení hypotéky… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
1.7.13 00:36
@Ballnejka píše:
@Grey Sky To je taky největší chyba. Nesmíš platit rezervační poplatek, když nemáš vyřízenou hypotéku. My jsme hypotéku řešili nedávno. Kupovali jsme byt v novostavbě a i když tam rezervační poplatek byl, tak jsme ho platit dopředu nemuseli..Vše až po schválení hypotéky… :kytka:

já hypo ale předschválenou mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
1.7.13 00:38
@Ballnejka píše:
@Grey Sky To je taky největší chyba. Nesmíš platit rezervační poplatek, když nemáš vyřízenou hypotéku. My jsme hypotéku řešili nedávno. Kupovali jsme byt v novostavbě a i když tam rezervační poplatek byl, tak jsme ho platit dopředu nemuseli..Vše až po schválení hypotéky… :kytka:

počkej proč ste po schválení hypo platili rezervační poplatek když ste to měli rezervovaný zadáčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.13 03:50

Podle mě jsi naprostej blázen, že si bereš takovou hypotéku s takovým příjmem a nulovým základem. Ale na to ses neptala. Já mám teď naspořeno 700.000 a přemýšlím, jestli hypotéka 1.800.000 není moc. A to mám příjem o dost větší.
Takže odpověď na tvoji otázku - vůbec bych se nedivila, kdyby ti to zamítli.

• Citovat
  • Upravit
8935
1.7.13 05:00
@Anonymní píše:
Podle mě jsi naprostej blázen, že si bereš takovou hypotéku s takovým příjmem a nulovým základem. Ale na to ses neptala. Já mám teď naspořeno 700.000 a přemýšlím, jestli hypotéka 1.800.000 není moc. A to mám příjem o dost větší.
Takže odpověď na tvoji otázku - vůbec bych se nedivila, kdyby ti to zamítli.

Souhlasím-je to hodně riskantní, s takovým příjmem s nulovou rezervou mít hypotéku. Co když omarodíš, přijdeš o práci? Otěhotníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
1.7.13 06:16

A jak dlouho to budeš splácet? My máme 2 mil, příjem teda dvojnásobný a platíme 15 měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
1.7.13 06:50
@Grey Sky píše:
já hypo ale předschválenou mám…

Předschválenou z banky? Nebo od poradce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
1.7.13 07:26

Banka ti ji už schválila? Pokud ne a je to jen od poradce, tak ano, banka ji zamítnout může. A s tímto příjmem a sama bych do takové hypo nešla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
1.7.13 08:16

A to už máte schválené? To se mi nějak nezdá, i při úrocích přes 2% splátka na 1,5 mil na 30 let vychází necelých 6000Kč! Kde je inkaso, jídlo a další? Neriskovala bych s takovým příjmem :(
My právě na hypotéku (refinancování) 1.390.000Kč museli doložit 26 000Kč jako rodina 2+1, naštěstí máme momentálně trochu více. Ono lehko se dá hypo podepsat, ale pak to splácení, kdo má hypo vííííí, jen tak odložit to nejde, splácet se prostě musí a to včas :oops: :oops: :oops:
Do teď jsme se v tom plácali, já musela zvolit RD na 2 roky a vycházeli jsme tip top, teď si refinanc „natahujeme“ zpět na 30 let (namísto 25) a bokem budeme šetřit a to pak dáme jako mim. splátku. Tak nějak jsme to šikovně vymysleli s poradcem. Bylo pro nás nejdůležitější mít co nejnižší splátku teď v období kdy půjdu na další rodičovskou a nikdy nevíme co se stane… původních 9200Kč spadneme na 5280Kč :dance: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
1.7.13 14:29

@Grey Sky špatně jsem to napsala.. My jsme ho vůbec neplatili..Prostě se financoval čistě jen byt. Muž řekl, že dokud není schválená hypotéka, tak se nebude platit rezervační poplatek, který byl 50 000 kč, kdyby nám hypo třeba neschválili, byli bychom bez peněz.. :cert:. Takže se schválila hypotéka a potom jsme již rovnou podepsali budoucí kupní smlouvu bez rezervačního poplatku. Zkrátka jsme to měli zarezervovaný jen tak.. :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
1.7.13 14:34

@Grey Sky Jinak pokud to nemáš schválený černý na bílým, tak nějaký předschválení je ti nanic..Mimochodem tak trochu souhlasím s ostatními. 15 000 čistého a ještě bez úspor je strašně málo na tak vysokou hypotéku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
1.7.13 20:00
@araw píše:
Předschválenou z banky? Nebo od poradce? :think:

od nezávislého poradce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
1.7.13 20:09

@Grey Sky Tak to ovšem neznamená vůbec nic.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
1.7.13 20:09

@Grey Sky a na jak dlouho budeš mít splátky a kolik celkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel