Zamítnutá vylučovací žaloba, poradíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.1.14 15:28
@omites píše:
Já se zeptám jako kretén jo. Když je ta exekuce nepodložená a už se to i ví. To oni jako ty zabavené věci nevrací?

jak nepodložená? ona po
dložená je ale neoprávněná. Bylo to zapeklité a bohužel podklady získat trvalo dýl :pocitac: jako určitě to dostanem zpátky, nebudu tu rozepisovat celý případ ;) ale jde nám ted v tuhle chvíli o tohle no

• Citovat
  • Upravit
13141
9.1.14 15:32
@Anonymní píše:
jak nepodložená? ona po
dložená je ale neoprávněná. Bylo to zapeklité a bohužel podklady získat trvalo dýl :pocitac: jako určitě to dostanem zpátky, nebudu tu rozepisovat celý případ ;) ale jde nám ted v tuhle chvíli o tohle no

ok, tak neoprávněná.
Tak pokud to dostanete zpátky, tak proč se o to ještě jednou soudíte, že to chcete zpět?
Je tam kratší lhůta při tom vracení?
Já tomu prostě nerozumím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 15:35
@omites píše:
ok, tak neoprávněná.
Tak pokud to dostanete zpátky, tak proč se o to ještě jednou soudíte, že to chcete zpět.
Je tam kratší lhůta při tom vracení?
Já tomu prostě nerozumím. :nevim:

protože to moc dlouho trvá…firma která měla podklady, že manžel není dlužníkem, dělala průtahy a bylo to ak složitější a než potvrzení vydala, byla exekuce pravomocná. a jen tímhle papírem jí nelze zastavit. Budeme se muset soudit, plus máme v plánu vymáhat i veškerou škodu, kterou dotyčný způsobil touto exekucí, nebot si byl dobře vědom, že manžel mu nedluží, ale on jemu ano. Budou na něj uvaleny i další, jelikož škodu způsobil i dalším…

• Citovat
  • Upravit
69235
9.1.14 17:44

Prostě mi nechceš věřit, tak mi nevěříš. Já nevím, co jiného ti mám na to napsat. Prostě je větší pravděpodobnost, že případný soud uzná námitku exekutora, že smlouva s rodičem o půjčení vybavení domácnosti je sepsaná účelově a nevyhoví vám.

Jinak co se týče té exekuce, platební rozkaz nabyl právní moci. Exekutor nijak nepochybil, nekoná neoprávněně, koná na základě soudní listiny, která nabyla právní moci. Exekutor nemusí vracet nic, může s klidem ty věci prodat, dokud nebude zase nějaký soudní papír, že to má zastavit. On není povinen zkoumat nějaké vaše listiny, on má platný rozkaz a tak koná. Nijak se nezastávám Vrány, opravdu ne, jeho praktiky jsou šílené, je ten nejhorší ze všech, ale on chybu neudělal. Když ty věci prodá, strhne si své náklady a poplatky a zbytek odevzdá věřiteli. Takže soudit se případně musíte s věřitelem, exekutor s tím nemá co do činění.

A opravdu by mě zajímalo, jak to chcete udělat, co vám právník radí, jaký postup, exekuci nezastavíte, jak to jednou nabyde právní moci, tak to prostě platí, nedá se proti tomu odvolat. Fakt by mě to zajímalo.

A naměse prosím nezlob, já ti jen nastiňuju námitky protistrany, jen ti asi tak ukazuju, jak to bude prezentováno u případného soudu, a to já jsem mírná, v podstatě se ti snažím poradit, takový právník nějakou Vaši dohodu s maminkou o půjčení stěny pravděpodobně rozmete.
A mám to z exekutorské komory, doklady bez jména nejsou doklady, ke kterým se přihlíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 18:33
@terinka4444 píše:
Prostě mi nechceš věřit, tak mi nevěříš. Já nevím, co jiného ti mám na to napsat. Prostě je větší pravděpodobnost, že případný soud uzná námitku exekutora, že smlouva s rodičem o půjčení vybavení domácnosti je sepsaná účelově a nevyhoví vám.

Jinak co se týče té exekuce, platební rozkaz nabyl právní moci. Exekutor nijak nepochybil, nekoná neoprávněně, koná na základě soudní listiny, která nabyla právní moci. Exekutor nemusí vracet nic, může s klidem ty věci prodat, dokud nebude zase nějaký soudní papír, že to má zastavit. On není povinen zkoumat nějaké vaše listiny, on má platný rozkaz a tak koná. Nijak se nezastávám Vrány, opravdu ne, jeho praktiky jsou šílené, je ten nejhorší ze všech, ale on chybu neudělal. Když ty věci prodá, strhne si své náklady a poplatky a zbytek odevzdá věřiteli. Takže soudit se případně musíte s věřitelem, exekutor s tím nemá co do činění.

A opravdu by mě zajímalo, jak to chcete udělat, co vám právník radí, jaký postup, exekuci nezastavíte, jak to jednou nabyde právní moci, tak to prostě platí, nedá se proti tomu odvolat. Fakt by mě to zajímalo.

A naměse prosím nezlob, já ti jen nastiňuju námitky protistrany, jen ti asi tak ukazuju, jak to bude prezentováno u případného soudu, a to já jsem mírná, v podstatě se ti snažím poradit, takový právník nějakou Vaši dohodu s maminkou o půjčení stěny pravděpodobně rozmete.
A mám to z exekutorské komory, doklady bez jména nejsou doklady, ke kterým se přihlíží.

Ale já nepíšu že exekutor jedná neoprávněně, píšu že exekuce je neoprávněná. Nemělo k ní vůbec dojít, jelikož rádoby věřitel, nám dluží mnohem víc, než požaduje on. Věděl to moc dobře ;)
A nechápu proč by to neměl soud uznat? Smlouva byla sepsána o několik let dřív, než vůbec exekuce a samotný důvod k ní vzniknul. Exekutor věci prodat nemůže pokud je podaná vylučovací žaloba tak s nimi nakládat nesmí ;) A vzhledem k tomu že schůzku s právníkem má máma v pondělí, a věci ještě ani neodvezli, tak to ani nehrozí. A nebude problém sehnat i svědky, že patří mámě, což jak jsem pročítala v poradnách, spolu s účtenkami soud uzná. :nevim: Protože u některých věcí by se dalo i dokázat že nám patřit nemohou(matka je má na fotkách ze starého bytu apod)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.14 18:35
@terinka4444 píše:

Nehledě na to že drahý Vrána už jaksi prošvihnul zákonnou lhůtu, kdy se měl vyjádřit k návrhu o odložení, doklady dostal, z jakých důvodu a proč, měl se vyjádřit do 7 dnů a už je to měsíc.

• Citovat
  • Upravit
19783
9.1.14 18:40
@Anonymní píše:
Ale já nepíšu že exekutor jedná neoprávněně, píšu že exekuce je neoprávněná.

Exekuce je oprávněná pokud probíhá na základě pravomocného exekučního titulu, což v tomto případě může být rozsudek nebo platební rozkaz. Pokud jste například nereagovali do 15 dnů na řádně doručený platební rozkaz, stal se tento platební rozkaz exekučním titulem.

Nemělo k ní vůbec dojít, jelikož rádoby věřitel, nám dluží mnohem víc, než požaduje on. Věděl to moc dobře ;)

Takovou námitku je ovšem třeba vznést v nalézacím řízení. A lze k tomu i navrhovat důkazy. Ale v nalézacím řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 18:45
@eumedon píše:
Takovou námitku je ovšem třeba vznést v nalézacím řízení. A lze k tomu i navrhovat důkazy. Ale v nalézacím řízení.

ano však jsem psala v tom byl totiž problém, firmě to trvalo dlouho, než měli všechny posudky a než byli schopní to dodat(ani na výzvu právníka když to potřeboval manžel právě k tomu soudu to nedodali, ještě to prý neměli),manžel si vzal toho nejhoršího právníka co mohl a takhle to dopadlo. Nyní má právníka schopného, který nám sdělil co vše se dalo dělat a jak měl postupovat apod.

• Citovat
  • Upravit
69235
9.1.14 18:57
@Anonymní píše:
ano však jsem psala v tom byl totiž problém, firmě to trvalo dlouho, než měli všechny posudky a než byli schopní to dodat(ani na výzvu právníka když to potřeboval manžel právě k tomu soudu to nedodali, ještě to prý neměli),manžel si vzal toho nejhoršího právníka co mohl a takhle to dopadlo. Nyní má právníka schopného, který nám sdělil co vše se dalo dělat a jak měl postupovat apod.

to je sice možné, ale propásl to, to mi neříkej, odvolám se, u ústního jednání řeknu, že důkazy má ta a ta firma, která to schválně protahuje, povolám je jako svědka a soud si o ty papíry řekne. Exekuce běží pravomocně. Proč vám Vrána neodpověděl na nějaký váš dotaz ti přeci já nedokážu odpovědět.

Máte na té smlouvě s maminkou, co už jí máte léta ověřené podpisy? Úředně? Pokud ne, tak ačkoliv to jako nechceš pochopit, ikdyž vy to třeba tak nemáte, drtivá většina dlužníku to účelově dělá, myslí si naivně, že tím jako zabrání obstavení věcí, proto na to nikdo nebere zřetel. jednou soud někde vydá nějaký rozsudek, že stačí smlouva s maminkou, že jsou ty věci její a exekutor na to nesmí sáhnout a už to jede, precedens je na světě a 95% exekucí se mlže rovnou zabalit. Ty to chápeš, víš, co ti píšu, jen si to nechceš připustit. Chápu i, že vám to dobrý právník může radit, ale je vyšší pravděpodobnost, že to projedete. Věř mi, orientuju se c exekucích dost dobře, moje nejlepší kamarádka je vykonavatelkou exekutora už léta, sem tam pomáhám s papírama, když nestíhají a jsou zavaleni, vidím do toho parádně, vím, co lidé vymýšlejí za kraviny a dávají to za důvěryhodnou věc, vím, co vymýšlejí právní zástupci.
Ber to jen jako radu, jen jako pomoc a radu tady na diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 22:42

Ahoj, tak bohužel jsme také měli s p. Vranou exekuci. I u nas v jiznich cechach se říká, jaky je. Bohuzel je nekompromisni..Ani peníze nechzel, ale majetek.. Bohuzel sebral i věci deti. To jen mimi misu, tak se nezlobte. Ja jak vidim, jmeno Vrana, tak je mi spatne.

• Citovat
  • Upravit
1
13.6.14 23:14

Zdravím. Koukám že Vrána zamířil k nám na jih čech. Bohužel i já jsem s jeho poskoky měl v pondělí co do činnění! Vlétli do bytu kde byla pouze přítelkyně s našimi malými dětmi a vše začali polepovat. Já byl na schůzi a když jsem se vráti, tak jsem nestačil koukat nad chováním pana Poláka, arogantní namyšlený pán, který si myslí, že dyž má odznáček, tak může vše!!!Polepil i mikrovlnku, žehličku, sedací soupravu a skříně dětí včetně psacího stolu který má nejstarší syn k psaní do školy. Na naše výtky a důkazy doložené účtenkami se jménem přítelkyně nebral ohled a uzemnil nás tím, že není znalec a nechť předložíme katalog, výrobní číslo nebo obal od skříní, stolu atd. Nábytek je většinou 6 a více let starý a obaly určitě neschováváme a štítky na nábytku jsme nikdy neměli!!!Je to hnus co si tito poslové pana Vrány dovolují. Naše malá dvojčata jsou astmatici a po odjezdu těchto pohuňků dostali záchvat z toho, že nebudou mít své skříně..Už jsem psal na pana Poláka stížnost na EK i k panu JuDr. Vránovi, tak doufám, že se nad tím někdo alespoň pozastaví?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel