Exekuční příkaz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.1.14 18:19

exekuční příkaz

Dobrý večer. Mám jednu otázku. Dnes mě přišla výzva k uhradě dlužného plnění před provedením exekuce.Ale exekuční příkaz u toho nebyl.Jen vbyrozumění o zahájení exekuce. poradte jak mám postupovat.je tam lhuta 30 dnu na zaplacení, s polovičním poplatkem exekutorovi.Jak se dozvím jestli zabokovali účet. nebo ho bloknou až uplyne lhuta tech 30 dní. děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1336
9.1.14 18:29

Lepší je tam rovnou zavolat, řeknou ti přesně jak postupovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
9.1.14 18:31

Zaplatit, pokud to jde, do těch 30ti dnů. ;) Zablokovaný účet poznáte asi tak, že z něho nepůjde nic vybrat, převést, nevím :nevim: Ale zablokovat ho může exekutor i bez jakéhokoliv upozornění, klidně hned a dopis přijde klidně až potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
9.1.14 18:33

Zavolat můžete taky a pokusit se domluvit na splátkách, ale moc slušné jednání nečekejte, je možné že vás budou i vydírat ať zaplatíte hned vše, jinak přijedou k vám domů a všechno zabaví atd., ale zkuste smlouvat dokud to půjde. Máte právo na informace o svém dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
9.1.14 18:35

Jinak můžete mi napsat SZ, jsem v kontaktu s lidmi kteří by vám poradili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 18:35

Já všude čtu, že dojde i dopis jakým zpusobem je exekuce provedena.

• Citovat
  • Upravit
sao
1827
9.1.14 18:42

To můžete v nejbližších dnech čekat. Ale exekutor může využít všech způsobů exekuce k vymožení pohledávky (zabklokování účtu, zástava nemovitosti, zabavení movitého majetku, srážky ze mzdy) a to i opakovaně. Přijde dopis, ale to vám bude asi k ničemu. Obstavený účet ale můžete mít klidně i před tím, než vám nějaký takový dopis přijde. Oni jsou chytří a vědí, že když by vás upozornili předem, peníze z účtu byste si včas někam převedla a účel exekuce by byl zmařen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
9.1.14 18:43

Lepší je, když zaplatíte do těch 30 dnů na výzvu.. někteří exekutoři čekají, zda zareagujete na výzvu, jiní hned vydávají exekuční příkazy.. Určitě tam zavolejte a pokuste se uhradit, nebo domluvit na splátkách, pak k Vám bude mít exekutor úplně jiný přístup, než když to necháte běžet..
Pokud Vám exekutor obstaví účet, nebo např. mzdu, pošle Vám exekuční příkaz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
9.1.14 18:49

Samozřejmě je lepší zaplatit do těch 30 dnů, ale ne každý ty prachy má. Ale vyšlo by vás to levněji. Domluva na splátkách je možná jak kdy, oni se samozřejmě snaží dostat z člověka ty peníze co nejrychleji. Ale většina lidí se s exekutorem domluví. Záleží ale na exekutorovi, některý i přes to, že mu splácíte, přijede k vám domů a dělá dusno. Je to jak časovaná bomba, lepší je zaplatit co nejrychleji vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
9.1.14 19:28

Hlavne to zacit resit a necekat co by kdyby..Zavolat, dohodnout splatky, komunikovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
10.1.14 07:57
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Mám jednu otázku. Dnes mě přišla výzva k uhradě dlužného plnění před provedením exekuce.Ale exekuční příkaz u toho nebyl.Jen vbyrozumění o zahájení exekuce. poradte jak mám postupovat.je tam lhuta 30 dnu na zaplacení, s polovičním poplatkem exekutorovi.Jak se dozvím jestli zabokovali účet. nebo ho bloknou až uplyne lhuta tech 30 dní. děkuju

Podle spisové značky exekuce poznáte, oč jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.14 23:43
@sao píše:
Jinak můžete mi napsat SZ, jsem v kontaktu s lidmi kteří by vám poradili.

mužu se ozvat i já? poradil by mi někdo ztěch lidí ve stejné situaci jako zakladatelka.MOC DEKUJI ZA ODPOVED. anonymní janka

• Citovat
  • Upravit
sao
1827
12.1.14 07:24

Janko, určitě můžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
19.1.21 13:41

Ahoj. Mám dotaz. V pondělí čekám, že na mně bude podán exekuční příkaz i když jsem s omluvou napsala, že se platba o týden opozdí. Co mě čeká?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
19.1.21 13:57

No, že Ti to spočítají i s úroky a to pořádně. Pak k Vám naběhnou exekutoři a olepí Vám kdeco. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel