Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Black Cat Ano, i to může skončit exekucí. A nedávno tu byla diskuze, že někdo podával daňové přiznání, a z finančáku volali, že vzhledem k pohledávce na magistrátu (nezaplacené odpady), posílají přeplatek daní rovnou tam. Takže úřady jsou propojené a paní nikdy neví, kdy a kde se ty odpady vynoří.
@zrcadlo Ale probíhá to tak, že ji nejdřív vyzvou ke splácení dluhu a až potom probíhá něco dalšího? ![]()
@Black Cat píše:
@zrcadlo Ale probíhá to tak, že ji nejdřív vyzvou ke splácení dluhu a až potom probíhá něco dalšího?
Ano, měli by, ale podle mě si člověk nikdy nemůže být jistý, jestli už výzva nepřišla a on ji třeba nepřevzal. Kamarád takhle odjel na dovolenou, výzvu k převzetí doporučeného dopisu omylem vyhodila babička, která mu přišla vybrat poštu plnou letáků a malých letáčků, tak si toho papírku nevšimla. Já nevím, ale hrát mrtvého brouka se podle mě může hodně nevyplatit.
@zrcadlo No já se jí divím… Bráchu jsem už strašila, že mu vtrhne exekutor do bytu a zabaví jeho věci /protože jeho přítelkyně má snad asi jen osobní věci jako oblečení a tak…/ a vůbec je nebude zajímat, že to není její a pak bude muset akorát tak dokazovat zpětně, že jsou ty věci jeho.