Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Co to máš za účet že tam jde jít takhle do mínusu?
Příspěvek upraven 09.01.14 v 13:02
Ne, k penězům se vůbec nedostaneš… máš nárok si ze zablokovaného účtu jednorázově vybrat nějakou částku odvíjející se od ŽM, bývalo to myslím něco kolem 6000,– ale víc nic. Takže si rychle v práci vyjednej vyplácení v hotovosti či na složenku.
Nebudeš moct vybrat. Jen jednorázově životní minimum. Z účtu ti vezmou všechno co tam přijde
@geilens píše:
Co to máš za účet že tam jde jít takhle do mínusu?Příspěvek upraven 09.01.14 v 13:02
Nemůže jít do mínusu, ale pokud ho zablokuje exekutor, tak se tam myslím zobrazuje jako mínus ta částka, kterou požaduje.
A budou brát ohled na to že mám syna a potřebuji na vyžití víc?
Tak to je smůla..
K penězům se nedostaneš, dokud to nevyplatíš..
Budeš muset do banky, a požádej, ať ti vyplatí dvojnásobek životního minima. To je jediné, co dostaneš, a to jen tenhle měsíc, pak už ne. Teda aspoň si to myslím..
![]()
Příspěvek odtajněn administrátorem 9.1.2014 22:41
Bratrovi první měsíc v bance dovolili si nějakou částku vybrat. Pak už ne, pak už mu ten účet nezpřístupnili, dokud dlužnou částku neuhradil.
V bance můžeš zažádat až o dvojnásobek životního minima, teda bylo to tak dřív, ale jelikož ti tam přišlo 10000 tak na něj nárok nemáš a můžeš jenom to minimum a zbytek ti půjde na dluh. Ještě si to můžeš v práci zařídit tak, že by ti to dávali hotově, ale i tak bys musela něco dávat na splátky aby se ti to nenavyšovalo.
@Anonymní píše:
A budou brát ohled na to že mám syna a potřebuji na vyžití víc?
ne nikdo na nic ohledy brát nebude
Jak píšou holky, nedostaneš se tam, mělo by jít vybrat nějaké to minimum, známá toto řešila před půl rokem. Výplata jí teď chodí na účet k její kamarádce, protože u nich v práci na ruku ani na složenku dávat nechtěli.
Musí ti nechat pouze životní minimum a myslím že je i na dítě určená nějaká částka snad se nepletu
víc neporadím jen nechápu proč lidi dluhy neřeší včas vždy se dá nějak domluvit ![]()
Proč si to neřešila hned, co jsi věděla, že nebudeš moct platit…to je věc, co opravdu nepochopím. ![]()
@maminka1987 píše:
Jak píšou holky, nedostaneš se tam, mělo by jít vybrat nějaké to minimum, známá toto řešila před půl rokem. Výplata jí teď chodí na účet k její kamarádce, protože u nich v práci na ruku ani na složenku dávat nechtěli.
což by se mimochodem dalo trestat
věřitel se nesmí obcházet. Takže by to slízla i ta kamarádka
Ahoj, potřebuji poradit, než začnu uvědomuji si že jsem pitomá, ale bohužel jsem to nechala zajít tak daleko že jsem přestala splácet úvěr, ne že bych nechtěla ho splácet, ale nebyli finance jsme sama s dítětem a včera když mi přišla do ruky výlatní páska tak jsem zjistila že tam nějakou srážku exekuci něco kolem 1500 korun což chápu že je ta exekuce, a zbytek mám výplatu 10000 korun která mi má přijít na účet, ale jde mi o to že když jsem se ted podívala do internetového bankovnictví tak jsem v mínusu nějakých 144000 a já se chci zeptat když už mi je takto ta exekuce strhávána z platu a mám k vypalcení výplatu 10000 která mi má přijít na účet kde jsem právě v tom mínusu jestli se na ten účet dostanu a budu si moct tu výplatu vybrat s tím že prostě jen mi bude ukazovat ten účet ten mínus a nebo se vůbec ke svým penězům nedostanu? moc děkuji za odpovědi…