Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Rozpordavani majetku neschvaluju, je to to nejhorsi. Kdyz na neco nemas, mas si na to vydelat. At uz hypoteka, deti, bydleni atd…
@Anonymní píše:
Rozpordavani majetku neschvaluju, je to to nejhorsi. Kdyz na neco nemas, mas si na to vydelat. At uz hypoteka, deti, bydleni atd…
To je panečku hrdinský názor. A citlivý, že je potřeba anonymně ![]()
Já jsem zas názoru, že je škoda něco nechat chátrat a upadá tak cena majetku. Asi bych s tátou promluvila, je zbytečné nechat chátrat majetek, když ho ty ani otec nepotřebujete. Třebas budeš překvapená. já zas nechápu lpít na majetku, který nevyužívám, když by to mohlo pomoci mému dítěti.
@Anonymní píše:
![]()
Vždyť by za to měli majetek nový, který by jim pomohl, ne? A v tomhle případě bych byla pro, pokusit se otce přemluvit, aby dům prodal, někdo se o něj postará, opraví atd. a nebude chátrat. ![]()
@araw píše:
To je panečku hrdinský názor. A citlivý, že je potřeba anonymně
Prodat něco umí každej. Ale něco sám získat nebo na to vydělat už je težší. O tom to je.
@lovesmile píše:
![]()
![]()
![]()
Vždyť by za to měli majetek nový, který by jim pomohl, ne? A v tomhle případě bych byla pro, pokusit se otce přemluvit, aby dům prodal, někdo se o něj postará, opraví atd. a nebude chátrat.
Když něco prodávaš je to vždycky se ztrátou.
Tak my si na to dokážeme vydělat, což o to, ale nejsme nezodpovědní a nechceme děti přivést do jedné místnosti naprosto nevyhovující dítěti. Takže pokud budeme šetřit několik let, budou mít mé děti otce ve věku dědečka,… To nechceme.
Zakladatelka
@lovesmile píše:
![]()
![]()
![]()
Vždyť by za to měli majetek nový, který by jim pomohl, ne? A v tomhle případě bych byla pro, pokusit se otce přemluvit, aby dům prodal, někdo se o něj postará, opraví atd. a nebude chátrat.
Přesně tak, zakladatelka nechce prodat dům, který chátrá, aby za to jela na dovolenou, ale chce to investovat do další nemovitosti. Ony ti anonymní občas asi zapomenou zapnout mozeček ![]()
No asi takhle je to majetek tvého otce ne tvůj, takže je to jeho rozhodnutí, rozhodně bych ho do ničeho netlačila… To pak taky může vypadat všelijak.
Nevidím důvod proč by jste kvůli tomu měli odkládat rodinu, to snad nezáleží na jednom baráku ne?
@Anonymní píše:
Když něco prodávaš je to vždycky se ztrátou.
Aha, a když to chátrá, tak to neztrácí na hodnotě, jo? ![]()
A co ten dům dát „do pucu“ a pronajímat ho? (myslím samo dlouhodobě nájemci, ne na rekreaci) V jaké je to lokalitě? Možná by stálo za to to spočítat. Pro vás další příjem a šance na vlastní bydlení. A s tím, že děti vám za to jednou poděkují a tatínkovi by se ta myšlenka (že se tam vrátí třeba jeho vnoučata) mohla taky líbit.
@araw píše:
Přesně tak, zakladatelka nechce prodat dům, který chátrá, aby za to jela na dovolenou, ale chce to investovat do další nemovitosti. Ony ti anonymní občas asi zapomenou zapnout mozeček
Přessně, mozek zapnout zapomene, ale anonym ne.
To jsou hrdinové, proč to nenapíše pod svým nickem, když si stojím za svým názorem, tak proč se schovávat pod anonymem, že jo.
![]()
Vulpes: To je moc hezká myšlenka, která nás ani nenapadla. Jenže problém je, že dům už je teď ve stavu, že je prakticky ke zbourání. Vlastně to má hodnotu už je stavebního pozemku. Navíc já, i když bych chtěla sebevíc, tak se o to nemůžu starat, protože mám práci na druhém konci republiky. Nechci na něj nijak tlačit, je to jeho majetek a je mi to svým způsobem blbé, ale zase já bych taky svému dítěti chtěla pomoci a on může,… ![]()
Zakladatelka
Osobně mám zkušenost, že to udělá jen zle v rodině. Pokud k tomu má otec vztah a tak nějak doufá, že tam třeba jednou budeš, i když ty víš, že ne, nebude to chtít prodat a ještě na tebe bude naštvaný, že si o to říkáš. Nechala bych to být, pokud víš, že to nechce prodat. Můžeš to uťuknout a lehce zaznačit, ale netlač na pilu. Možná by bylo řešení ručit touto nemovitostí vůči hypotéce.
Na hypotéku to ale chce mít pravidelný příjem, jednorázová pomoc je fajn, ale hypotéka je na dlouho. Nepodmiňovala bych pořízení rodiny a bydlení prodejem darového nemovitosti.
Ahoj, prosím o zachování anonymity. Chci se zeptat na Váš názor, protože sama nevím, jak postupovat.
Můj otec vlastní dům s pozemkem, který jsem měla jako jeho jediné dítě zdědit. Aktuálně tam nikdo nebydlí a majetek chátrá. Můj otec má však k majetku velmi silný citový vztah. Já sice také, ale přestěhovala jsem se na druhou stranu republiky a zřejmě se už nevrátím. Jsme ve stavu, kdy máme nevyhovující bydlení a uvažujeme o hypotéce. Zkrátka kdyby mi teď chtěl táta pomoci, tak je ta pravá chvíle majetek prodat, protože za pár let (třeba i za 20 let) mi už zdaleka tolik nepomohou. Když by majetek prodal teď, můžeme uvažovat o hypotéce, dětech a všem, co jinak teď nehrozí.
Jenže můj táta je velmi citlivý a já s ním soucítím, také to tam mám ráda, bydlela tam babička, stavěl to můj děda,… Teď to chátrá. Táta vůbec neví, co má udělat, prodat se mu to rozhodně nechce a já nevím, zda ho mám nějak přemlouvat s tím, že by to bylo rozumné s ohledem na všechny nebo se na to vykašlat, nechat to tam chátrat, dostat to třeba za 20 let, kdy mi to bude k ničemu a teď bydlet,… no hrozně. Děti a rodinu vůbec odložit o nějakých dalších 5 a možná i více let, kdy si budeme moci dovolit byt stejně na hypo, ale budeme mít více našetřeno. Poraďte, jak to vidíte vy. Děkuju moc.