Hypotéka, když máte jinde úvěr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2377
4.1.14 19:14

Hypotéka,když máte jinde úvěr

Zdravim, chtěla bych poprosit o vaše zkušenosti, zda vám někomu poskytli hypotéku přesto že jste měli jinde větší úvěr, případně jaké jste měli platy a kolik vám hypotéku poskytli a která banka? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101424
4.1.14 19:17

@Mishell POkud máš (máte) dostatečný příjem, tak poskytnou i při úvěru jinde, podstatné je, aby po započítání splátky hypotéky a toho úvěru člověku zbylo to jejich požadované „minimum“. Třeba u ČS chtěli aby zbylo cca 15 000,– (dospělý a 2 děti) a splátky mohli být max. půlka příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
4.1.14 19:18

Tak to prece zalezi na mnoha faktorech - vyse poskytnuteho uveru, vase prijmy, majetek, atd. V bance ti reknou, jak konkretne budou postupovat ve vasem pripade

• Citovat
  • Upravit
19783
4.1.14 19:23

Jenom takovou technickou k formulaci žádosti o radu: Nejlepší radu vždy nemusí poskytnout ten, kdo má se situací osobní zkušenost (jako ten, na koho situace dopadla). Lepší rady poskytne ten, kdo situace profesionálně řešil (nebo ještě profesionálně řeší). Nebo kdo na to narazil z jiného důvodu, ale ta otázka je položena opravdu šptně.

Uvažoval jsem, že na to snad i založím téma (vlákno), ale asi by to nemělo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
4.1.14 19:28

Musí ti zbýt dost na hypotéku a to „minimum“, které ti musí zbýt pro tebe. Ale co jsem slyšela, je možnost přefinancovat stávající úvěr tak, abys platila menší splátky (delší dobu samozřejmě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
4.1.14 19:33

Tak v našem případě..manžel má smlouvu na neurčito a plat cca 18 000kč čistěho, já jsem momentálně na MD, pobírám 10 000kč, máme dvě malé děti. Platíme nájem 9000kč a prostě nás to tak trochu štve že to v podstatě házíme z okna, tak jsme přemýšleli že by jsme mohli zkusit hypotéku, nějaký domeček max. do 1 300 000kč, máme 2 úvěry jeden asi 307 000kč a druhý 30 000kč, splátky dohromady asi 6000kč měsíčně, bohužel nemáme bohaté rodiče ani nikoho z rodiny, tudíž nemáme čím ručit ani nemáme vlastní finanční prostředky. Ale mamka mi právě říkala..už je to teda pár let zpátky..že jim tenkrát také schválili hypo na 1 300 000kč a to měli jakoby 2 děti větší(mě a bráchu) a půjčku u české spořitelny, měsíčně platili 4500kč a schválili jim 100% výše bytu na 15 let se splátkou 9000měsíčně a platy měli dohromady tak 25 000kč, ale nakonec to sami museli zruši jelikož to nešlo do osobního vlaastnictví kůli nákým lidem či co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
4.1.14 19:35
@Xverunka píše:
Musí ti zbýt dost na hypotéku a to „minimum“, které ti musí zbýt pro tebe. Ale co jsem slyšela, je možnost přefinancovat stávající úvěr tak, abys platila menší splátky (delší dobu samozřejmě).

To jsme právě udělali nedávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
4.1.14 19:42

@Mishell domecek za 1.300.000 Kc? To fakt existuje? Mate neco vytypovane?

• Citovat
  • Upravit
2377
4.1.14 19:43
@Crystalline píše:

Např. http://www.sreality.cz/…--/460329820

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30897
4.1.14 19:53

A v jakem stavu je ten dum? JEn ze jim tam stoji to savo proti plisnim… Takhle, problem to neni, mit hypoteku a uver, ktery radne splacite, kdyz mate dostatecne prijmy. ZAlezelo by na cenovem odhadu banky, zda by jeji odhad byl alespon podobny kupni cene. Dale bych radila to dobre propocitat. Dum je bezedna studna, penize litaji oknem. V pripade starsiho dobu to plati dvojnasob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
4.1.14 19:57

@Cuddy No my většinou taky jako čistíme desinfekcí vanu a záchod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30897
4.1.14 20:03

@Mishell Tak to jo, to my take mame k temto ucelum savo, ale v jinem provedeni. NEber to, prosim te, jako rypani. JEn jako radu v tomto mozna zkusenejsi. MAme novostavbu a presto penize leti tryskem, u starsiho domu si to neumim ani predstavit. TAk jen aby jste nemeli zbytecne napjaty rozpocet s uverem a hypotekou a na nutne opravy by jiz nebylo, proste to chce spocitat. ALe banka by mit problem nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
4.1.14 20:03
@Crystalline píše:

Klidně. Záleží přece na poloze. Viděl jsem i velice krásné domy za hubičku. Akorát teda, v dost odlehlé lokalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
4.1.14 20:06
@Cuddy píše:
MAme novostavbu a presto penize leti tryskem, u starsiho domu si to neumim ani predstavit. TAk jen aby jste nemeli zbytecne napjaty rozpocet s uverem a hypotekou a na nutne opravy by jiz nebylo, proste to chce spocitat.

No to je pravda. Záleží, co je na tom domě nutné udělat. Co izolace, v jakém stavu je střecha? Jak je to se statikou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
4.1.14 20:14

Otevři si webovky nějaké banky a tam jsou kalkulačky na hypo, např. hypoteční banka má jednoduchou, tak si skus zadat vaše příjmy a výdaje a vyskočí ti splátka a jestli máte šanci dosáhnout..
 https://www.hypotecnibanka.cz/…-kalkulacka/?…

dej si spočítat bonitu v pravo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel