Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jestliže nesplácí, exekutor může přijít rovnou.. varování už dostala, že
komu není rady..
@martina.se píše:
Jestliže nesplácí, exekutor může přijít rovnou.. varování už dostala, žekomu není rady..
Kromě dopisu od soudu s platebním rozkazem nic jiného nedostala. Takže jí dopis od exekutora nemusí příjd a on příjde rovnou? Ty stím máš zkušenost, nebo tomu rozumíš?
@Anonymní píše:
Kromě dopisu od soudu s platebním rozkazem nic jiného nedostala. Takže jí dopis od exekutora nemusí příjd a on příjde rovnou? Ty stím máš zkušenost, nebo tomu rozumíš?
nemusí přijít vůbec nic. Nám domů rovnou vlítli exekutoři. Zkušenost osobní, kterénskej švagr, kterej u nás nikdy nebydlel, nic neměl a kvůli němu 3 roky nervů ![]()
@martina.se
děkuji. Myslela jsem, že musí příjd dopis. Jak potom dojde k tomu, že splácíš exekuci když Ti rovnou vlítne domů? ![]()
@Anonymní píše:
@martina.seděkuji. Myslela jsem, že musí příjd dopis. Jak potom dojde k tomu, že splácíš exekuci když Ti rovnou vlítne domů?
nám vlítli rovnou. A ani je nezajímalo, že tam dotyčný vůbec nebydlí, nic.. přišla jsem domů a tam žluté pásky na všem ![]()
Obnovuji diskusi.
Můžete mně, prosím, napsat (klidně nasměrovat na zdroj), jak probíhá exekuce? Je vydaný exekuční příkaz k prodeji věcí nemovitých a movitých. Vzhledem k tomu, že exekutor má na webovkách dost nepříjemnou formulaci, že nikomu nic telefonicky nesdělí (což chápu), tak zjišťuji nejprve co a jak. Chápu to dobře, že na základě tohoto příkazu se vypíše dražba a věci budou prodány dražbou? Takže sledovat úřední desku exekutora? Je nějaké místo, kde jsou termíny dražeb k nahlédnutí? Našla jsem www.exdrazby.cz, ale je tam toho dost málo, nezdá se mně, že by to bylo oficiální místo pro vše. Jak dlouho cca trvá, než dojde ke dražbě, od vydání exekučního příkazu?
Moc děkuji za informace a případné nasměrování.
@ana11 Tady jsou nějaké informace: http://www.ekcr.cz/…-nemovitosti?w=
Kupovali jsme teď nemovitost v exekuci. Mělo by to fungovat tak, že dlužníkovi přijde exekuční příkaz k prodeji movitých a nemovitých věcí a má na prodej těch věcí určitou dobu. Jestli do určité doby neprodá a nesplatí tak ten dluh, tak exekutor vyhlásí dražbu. V ten moment už s těmi věcmi nemůže dlužník dál nakládat, nemůže je prodat, patří jakoby tomu exekutorovi. Ten ty věci vydraží a získá tak dlužnou částku.
@MartinaV89 děkuji, to jsem přesně hledala. Ještě se mně nedaří dohledat, jak dlouho má dlužník ještě šanci vše uhradit, než je vyhlášena dražba?
@ana11 Tak to nevím. O tom by měl dlužníka informovat exekutor, do kdy je možnost vše splatit. Bylo by potřeba zavolat do té příslušné exekuční kanceláře, nebo si tam zajít osobně, když po telefonu informace nesdělují.
@MartinaV89 já jak koukám na ten portál dražeb, tak ty čísla za lomítkem jsou 14 a starší, takže asi až takový fofr to nebude. Bohužel přímo do té exekuční kanceláře se vydat nemůžu, je to dost daleko, takže budu sledovat ty dražby, zda se tam něco neobjeví. Děkuji!
Holky já se vloudím s dotazem…
Přítelkyně mého bratra má na městském úřadě dluh za popelnice… Vymáhají se i takovéto dluhy prostřednictvím exekutora? Můj názor je ten, že ano… Nebo to nechávají vyšumět?
@ana11 Ne, fofr to asi nebude. Na tu nemovitost co jsme kupovali v exekuci jsme se byli dívat minulý rok přes realitku a už ten minulý rok byla v katastru nemovitostí vidět exekuce. Dražba byla až letos v březnu. Tak usuzuji, že to trvá několik měsíců.
Těch portálů kde se draží věci zabavené exekutorem je spousta. Nevím jestli existuje jeden portál, kde najdeš všechny dražby ![]()
Možná tady je vše: http://www.portaldrazeb.cz/
@Black Cat Je možné, že ano. Znám jednu paní, co k ní přišel exekutor, kvůli nezaplacené pokutě v tramvaji. Nechala dluh narůst, naskakovalo jí penále, taky se přidaly náklady na správní řízení. Pak přišel exekutor a chtěl 7tisíc, takže to asi možné je ![]()
@MartinaV89 No já si to myslím taky. Divím se, že je tak v klidu…
Ahoj,
.
omlouvám se za anonym, snad pochopíte
Otázka je jednoduchá, jak probíhá exekuce?
Kamarádka nesplácí dluh, šlo to k soudu kde dostala platební rozkaz, zaplatila 2 splátky ( po dohodě s právníkem ), a víc ne. A teď co bude?
Může příjd exekutor rovnou k ní domů a začít zabavovat, nebo musí dostat dopis a domluvit se na splácení exekuce?
Budu ráda když mi poradí někdo kdo tomu rozumí nebo to zažil. Děkuji moc