Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj. Chtěla bych se zeptat jestli máte někdo podobnou zkušenost a jak jste jí řešili. Můj manžel si před měsícem vzal na sebe půjčku od DOOR Finance. Smlouva je psána na něho, ale brali si i kontakt do mého zaměstnání. Splátka je řádně zaplacená, ale před týdnem se ozvala obchoďačka, že spletla údaj ve smlouvě a že jí je třeba přepsat. Manžel to odmítl, protože se mu tam něco nezdálo. Dnes ráno k nám přišly a začali nám mlátit na dveře a zvonit tak, že nám málem vypálily zvonek. Máme na dveřích od bytu místo kuličky kliku, ale zamykáme se. Byla jsem sama doma a bála se kdo to je tak jsem neotevřela. Když jim asi pět minut někdo neotvíral začali lomcovat s klikou a pokoušely se otevřít dveře. U toho ještě mlátily a řvaly pane… víme že jste doma. Poté bylo asi pět minut ticho a pak zase někdo začal lomcovat s klikou a zkoušet jestli je otevřeno. Podotýkám jednalo se o dvě ženy. Když se jim nepovedlo dostat do bytu volali manželovi do zaměstnání, ale tam ji manželův šéf pouze řekl, že můj muž je na nemocenské. Tak volaly do zaměstnání mého, kde mému zaměstnavateli (shodou okolností mé matky, která o ničem neměla ani tušení) a řekly jí, který den si to manžel vzal a kolik. Prostě vyzradily údaje ze smlouvy. Jakmile jsem se to dozvěděla volala jsem jejich manažerce, udělala s ní kravál, ale ona mi řekla, že údaje říci mohly a to lomcování s klikou prý patří k nějaké jejich kontrole. A to vše jen proto, že manžel jim odmítl podepsat jinou smlouvu, protože u sepisování seděly ony zmíněné obě ženy a prostě nebyly schopny to napsat pořádně a zdá se nám to nějaké divné. každopádně budu v pondělí podávat stížnost. Chtěla bych se proto zeptat, jestli někdo z vás má podobnou zkušenost a jak jí řešil. Protože si myslím, že neměly žádné právo vyzradit soukromé informace o půjčce (kolik jsme si půjčili a kdy) třetí straně a už vůbec si nesmí dovolit zkoušet dostat se do bytu. Moc díky za odpovědi
No seriozni banka by si to nedovolila. A pokud se jmenujou Door finance tak tohle je asi jejich bezny pristup. Chodi ke dverim a lomcujou
No kdyby ty dveře odemčené byly a ony by je byť jen pootevřely tak ihned volám policajty. toto budu řešit ještě výše. mohlo mě napadnout natočit to na mobil jak se mi hýbe klika a pak otevřít. to bych pak hned podala trestní oznámení. ale v tu chvíli mě to bohužel nenapadlo. veřím tomu, že se tu ještě ukážou, ale to už hezký rozhovor nebude. neřeknu kdyby jsme byli nějací neplatiči, ale my jsme máme normálně splátku zaplacenou a toto udělaly jen proto, že podělaly *** a manžel jim odmítl podepsat novou. v pondělí se chci sejít s tou jejich manažerkou tak jsem zvědavá jak toto obhájí. nicméně stížnosti se nevyhnou…
Příspěvek upraven administrátorem 11.1.2014 7:21 - vulgarismy
Taky mi to přijde nějaký divný. Řekla bychol že chtějí, abyste smlouvu podepsali znova podle nového občanského zákoníku. (asi bude i jiná) Takže prober to s manželem a bacha na ně.
A souhlasím s tebou, že se ti jejich chování nelíbilo. Mně by se taky nelíbilo, kdyby v manželově práci někdo cizí řešil moje půjčky. Podle mého názoru jim do toho nic není. A myslím si, že by je neměly ani zajímat, protože jsou moje a nikoliv manželovo.
Oni to chtějí proto, protože to sepisovaly DVĚ a napsaly tam špatné orientační číslo. což si myslím že problém nebude když popisné bylo správně. ale odůvodnili to tím, že tu paní jinak vyhodí. zdá se nám to celé divné a ještě to jejich chování… a ta paní údajně prohlasila, protože volala i mé tchýni, která je úplně mimo tady toho a nestýkáme se, že prý jestli jí za to vyhodí tak si bude chodit pro peníze na živobytí k nám. jako já jsem tak vytočená jak už dlouho ne. fakt jen škoda, že jsem si to lomcování s dveřma nenatočila. a máš naprostou pravdu, oni nemají co řešit manželovi půjčky u mě v práci…
Hele a kde vzali kontakt na tchýni? To musel manžel nahlásit tolika věcí, když chtěl půjčku od nebankovní společnosti?
Ještě, že žádnou nemám (jen hypo, bez tý bychom nebydleli)…
1. Asi na tom nebudete finančně moc dobře když si musíte brát půjčku od takové firmy.
2. Buďte velice opatrní pokud budete podepisovat smlouvu novou!!! ( nejlépe je nechat prohlédnout právníkem obě )
3. Pokud se ty svi8ně ještě objeví, VŽDY je tajně nahrávejte telefonní rozhovory i schůzky!!!. Může se to v budoucnu hodit.
Děkuji to je velice dobrý nápad. no finanční situace a našem kraji opravdu není dobrá…v tu chvíli jsme to nutně potřebovali a nechtěli jsme si říkat rodině, protože se nám to opravdu nechtělo vysvětlovat ![]()
@neme55 píše:
Děkuji to je velice dobrý nápad. no finanční situace a našem kraji opravdu není dobrá…v tu chvíli jsme to nutně potřebovali a nechtěli jsme si říkat rodině, protože se nám to opravdu nechtělo vysvětlovat
Pro priste kdyz uz pujcky tak od banky. Tyhle vypadaj jako lichvari fakt
jejich webovky zadna slava. Jste odvazni ze jste do toho vubec sli
Tak nám to doporučil známý. jako celkově s vyřízením půjčky problém nebyl, ale to jak se chovají je mazec. píšu jím mailem stížnost a nejspíš to vážně budu řešit trestním oznámením. jako říkat mému zaměstnavateli kolik si můj muž bral a kdy a ještě se nám pokoušet dostat do bytu to fakt né. hledám si teď paragrafy na jaké se můžu odvolat a jen tak to nenechám. nebudu čekat co udělají příště. to vezmou cihlu a rozbijou mi okno když jím opět nepůjdou otevřít dveře?
@neme55 Jednani je to priserny. Zrejme je v ty smlouve nejaka pro ne nevyhodna chyba. Novou smlouvu bych s nima nesepisovala, kdyz maji takovy jednani…A urcite to tak nenech… Mozna, kdyz ale napises jejich vedeni, tak to smetou pod koberec, aby neshodili svoje kolegy, nebo proto, ze to jsou jejich bezny praktiky…Chtelo by to stiznost nekam mimo jejich spolecnost…
![]()
No jestli vykládají údaje ze smlouvy po telefonu kdekomu, určitě bych podala trestní oznámení, to si dovolit nesmí ani náhodou
v případě, že by mi někdo lomcoval s klikou, volala bych policajty, že se bojím, že se mě někdo snaží dostat do baráku ![]()
@neme55 proč jsi nezavolala pčr? že se Ti někdo dobývá do bytu? jinak trestní oznámení? protože nesmí vyzradit údaje ![]()
Myslím, že už jste si prostě naběhli. Dostali jste se do spárů lumpů, kterým je všechno jedno. Jsem zvědavá, jak budete dokazovat špatné jednání firmy. Kvůli tomu, že vám lomcovali klikou a někde se něco zeptali je určitě nezavřou ani nepotrestají. Jen si ta firma na vás došlápne a bude hledat kdejakou vaší chybu, aby vás dostali na dno. Věřte tomu, že za peníze, kteří oni i vaším přičiněním vydělávají, si dobré právníky dobře zaplatí. A vy je budete platit z čeho? Vezmete si další úvěr? Být vámi, tak poprosím příbuzné a půjčím si od nich a úvěr ihned splatím. Stejně se to na vás provalilo.
Pred materskou jsem pracovala na oddeleni kvality obchodnich prodejcu… sice ne pro tuhle spolecnost, ale jejich praktiky jsou vsude stejny!
Rozhodne s nimi nepodepisujte druhou smlouvu, jednejte primo s tou spolecnosti nikoli s OZ (ani jejich managerem) - oni maji jen provize z kazde smlouvy!
A pozor na to nahravani, pokud je neupozornite na to ze je nahravate je tobnelegalni a mohli by to otocit proti Vam.
Doporucuji vzdy volat policii a oni je vyvedou! A muzete si zjistit zda Vase mesto nema vyhlasku „zakaz podomniho prodeje“…