Osobní bankrot a hypotéka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.1.14 21:35

Osobní bankrot a hypotéka

Dobrý večer,
budu vyhlašovat osobní bankrot. Mám i hypotéku. Advokát mi řekl, že je možné, že banka může přistoupit na to, že ji budu moci i nadále splácet, že se nepřidá jako dluh k tomu bankrotu (nevím jak to lépe popsat). Banka by za nemovitost dostala cca o 400 tisíc méně než je výše hypotéky. Znáte nějaký případ, nebo máte osobní zkušenost, že banka na toto přistoupila? Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
4.1.14 21:51

Na hypotéku se osobní bankrot vztáhnout nedá právě proto, že je zajištěná nemovitostí. Takže ji prostě dál splácet musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
4.1.14 21:53

@Raduš.ka44 zda se mi, ze jsem nekde zaslechla, ze pokud vyhlasi osobni bankrot, tak prijde o vsechno, tim oadem by prisla i o dum, banka by si ho prodala… :think:

@Anonymní píše:
Dobrý večer,
budu vyhlašovat osobní bankrot. Mám i hypotéku. Advokát mi řekl, že je možné, že banka může přistoupit na to, že ji budu moci i nadále splácet, že se nepřidá jako dluh k tomu bankrotu (nevím jak to lépe popsat). Banka by za nemovitost dostala cca o 400 tisíc méně než je výše hypotéky. Znáte nějaký případ, nebo máte osobní zkušenost, že banka na toto přistoupila? Díky za odpovědi.

pokud tomrikal advokat, tak je to snad pravda. osobni zkusenost bohuzel nemam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.1.14 22:01

@webparazit Tak až tak dalece jsem to nezkoumala. Jen že jsem se před pár dny dívala na pravidla a tohle mi utkvělo. Advokát by opravdu měl vědět, co říká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30299
4.1.14 22:09

Mě se tohle nezdá. Jestli chápu dobře osobní bankrot, tak je pro lidi co nemají už nic co by šlo prodat a budou po pět let žít pouze z životního minima a zbytek půjde na splátku dluhu. Tím pádem kdyby tě nechala banka splácet hypotéku tak ti tu splátku budou brát z čeho, z toho nic co ti zůstane nebo si vezmou splátku z toho co má jít na splacení dluhu. V prvním případě nemáš z čeho žít a v druhém případě okrádáš ty jim máš splácet splátky. Podle mě o barák přijdeš, banka si ho prodá a splatí si hypotéku co půjde a zbytek si přidá ke dluhu s bankrotem.

Nemám to teda nijak ověřené, jen selská logika. Naštěstí se mě bankrot netýká a doufám ani týkat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.1.14 22:14

Pokud se s bankou dohodnes, ze i nadále se bude hypoteka splácet, tak o tu nemovitost neprijdes. Bohužel banky většinou tu svou pohledávku stejně přihlásí a tím pádem si to pro jistotu spocitej. Musí ti to dát, ze zaplatis minimálně 30 % z celkového dluhu za 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.1.14 22:16
@Aspera píše:
Mě se tohle nezdá. Jestli chápu dobře osobní bankrot, tak je pro lidi co nemají už nic co by šlo prodat a budou po pět let žít pouze z životního minima a zbytek půjde na splátku dluhu. Tím pádem kdyby tě nechala banka splácet hypotéku tak ti tu splátku budou brát z čeho, z toho nic co ti zůstane nebo si vezmou splátku z toho co má jít na splacení dluhu. V prvním případě nemáš z čeho žít a v druhém případě okrádáš ty jim máš splácet splátky. Podle mě o barák přijdeš, banka si ho prodá a splatí si hypotéku co půjde a zbytek si přidá ke dluhu s bankrotem.Nemám to teda nijak ověřené, jen selská logika. Naštěstí se mě bankrot netýká a doufám ani týkat nebude.

To je částečně pravda, ale v těchto případech většinou chce banka další osobu, co se zaručí to splácet za ni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
4.1.14 22:18

Ja jsem treba do ted ( nez jsem si to tady prexetla) nevedela, ze kdyz je osobni bankrot, tak se neco splaci :think: myslela jsem, ze se ty dluhy nejak odpusti, no jde videt, ze o tom nic nevim :oops: snad se me to taky nikdy tykat nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30299
4.1.14 22:24

@Dendulinecek to už pak chápu, když si najde někoho kdo to za ní zatáhne, ale kdyby to měla platit ona ze svého tak by to bylo proti logice. Stejně je to blbé pro ty věřitele, že tahle přijdou o 70% dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.1.14 22:29
@Aspera píše:
@Dendulinecek to už pak chápu, když si najde někoho kdo to za ní zatáhne, ale kdyby to měla platit ona ze svého tak by to bylo proti logice. Stejně je to blbé pro ty věřitele, že tahle přijdou o 70% dluhu.

Vzhledem k tomu, že se ta zabavená částka rozděluje mezi více věřitelů a každému jinak, mohou přijít i o víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30299
4.1.14 22:30
@Dendulinecek píše:
Vzhledem k tomu, že se ta zabavená částka rozděluje mezi více věřitelů a každému jinak, mohou přijít i o víc..

Jsou to chudáci. Tohle jsem ani nevěděla, já myslela, že aspoň těch 30% mají jistých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.1.14 22:43
@Aspera píše:
Jsou to chudáci. Tohle jsem ani nevěděla, já myslela, že aspoň těch 30% mají jistých.

No chudáci zase ne ;) Než jde člověk do osobního bankrotu, tak většinou už nějakou dobu splácí. Mám dojem, že vzhledem k těm vysokým úrokům, oni zase tak škodní nebudou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
4.1.14 22:59
@webparazit píše:
@Raduš.ka44 zda se mi, ze jsem nekde zaslechla, ze pokud vyhlasi osobni bankrot, tak prijde o vsechno, tim oadem by prisla i o dum, banka by si ho prodala… :think:

To je ale pitomost. Prošla sis pár spisů, týkajících se oddlužení, na isir.justice.cz? Neprošla, viď? Tak si jich pár projdi a nestraš tady tím, co se ti zdá a co se ti zdá, že jsi někde zaslechla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
4.1.14 23:02
@Aspera píše:
Mě se tohle nezdá. Jestli chápu dobře osobní bankrot, tak je pro lidi co nemají už nic co by šlo prodat …

Vím o pár případech úpadku s oddlužením (osobní bankrot se už nepoužívá) - a jsou to lidu s barákem a autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
4.1.14 23:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat