Agresivní jednání obchodních zástupců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1515
11.1.14 21:39

@neme55
Nevím, kolik jste si vzali, ale není možné si někde ty peníze půjčit (normálně - banka, rodina…), tuto lichvu okamžitě zaplatit a mít pokoj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
11.1.14 21:42
@soncaaaM píše:
A pozor na to nahravani, pokud je neupozornite na to ze je nahravate je tobnelegalni a mohli by to otocit proti Vam.

Už není pravda. Od 1.1.2014 platí nový občanský zákoník a podle jeho § 88 odst. 1
Svolení není třeba, pokud se podobizna nebo zvukový či obrazový záznam pořídí nebo použijí k výkonu nebo ochraně jiných práv nebo právem chráněných zájmů jiných osob.

Mimo to, všimněte si, jak je to uvedeno:

§ 86
Nikdo nesmí zasáhnout do soukromí jiného, nemá-li k tomu zákonný důvod. Zejména nelze bez svolení člověka narušit jeho soukromé prostory, sledovat jeho soukromý život nebo pořizovat o tom zvukový nebo obrazový záznam, využívat takové či jiné záznamy pořízené o soukromém životě člověka třetí osobou, nebo takové záznamy o jeho soukromém životě šířit. Ve stejném rozsahu jsou chráněny i soukromé písemnosti osobní povahy.

Pokud si naopak zakladatelka pořídí zvukový (anebo i obrazový) záznam z jednání těch bestií u nich doma, tak tím jim přece nevniká do jejich soukromí, nehledě na to, že obchodní jednání není jednání osobní povahy.

Použití zvukového záznamu pro ochranu svých práv tudíž zákon předvídá stejně, jako tzv. úřední licenci v odstavci 2 téhož paragrafu 88!

Ale judikce samozřejmě ještě nejsou, je to v účinnosti teprve 11 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
11.1.14 22:09

Tak to je dobře vědět :) :) vše si nahraju a ještě se z nich pokusím vytáhnout to jak vyhrožují s tím trestním oznámením, že se chtěly dostat do bytu a že vyzradily ty informace…snad se povede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
12.1.14 08:42

Trestní oznámení na zakladatelčina manžela kvůli chybně uvedenému číslu orientačnímu ve smlouvě? To je přece pitomost!

Neplatnost smlouvy to nezakládá. Důležitá je přesná identifikace smluvních stran, ne jejich adres či sídel. Drobné uklepnutí v adresním údaji jedné ze smluvních stran zcela jistě nezakládá neplatnost smlouvy.

Takže to je jedna věc.

Druhou věcí je, že smluvním partnerem zakladatelky (resp. jejího manžela) je ta firma, ne její obchodní zástupce. Doporučoval bych veškerá jednání o té smlouvě, resp o opravách údajů v té smlouvy té smlouvy, vést s tou firmou, ne s těmi neurvalými ženštinami.

Zakladatelčin manžel není ve stavu, kdy by mohl řešit vztahy svého věřitele a jeho zaměstnanců (nebo v jakém jsou smluvním vztahu ty obchodní zástupkyně ke svému chlebodárci). Požádají-li ho o laskavost, pak by to nemělo být tímto způsobem.

Takže je dobře, že si zakladatelka stěžovala a pokud bude chtít být manžel vstřícný, ať doporučeným dopisem s dodejkou popíše situaci a uvede svou skutečnou adresu (se správným číslem orientačním) s tím, že dopis si mohou přiložit ke smlouvě, čímž budou mít doklad o jeho správné adrese.

Starou smlouvu trhat a psát novou netřeba.

S těmi ženštinami bych se vůbec nebavil, když se neumějí chovat slušně. Že ji vyrazí? Zaslouží si to, ale ne za tu drobnou chybičku; zaslouží si to za to chování ke klientovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
12.1.14 09:49

@neme55 Ještě k tomu nahrávání jednání: Nemusíte je přece nahrávat tajně ani bez jejich souhlasu!

Na to, že při dobývání se do bytu jsou je jejich jednání zaznamenáváno, je můžete upozornit a jejich vzstup do vašeho bytu podmínit jejich písemným souhlasem s tím, že z jednání budete pořizovat zvukový (anebo i obrazový) záznam a že tento záznam pak může být případně použit jako důkazní materiál.

Ale stejně si myslím, že váš manžel ze sebe dělá ořezávátko, když o tom s nimi ještě jedná.

Jaká měla být skutková podstata trestného činu, pro který na něj hrozily podat trestní oznámení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
12.1.14 19:36

@eumedon uvidím zítra…na smsku, že smlouvu budu chtít shlédnout právníkem mi baba neodepsala. buďto vůbec nepříjde, nebo příjde a bude prskat. a pokud bude furt vyhrožovat trestním oznámením (což si budu nahrávat), tak podáváme trestní oznámení mi za výhružku a nátlak. a samozřejmě kopie nahrávky poputuje k nim na firmu. a to už se nevyvlíknou… už se na ni těším. a skutkovou podstatu opravdu nechápu. maturovala jsem sice z práva, ale budu si muset ještě pár paragrafů osvěžit, ale každopádně už jsem v tom shlédla činy, které jsou uvedeny v § 21; 171; 175; 177; 178; 180; 181 zákona č. 40/2009 Sb., což je trestní zákoník, nehledě i na pár § z občanského zákoníku. jen tak lehce se nedáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
12.1.14 20:30

@neme55 Pokud bude vyhrožovat trestním oznímením, tak se ji zeptejte, jakého trestného činu se měl manžel podle ní dopustit. To je směšné. Trestní oznímené pro vyhrožování trestním oznámením je ale taky směšné. Jo, to dobývání se do bytu a nátlak typu, že až ji zaměstnavatel vyhoidí, že bude u vás přede dveřmi, to je už jiná.

Být vámi a hlavně manželem, tak bych tak vstřícný nebyl.

Má ta smlouva nějaké číslo? Když jste psali stížnost té firmě na její chování - uvedli jste správně zpáteční adresu, včetně správného čísla orientačního a identifikovali jste jednoznačně smlouvu? To by jim mělo jako doklad o vaší správné adrese či korekce vašich adresních údajů na smlouvě stačit. Je to v podstatě opravný doklad.

Víc bych se s nimi nebavil. V podstatě tím vyvracíte (pokud jste to tedy poslali doporučeně a kopii spolu s podacím lístkem uschovali, což je snad součástí základního vzdělání) doměnku, pokud by kdy byla úspěšná, že se je váš manžel pokusil uvést v omyl, či co chce ta ženština tvrdit.

Rozumíte? Oni mohou maximálně po vás žádat opravný doklad k vaší adrese a tou stížností jste jim ten opravný doklad poskytli. Mohou jej přiložit k té smlouvě.

Při jejím chování by mě trable té obchodní zástupkyně s jejím zaměstnavatelem a možnost, že se s ní zaměstnavatel rozloučí, příliš nedojímaly. O laskavost by si měla umět říct jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
12.1.14 20:42

@neme55
Já bych si je na vašem místě vůbec nepouštěla do domu. Proč? Nač?
Mají snad nějakou „centrálu“, sídlo pobočky, ne?
Tak si případné nejasnosti dořešte tam. „Neutrální“ půda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
12.1.14 21:07

Tak ta zástupkyně mi je to tom jak se zachovala úplně volná. poslala jsem jím e-mail a zítra to samé budu odesílat poštou. takže pokud opravdu stačí ten podací lístek tak mě můžou mít rádi. žádná autogramiáda se konat nebude. ale ráda si poslechnu důvod toho trestního oznámení na manžela na živo. tak uvidíme co pěkného se ještě dozvím. bych se nedivila, kdyby mi ta ježibaba řekla, že ho podají i na mě že manželovi bráním v podpisu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
13.1.14 09:48
@neme55
@neme55 píše:
Tak ta zástupkyně mi je to tom jak se zachovala úplně volná. poslala jsem jím e-mail a zítra to samé budu odesílat poštou. takže pokud opravdu stačí ten podací lístek tak mě můžou mít rádi. žádná autogramiáda se konat nebude. ale ráda si poslechnu důvod toho trestního oznámení na manžela na živo. tak uvidíme co pěkného se ještě dozvím. bych se nedivila, kdyby mi ta ježibaba řekla, že ho podají i na mě že manželovi bráním v podpisu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dej pak vědět, jak jsi dopadla. Myslím, že neuspěješ, protože oni to mají vychytané. To jen kdyby opravdu náááhodou někde udělali chybu. Obdivuju té, jak jsi akční a tak mě udivuje, že jste vůbec do takové pasti padli. Tyhle společnosti mají s lidmi tvého typu bohaté zkušenosti a myslím si, že se tě jen tak neleknou, kdyby měli použít cokoliv. Nečekej rovné jednání a řízení se zákonem. Sice nevím, co si vlastně od toho všeho slibuješ, ale přeju ti abys byla spokojená.

• Citovat
  • Upravit
19783
13.1.14 11:22
@Kobliha51 píše:
@neme55Dej pak vědět, jak jsi dopadla. Myslím, že neuspěješ, protože oni to mají vychytané.

Co má kdo zase vychytané? S čím neuspěje, proboha?

To jako chceš tvrdit, že proti zakladatelčinu manželu povede policie trestní stíhání pro trestný čin, který měl spočívat v tom, že po té obchodní zástupkyni nezkontroloval číslo orientační, které si ta obcodní zástupkyně mohla přečíst u vchodových dveří do domu, a tím ji uvedl v omyl a zasáhl do jejích práv? Vzpamatuj se!

Někteří lidé mají odvahu jít do věcí, do kterých bych rozhodně nešel (jako například rychlé půjčky) a na druhé straně se pokakají z věcí, ze kterých by se rozhodně pokakat nemuseli a udělají ze sebe zbytečně ořezávátko.

Podívejse, jaké skutky bývají obvykle hodnoceny jako trestný čin „porušování cizích práv“! Jo, kdyby zakladatelčin manžel uzavřel smlouvu na někoho, kdo o tom nemá ani tušení (například zneužil jeho osobních údajů nebo padělal jeho podpis), to by byla jiná. Ale tohle? Nenech se vysmát!

Nechápu.

Ať jim dají doporučeným dopisem (kopii + podací lístek uschovat) vědět, jaké je jejich skutečné číslo orientační, tj. napíšou opravný doklad k adrese na smlouvě a jsou z obliga. To je maximum, co bych udělal (a myslím si dokonce, že ani to není jejich povinnost).

Příspěvek upraven 13.01.14 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
13.1.14 11:29
@eumedon píše:
Co má kdo zase vychytané? S čím neuspěje, proboha?

To jako chceš tvrdit, že proti zakladatelčinu manželu povede policie trestní stíhání pro trestný čin, který měl spočívat v tom, že po té obchodní zástupkyni nezkontroloval číslo orientační, které má napsané u vchodových dveří do domu, a tím ji uvedl v omyl a zasáhl do jejích práv? Vzpamatuj se!

Někteří lidé mají odvahu jít do věcí, do kterých bych rozhodně nešel (jako například rychlé půjčky) a na druhé straně se pokakají z věcí, ze kterých by se rozhodně pokakat nemuseli.

Nechápu.

Asi jsem to špatně napsala a nebo tys to špatně pochopil. Policie se na takovou blbost vykašle. @neme55 měla být aktivní před podpisem smlouvy a ne po. I když bude vykřikovat a hrozit, tak si myslím že neuspěje. Všechno jsou jen výhružky obou stran a nepodložené napadání. Hlavní je platit splátky a nebo se z půjčky prostě vyplatit a už nikdy si takovou půjčku nebrat.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
13.1.14 11:30
@eumedon píše:
Podívejse, jaké skutky bývají obvykle hodnoceny jako trestný čin „porušování cizích práv“! Jo, kdyby zakladatelčin manžel uzavřel smlouvu na někoho, kdo o tom nemá ani tušení (například zneužil jeho osobních údajů nebo padělal jeho podpis), to by byla jiná. Ale tohle? Nenech se vysmát!Nechápu.

Nemusím se smát. Souhlasím s tebou. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
19783
13.1.14 11:37
@Kobliha51 píše:
Asi jsem to špatně napsala a nebo tys to špatně pochopil. Policie se na takovou blbost vykašle. @neme55 měla být aktivní před podpisem smlouvy a ne po. I když bude vykřikovat a hrozit, tak si myslím že neuspěje. Všechno jsou jen výhružky obou stran a nepodložené napadání. Hlavní je platit splátky a nebo se z půjčky prostě vyplatit a už nikdy si takovou půjčku nebrat.

@neme55 uspěje s trestním oznámením na porušování domovní svobody, pokud se jí někdo bude vlamovat bez jejího souhlasu do bytu anebo neodejde na její výzvu. V takovém případě je namístě volat policii - jde o trestný čin porušování domovní svobody.

Zrovna tak uspěje se zdržovací žalobou, pokud by ji tak obchodní zástupkyně - poté co ji z té firmy vyhodí - nějak obtěžovala. V extrémním případě by takové obtěžování mohlo být hodnoceno jako stalking.

Ta obchodní zástupkyně při to nátlaku jednala na vlastní pěst a za sebe, ne za tu firmu. A rozhodně to nemá právně ošéfované. Mohla si vybrat, zda poprosit o laskavost, nebo se chovat jak křupan. A vybrala si to druhé.

Zakladatelka píše, že platnost smlouvy nezpochybňují, že smlouvu plní a plnit chtějí. Jde jen o ten chybný údaj v čísle orientačním - a jestli je jen kvůli němu takový bengál, tak bych byl v klidu.

Diskuse je o standardním postupu při opravě chybného adresního údaje jedné ze stran na smlouvě. A o obraně proti postupům nestandardním, ne o tom, jak očurat druhou stranu kvůli jejímu drobnému omylu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
13.1.14 11:55

@eumedon

Dle způsobu vyjadřování @neme55 si myslím, že nebude všechno tak, jak ona to vykresluje. A i kdyby bylo. Už vidím, jak policie zatkne ty dvě ženy, co jí bouchají na byt. Bude to slovo proti slovu. Stalking musí trvat opravdu dlouho, než ho policie takto pojmenuje. @neme55 má opravdu smůlu na lidi se kterými jedná, až je to neuvěřitelné. Trestní oznámení létají ve vzduchu z obou stran a v podstatě kvůli špatnému orientačnímu číslu na smlouvě? Pravda bude zřejmě někde uprostřed. Doufám, že nám @neme55 řekne, jak to dopadlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel