Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Monchichik
Psala jsem jim mail, že se výplata o týden opozdí a všechny důvody. Odpověď byla, že je to nezajímá a hned den pp splatnosti podávají exekuční příkaz
@Monchichik
Mají ho podat v pondělí. Tak to v mailu napsali. A já vím, že peníze budu mít až další pondělí
@topkiss já to moc nechápu, tos prodávala byt, který jste zdedili společně? Proč si to brala na sebe a neprodávali jste ho všichni? Navíc kde mas u takové lhůty jistotu, ze za 2 měsíce vůbec sezenes kupce?
@topkiss No tak pokud s nimi není domluva, tak co na to říct…nic slušného mě nenapadá ![]()
@Kriss Tina
Přesně tak. Pokud bych to nevzala na sebe, dělali by problémy. A vyhrožovali, že se budou roky soudit. Jenže já už nemohla čekat a platit dál náklady a hypotéku na byt, který nikdo neužívá.
@topkiss píše:
Ahoj. Mám dotaz. V pondělí čekám, že na mně bude podán exekuční příkaz i když jsem s omluvou napsala, že se platba o týden opozdí. Co mě čeká?
Díky
Tak nečekej a zavolej jim, zkus jim situaci vysvětlit. Líp než psát tady
@smajlik345 oni se mnou už dva roky nemluví. Kontaktuje mě vždy jen jejich právničky. Na mail odpoví zhruba za týden a telefony nebere. Proto se ptám, co mě čeká
@topkiss no je mi to jasné, že něco za tím je a normální to není…ale než se vydá ten příkaz a to všechno kolem, tak bys ty peníze mohla mít, ne?
S nimi není řeč, přečtěte si jiné diskuze zakladatelky. @topkiss Držím palce ať máš s nimi brzy vše vyřešené a budeš mít konečně klid
.
@topkiss a nemáš taky právníka? že by jim vysvětlil, co jsou za…
@topkiss píše:
@Kriss Tina
Přesně tak. Pokud bych to nevzala na sebe, dělali by problémy. A vyhrožovali, že se budou roky soudit. Jenže já už nemohla čekat a platit dál náklady a hypotéku na byt, který nikdo neužívá.
Aha, to je pochopitelné no. Nicméně pokud ještě nic nepodali, tak to ani nestihnou. Musí se to dat právníkovi, projít soudem, a k zablokování účtu je ta cesta delší jak týden
v corona době se k tomu tuplem nikdo nedostane dřív, než oni budou mít peníze na účtu. Byla by jiná, kdybys už měla dávno po termínu a ten příkaz byl vydany.
@Maja25 situaci už jsem popsala výše. Spousta z vás mě tu už zná z diskuzí. Jsou to exmanželovo rodiče. Dědictví po exmanzelovi za děti odmítl opatrovnický soud z důvodu hypotéky. Nemohla jsem s tím nic dělat ani to ovlivnit. Další dědická skupina byli jeho rodiče. Oni přijali a chtějí samozřejmě své peníze a nechtějí čekat. I když jich mají spoustu. Dělají toy aby se mi pomstili
@Kriss Tina no právě. Situace není tak jednoduchá. Nikdy jsem nikde nic nedlužila. Jediná půjčka byla právě hypotéka na byt, kterou jsem poctivě platila. Navíc i po celou dobu dědického řízení kdy jsme se na nákladech měli podílet všichni, ale neděli se tak