Agresivní jednání obchodních zástupců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
199
13.1.14 12:36

Jojo určitě dám vědět. jsme rozhodnuti nepodepsat. řekneme jí, že si smlouvu chceme nechat pročíst právníkem. věřím, že bude prskat, ale nepochodí. z jejích strany je to vydírání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
13.1.14 12:40
@Kobliha51 píše:
@eumedonDle způsobu vyjadřování @neme55 si myslím, že nebude všechno tak, jak ona to vykresluje.

Tady na e-miminu se držím jedné zásady: Pokud nenajdu v dotazu či žádosti o radu zřejmé rozpory, tak nikdy nefabuluji, že není všechno tak, jak tazatel (či ten, kdo žádá o radu) vykresluje. Předpokládám, že mluví pravdu a radu dostane podle tohoto předpokladu. Není-li tento předpoklad správný, nemůže pochopitelně dostat radu adekvátní skutečné situaci, ale takové, jakou ji vykreslil - a to už jde na jeho vrub, to už je jeho boj, ne můj.

Nenajdu-li tedy ve vykreslení situace zřejmé rozpory, poradím k situaci, jak byla vykreslena. Najdu-li zřejmé rozpory, upozorním na ně (na nesmyslnou otázku nelze dát smysluplnou odpověď).

V zakladatelčině dotazu jsem rozpory nenašel. Vy ano? Jaké? Nepodloženým fabulováním, že není všechno tak, jak tazatel vykreslil, se ničeho rozumného a užitečného dobrat nelze.

A i kdyby bylo. Už vidím, jak policie zatkne ty dvě ženy, co jí bouchají na byt.

Policie nezatkne dvě ženy, které někomu bouchají na dveře. Už proto ne, že proti těm dvěma ženám není vedeno trestní řízení a nebyl proti nim vydán zatykač. Zatčení se může týkat jen osoby, proti které je vedeno trestní řízení za zločiny, pokud se tomuto trestnímu řízení vyhýbá (například se skrývá).

Policie (nebo městká policie) dojede na místo, ty dvě ženy legitimuje (tedy vyzve, aby prokázaly svou totožnost) a pak jim nejspíš domluví a vyzve je, aby svého počínání zanechaly. Poučí je o domovní svobodě, o tom, že nemohou bez zákonného důvodu nikoho nutit, aby je pustil do bytu anebo je v bytě strpěl a vyzve je, aby svého počínání zanechaly. Každopádně jim trochu srazí hřebínek a ony si další obtěžování dobře rozmyslí.

Stalking musí trvat opravdu dlouho, než ho policie takto pojmenuje.

Psal jsem, že v extrémním případě by obtěžování mohlo být hodnoceno jako stalking. V méně závažném případě je možno podat zdržovací žalobu, tedy žalobu na to, aby se obtěžovatel dalšího obtěžování zdržel.

Trestní oznámení létají ve vzduchu z obou stran a v podstatě kvůli špatnému orientačnímu číslu na smlouvě?

Nevšiml jsem si, že by ze zakladatelčiny strany létala trestní oznámení či vyhrožování trestním oznámením. Vy to někde čtete? Kde? Zakladatelka zatím napsala e-mailovou stížnost na neurvalé chování obchodních zástupkyň, stěžovala si jejich zaměstnavateli.

Pravda bude zřejmě někde uprostřed.

To je přece pitomost. Pitomost je představa, že „pravda bývá uprostřed“, ostatně, jak byste ostatně to „uprostřed“ definovala?

Pravda se, vážená, musí hledat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.1.14 15:01

Když zde žádám o radu, tak určitě nebudu uvádět lživé skutečnosti. to by potom pro mě vaše rady byly úplně bezpředmětné stejně jako tato diskuze. toto téma jsem založila proto, protože do podobné situace jsem se ještě nikdy nedostala a hold si v ní nevím se vším rady, tak proto se ptám. kdybych chtěla uvádět nějaké zkreslené informace tak nevím, čím bych si pomohla k řešení situace, která u mně nastala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.1.14 17:51

TÁÁÁÁKŽE byla teď u nás. smlouvu nám zapůjčila do čtvrtku pro toho právníka. každopádně celý rozhovor jsem si nahrála na mobil na diktafon. ptala jsem se jí na to z jakého důvodu vyhradila ty údaje ze smlouvy. a víte co mi řekla?? že myslela, že mluví s mojí tchýní!!! protože ta obchoďačka se s ní zná. ale i tak to přece nemůže nikomu říkat!!!a ptala jsem se jí co mělo znamenat to lomcování s klikou. prý o ničem takovém neví, že nic takového nedělala. tak jsem se jí zeptala jako jestli trpím bludy, když jsem viděla, že s tou klikou hejbe. tak mi řekla, že neví čím trpím, ale že na kliku ani nesáhly. a že stejně že jsem si už podala stížnost tak že to se mnou řešit nebude. a že stížnost už je jednání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
13.1.14 19:06

@neme55 Asi už zjistila, že narazila a že si na sobě nenecháte štípat dříví.

Mám tušení, jak k takovým věcem dochází (ve firmách i na úřadech), ale to je jen domněnka, že je to „neshoda“ a tohoto druhu a její vadné řešení. Vadné řízení neshod. Dost mne to zaujalo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.1.14 10:14

@neme55

Zdá se mi, že máte problémy s finanční gramotností a to včetně vaší tchýně.

Manžel splácí za tchýni a ještě ji vzla půjčku

Zdravím, potřebovala bych poradit jak se zachovat, protože už toho začinám mít dost. Manžel v době kdy jsme se ještě neznali vzal na sebe účet s kontokorentem v bance a dal ho k užívání tchýni. Ta kontokorent vybrala, ale už ho nesplatila. Manžel o tom nevěděl a nezabýval se tím. Po pár letech mu přišla exekuce, ale ta naštěstí neproběhla, protože se nějak rozumně domluvili, ale už musel zaplatit 3 tisíce za právníka, ty mu samozřejmě tchýně nedala. Dodnes to splácí po 2700 kč měsíčně. To ji vůbec netankuje, vůbec se o to nezajímá a když mu řeknu ať jí taky ale řekne ať něco z toho zaplatí tak prý že nemá z čeho. Tchýně je sama, vydělá si cca 8 000,– měsíčně. Manžel si vydělá +- 11 000,– a z toho platí složenky a ještě živí mě, neboť jsem bez práce a těch 2700,– je tedy silně znát. Navíc jsem se teď dozvěděla, že loni než jsme spolu začali bydlet, tak on si vzal s tchýní podnájem a jelikož ona neměla peníze a on měl nějaké výdaje, tak si vzali 16 000,– půjčku od Providentu. Jí dal z toho 8000,– s tím, že to budou platit napůl. Skoro rok mi to tajil. Platí to tak, že jeden týden tchýně a další zase on. Ale teď je to tak, že tchýně minule nezaplatila a předtím dala jen půlku. Dnes to měla manželovi dát, ale vymluvila se, že má problémy s majitelkou co jí pronajímá byt a že teď může dát jen 300,– a že zbytek v pátek. A manžel jí samozřejmě zase ustoupil a když jsem se mu řekla, že to že nemá není náš problém a že ona setaky nezajímá jestli my máme tak mi řekl, že jako co má dělat že to jako má z ní vytřískat. Už tohohle mám dost. Já si pro sebe nedovolím nic koupit, protože koukám na korunu, ale hlavně že se platí tisíce za ní. navíc po svatbě jsme měli cca 80 000,– a manžel si to dal na účet a teď dva měsíce po svatbě je tam stěží 12 000,–. Nechápu kde se peníze poděly, když on má ještě svůj plat, takže na složenky to nešlo. Odůvodnil to tím, že je potřeba pořád něco platit. Já si maximálně řeknu o cigarety, ale on si dává peníze na sportovní sázení, koupí si hru na PS3 za tisíc korun atd. Už mě to štve. Nechci se s ním hádat, ale takhle to dál nejde. Sice jsem mu vzala kartu do bankomatu, ale tím si moc nepomůžu, protože si může vybrat na přepážce…

Jak si jí mohla říct, že lomcovali klikou, když u vás nebyl nikdo doma?
To jsi se přiznala, že jsi stála za dveřmi a dívala se na kliku?

a ptala jsem se jí co mělo znamenat to lomcování s klikou. prý o ničem takovém neví, že nic takového nedělala. tak jsem se jí zeptala jako jestli trpím bludy, když jsem viděla, že s tou klikou hejbe. tak mi řekla, že neví čím trpím, ale že na kliku ani nesáhly.

Tvůj zaměstnavatel je tchýně? A nebo tam také pracuje, že si myslela, že mluví s ní?
ptala jsem se jí na to z jakého důvodu vyhradila ty údaje ze smlouvy. a víte co mi řekla?? že myslela, že mluví s mojí tchýní!!!

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
14.1.14 10:27

@neme55

vyhrožují furt trestním oznámením. ale nechápu za co by ho měli podat. za to že ty dvě slepice si toho nevšimly a všimnou si toho najednou po měsící? je mi to nějaké divné. a podat trestní oznámení na to, že ony to blbě sepsaly a manžel nechce smlouvu novou podat nemůžou. to bychom si mohli spíš stěžovat my, že mám daly špatnou smlouvu. každopádně v pondělí si ode mě ještě vyslechnou svoje a tu smlouvu si normálně před něma **budu pročítat a porovnávat s tou starou. jedno jiné písmenko a letí ze dveří jak špinavé prádlo.

Dozvěděla jsi se jaké trestní oznámení podali na tvého manžela a za co? Podali vůbec nějaké?

Jaké jsou rozdíly v původní a nové smlouvě písmenko po písmenku? Letěly jak špinavé prádlo?

Jsem prostě zvědavá.

• Citovat
  • Upravit
19783
14.1.14 10:31
@Kobliha51 píše:
@neme55Jak si jí mohla říct, že lomcovali klikou, když u vás nebyl nikdo doma?
To jsi se přiznala, že jsi stála za dveřmi a dívala se na kliku?

A proč to nepřiznala? Nikde netvrdí, že nikdo nebyl doma. Nikdo není povinen otvírat svůj byt každému křupanovi, který mu lomcuje klikou do bytu, to nevíš?

Tvůj zaměstnavatel je tchýně? A nebo tam také pracuje, že si myslela, že mluví s ní?

Pochopil jsem to tak, že ta OZ mluvila s nějakou zaměstnankyní na zakladatelčině pracovišti, prozradila jí, co neměla a pak tvrdila, že se vymlouvala, že mluví s tchyní.

Proč by to tchyni prozradila, proč si myslela, že mluví s tchyní, když volala do zaměstnání (a zaměstnankyně se jí nejspíš představila) a proč prozradila tajemství na základě pouhé nepodložené domněnky, že mluví s někým ským nemluví, by měla vysvětlit ta zaměstnankyně, ne zakladatelka.

Asi máš problémy s chápáním psaného slova a souvislostí. Nejsi náhodou jedna z těch dvou OZ, že jsi tak zaujatá?

Finanční gramotnost zakladatelky, jejího manžela ani tchyně nehodnotím, ježto o to zakladatelka v tomto vlákně nepožádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
14.1.14 10:34
@Kobliha51 píše:
@neme55
Dozvěděla jsi se jaké trestní oznámení podali na tvého manžela a za co? Podali vůbec nějaké?

Nepodaly žádné, zkrotly jak beránek, to snad dá rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.1.14 10:40

@eumedon

A proč to nepřiznala? Nikde netvrdí, že nikdo nebyl doma. Nikdo není povinen otvírat svůj byt každému křupanovi, který mu lomcuje klikou do bytu, to nevíš?

To samozřejmě může. Ale je to poněkud křupanské a dále to může znamenat, že očekává návštěvu tohoto typu a je na ně zvyklá a proto raději neotvírá.

Pochopil jsem to tak, že ta OZ mluvila s nějakou zaměstnankyní na zakladatelčině pracovišti, prozradila jí, co neměla a pak tvrdila, že si myslela, že mluví s tchyní.

Já jsem se jen ptala, zda-li měla OZ důvod předpokládat, že na @neme55 pracovišti se nachází její tchýně a proto mohla mít dojem, že mluví s ní. Jen se prostě ptám?

Asi máš problémy s chápáním psaného slova a souvislostí. Nejsi náhodou jedna z těch dvou OZ, že jsi tak zaujatá?

Ne fakt nejsem a nikdy jsem to nedělala. Na tohle bych asi opravdu neměla žaludek, musí to být hrozná práce. Já mám jen zkušenost, že kdo nejvíc řve, většinou nemá pravdu. Vidím tu nějaké nesrovnalosti a čekám, co z toho vyleze.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
14.1.14 10:41
@eumedon píše:
Nepodaly žádné, zkrotly jak beránek, to snad dá rozum.

Jak to víš?

• Citovat
  • Upravit
19783
14.1.14 10:44
@Kobliha51 píše:
Jak to víš?

Nevím. Třeba podaly, ale zakladatelka to nemusí vědět ani ji to nemusí zajímat. Ale spíš nepodaly, protože není na co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19783
14.1.14 10:47
@Kobliha51 píše:
@eumedonTo samozřejmě může. Ale je to poněkud křupanské a dále to může znamenat, že očekává návštěvu tohoto typu a je na ně zvyklá a proto raději neotvírá.

Co je křupanské? Neotvírat nezvané návštěvě, která se dobývá do bytu?

Není, proč by to bylo křupanské? Ty otevřeš každému, kdo se toi dobývá do bytu, abys nebyla za křupana?

Co to může znamenat, je úplně jedno.

Bóže… :roll:

Myslím, že tvé výplody nikoho nezajímají a abych nebyl před ostatními za blbce, končím.

Co si o mně myslíš ty, je mi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.1.14 10:52

@neme55

protože volala i mé tchýni, která je úplně mimo tady toho a nestýkáme se,

Tady píšeš, že tvé tchýni opravdu volala a ne, že si jen myslela, že volá tchýni.

a pokud bude furt vyhrožovat trestním oznámením (což si budu nahrávat),

Opravuji otázku: Dozvěděla jsi se, jaký uvedly důvod k tomu, že chtěly podat na manžela trestní oznámení?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
14.1.14 11:00

@eumedon

Myslím, že tvé výplody nikoho nezajímají a abych nebyl před ostatními za blbce, končím.

Já se jen ptám, jsem prostě zvědavá, jak to chodí kolem půjček.

Co si o mně myslíš ty, je mi jedno.

O tobě si nemyslím nic a jsem přesvědčena, že jsem na tebe ani žádný názor nepsala. Neznám tě a proto jsi mi tak nějak jedno. Jen piš, mě to fakt nevadí. Já stejně čekám na zakladatelku, až mi odpoví. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel