Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pokud by soud vyhrála, tak by veškeré náklady (teda i ten původní tvojí matky) platila strana co prohrála
pokud by soud prohrála o náklady přijde a ještě by platila náklady protistrany
Tak pokud máe potvrzení o neoprávněnosti exe? Tak jí to snad všechno vrátí ne? Omlouvám se ale taky nemám zkušenost, ale logicky to zabavili neoprávněně ne? Exe pan Vrána?
@subsomi píše:
Pokud by soud vyhrála, tak by veškeré náklady (teda i ten původní tvojí matky) platila strana co prohrála
pokud by soud prohrála o náklady přijde a ještě by platila náklady protistrany
ale to se podává proti komu ta vylučovací žaloba u soudu? Však za to může exekutor ne? Ona prokázala že jsou ty věcí její on to neuznal, ani když měla smlouvy, účtenky…to pak platí on?
Vrána, že? To je největší dobytek z celé republiky a má nejvyšší úspěchy v uspokojování věřitelů. Jinak maminka nic neprokázala, jediný možný důkaz jsou účtenky se jménem, bezejmenné účtenky nejsou důkazem. Ono totiž klidně mohly být ty věi vaše, jen jste jí dali účtenky, zpětně vystavili smlouvu o výpůjčce a je. Takže bohužel, ať vám radí právník cokoliv, neuspějete bez účtenek se jménem.
@geilens píše:
Tak pokud máe potvrzení o neoprávněnosti exe? Tak jí to snad všechno vrátí ne? Omlouvám se ale taky nemám zkušenost, ale logicky to zabavili neoprávněně ne? Exe pan Vrána?
ano exe Vrána
no to prý právě není tam jednoduchý, prý to nejde jen tak zrušit a bude muset být další soud, takže to jen tak nebude
@Anonymní píše:
ale to se podává proti komu ta vylučovací žaloba u soudu? Však za to může exekutor ne? Ona prokázala že jsou ty věcí její on to neuznal, ani když měla smlouvy, účtenky…to pak platí on?
proti právníkům Vrány nemáte šanci, pohybuje se na hraně, velmi tenké hraně, ale ne protizákonně, neuspějete. A nezabavil nic neoprávněně, účtenky bez jasného jména nejsou důkaz, bohužel.
@Anonymní píše:
ano exe Vránano to prý právě není tam jednoduchý, prý to nejde jen tak zrušit a bude muset být další soud, takže to jen tak nebude
Hmm tak to pevné nervy. O panu Vránovi už sem slyšela dost…doufám že se s tím chlapem nebudu muset nikdy potkat
@geilens píše:
Hmm tak to pevné nervy. O panu Vránovi už sem slyšela dost…doufám že se s tím chlapem nebudu muset nikdy potkat
věř mi, že s Vránou se málokdo potká osobně, je to skoro nemožné, všechno jsou to jen jeho vymahači a zaměstnanci.
@terinka4444 píše:
Takže bohužel, ať vám radí právník cokoliv, neuspějete bez účtenek se jménem.
Nechci kecat, nevím to jistě, ale někde jsem četla, že účet nemusí být nutně na jméno jen musí být prokazatelné, kdo věc koupil, např. pokud bylo placeno kartou, tak na účtu (nebo na lístečku z terminálu co dávají k účtu) je uvedeno č. účtu a podle toho se dá zjistit komu účet patří a kdo teda zboží platil.
@terinka4444 píše:
proti právníkům Vrány nemáte šanci, pohybuje se na hraně, velmi tenké hraně, ale ne protizákonně, neuspějete. A nezabavil nic neoprávněně, účtenky bez jasného jména nejsou důkaz, bohužel.
zabavil manželovi věci které potřebuje k podnikání, mimojiné. No to si nemyslím od té doby se o něj zajímám celkem dost, takže tomu že proti nemáme šanci nevěřím. Právnička co mě zastupovala ohledně jedné věci, šla taky už proti němu a vyhrála ![]()
@subsomi píše:
Nechci kecat, nevím to jistě, ale někde jsem četla, že účet nemusí být nutně na jméno jen musí být prokazatelné, kdo věc koupil, např. pokud bylo placeno kartou, tak na účtu (nebo na lístečku z terminálu co dávají k účtu) je uvedeno č. účtu a podle toho se dá zjistit komu účet patří a kdo teda zboží platil.
ano, to by šlo, možná. Na dlouhé lokte. Ale účtenka a smlouva o půjčce ještě v takhle blízkém příbuzenstvu neobstojí, tohle je prostě příliš okatě účelově udělané.
@subsomi Jojo, u platby kartou to prokazatelné je, akorát s rychlostí našich soudů ![]()
@Anonymní píše:
zabavil manželovi věci které potřebuje k podnikání, mimojiné. No to si nemyslím od té doby se o něj zajímám celkem dost, takže tomu že proti nemáme šanci nevěřím. Právnička co mě zastupovala ohledně jedné věci, šla taky už proti němu a vyhrála
Hele, Vrána tu exekuci ale nenařídil, nařídil ji na základě nějakých dokladů soud, muselo to nabýt právní moci, než to dostal do ruky Vrána. On neudělal nic protiprávního. Věci, co potřebuje k podnikání, to je otázka. Já s tebou souhlasím, Vrána je skutečně prase, ale ty účtenky a smlouva o půjčce od rodiče, to si myslím obhájí. Pokud prohraje, platí on.
@Anonymní píše:
ale to se podává proti komu ta vylučovací žaloba u soudu? Však za to může exekutor ne?
Může za to exekutor a podává se proti věřiteli. Exekutor je jeho zástupce.
Vylučovací žaloba proti exekutorovi je předem prohraná pro nedostatek pasivní legitimace žalovaného.
Zdravím, z pochopitelných důvodů raději anonym. Nebudu se rozepisovat nějak dlouze, mám jen pár dotazů. Manželovi vznikla neoprávněně exekuce. Nebudu tu pitvat proč a jak to by bylo na dlouho. Než měl důkazní materiál, že je neoprávněná, bylo pozdě a šlo to do Přerova. Domluva veškerá žádná, když přijeli chovali se jako prasata(slabé slovo),kdo zažil, pochopí. Zabavili vše, i věci mé matky(smlouva u zapůjčení věcí, ona měla účtenky)To samozřejmě nebrali v potaz. O tom že zabavili věci, které zabavit nesmí, ani nemluvím. Poslala se jim ta žádost o vyškrtnutí a my žádali o odklad(nyní už doklady o neoprávněnosti máme)Dnes došel mámě papír, že jí to zamítaj, že na účtenkách není jméno. Právnička jí poslala, že to jde dát k soudu ale poplatek dva tisíce. Tak se ptám jak postupovat? když s tím máma půjde k soudu, kdo jí pak proplatí ty peníze? Vždyt jasně dokázala že jsou věci její.(My je máme opravdu jen půjčené, v době stěhování jsme vlastní prostředky neměli).Nikdy když jsem něco kupovala jsem na účtence neměla jméno, tak mě zajímá co ted? Máma je momentálně bez přijmu, takže peníze na soud nemá. Má někdo zkušenost?