Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky. Já tedy ne, ale oba moji bratranci i jejich rodiče jsou v insolvenci. Mohla bych se zeptat na pár věcí, jak to chodí? Anonym C.
Zkus nakouknout do diskuzí ohledně půjček a exekucí, tam je spousta diskuzí.
Nepotřebuji informace jen jsem chtěla vědět jestli tady nejsem v tom sama ![]()
Ja je to s bankrotem x hypotekou a materskou?? Je tam nejaka sance k projiti??(hyp. chceme samozrejme platit dal)
Zakladatelko udělej soukromou uzavřenou skupinu a určitě se někdo přidá. Takhle veřejně to asi nikdo bez anonymity probírat nebude a bude zmatek v těch všech anonymech.
@mellow domnívám se že tato kombinace nepůjde a pokud by jste do toho šli. Určitě neschválí oddlužení formou splátkového kalendáře
,ale povolí oddlužením způsobem prodeje majetku. Ale neznám konkrétní info tak nevím.
@mellow nedávno se to tu řešilo v jiné diskuzi a někdo tam psal, že k hypotéce je nutný věřitel, který by jí po dobu těch 5 let platil za Vás. Víc k tomu nevím, dle mě by osobní bankrot u lidí co mají majetek neměl projít. Prvně rozprodej co máš a pak jdi do bankrotu.
@Aspera, taky nechápu, jak by mohl projít. Osobní bankrot slouží lidem, kteří nejsou schopni své závazky splatit. Prodej nemovitosti by měl být na prvním místě. ![]()
@Kaczenka ja treba nechapu k cemu je prodej nemovitosti, ktera nikomu nepatri??? Vlastne jen bance.. jinak jako zadatel o hyp. je i muj otec, ktery ma ted jiz nekolik exekuci– ne proto ze nemam na svy zavazky
dost jsme si popucovali abychom to vyplatily a neprisly o dum…ale objevuji se dalsi a dalsi. a nam uz nikdo nic neda…tak me napadlo, kdyby jsme pak na tom byli stejne jako on, zda by to treba vubec slo…
@mellow třeba k tomu, že ti nebude měsíčně odcházet splátka za hypotéku a budeš mít víc na splácení ostatního. Někdo sice namítne, že nájmy jsou taky drahý, tak holt nebudou bydlet v opraveném 3+1, ale v běžném 2+1 a ihned bude i nájem jinde a energie jinde.
Ale skoro Ti závidím, snad ti aspoń pomůže vědět, že jsou na tom lidi hůř. Vidíš aspoń nějaký cíl, naději kdy bude líp, co je to 5 let. Já už platím 10let a dluhy takové, že šanci je někdy zaplatit vůbec nemám, na dluhy z podnikání se totiž žádné oddlužení nevstahuje. Podnikala jsem s manželem, ten za mě nic neodváděl( sociální, zdravotní, daně..),všechno narostlo do obřích rozměrů, pochopitelně víc penále než dluhy samotné a ani ty se podnikatelům neodpustí. A. A.
@Aspera jo takhle…takto jsem nad tim nepremyslela…i kdyz teda ty najmy-ve meste jsme platily v podnajmu skoro o pet tisic vic jak ted hyposku
ale diky za jiny pohled…
@mellow nikdo tě nenutí bydlet ve velkém městě. Můžeš jít na vesnici, kde ty nájmy jsou někde jinde. My jsme v prvním bytě platili sipo (nájem, elektrika, plyn) 5000Kč. To bysme se sebelevnější hypotékou nedali. A to byl nezateplený barák a hodně se protopilo.
Ahoj, nadpis vypovídá o všem. Trápí tady někoho stejný problém a vstupuje taky do 5tiletého maratonu???