Exekuce na nemocenskou

140
17.2.14 10:11

exekuce na nemocenskou

Ahoj holky, potrebovala bych poradit. Manzel stale nedostal penize z ossz za nemocenskou z prosince, ani z ledna. Ja uz je mam davno na ucte a marodime temer stejne. Ja jsem tehotna a manzel byl na operaci s karpalnima tunelama. Kdyz jsem zacala zjistovat proc mu neustale penize neprisly, tak mi n to cssz napsalo ze je to ve vyrizovani a ve stavu exekuce. Manzel si nechava posilat penize na muj ucet. Jak je tedy mozne ze mu ty penize zabavi? A zabavi mu vsechny, nebo mu musi nechat nejake minimum? Mam za chvili rodit a jsem z toho na prasky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.2.14 10:16

@synacek07 zabavit mu to samože můžou. Teoreticky má nárok na živ. minimum. Nic víc.. Měli jste to řešit dřív, né se teď divit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.2.14 10:21

Musí mu zůstat životní minimum, ne?

Proč jste to nechali zajít tak daleko? Udělejte si nějaký seznam majetku a prodejte, co můžete, ať ten dluh umoříte. I bez televize se dá žít, ale nedej bože, aby nešlo kojení (určitě půjde :hug: ) a vy jste potřebovali sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
17.2.14 10:22
@martina.se píše:
@synacek07 zabavit mu to samože můžou. Teoreticky má nárok na živ. minimum. Nic víc.. Měli jste to řešit dřív, né se teď divit :nevim:

On mi tvrdi ze o nicem nevi. Manzele nejsme dlouho, takze spolecna exekuce nehrozi. Spis z jeho drivejska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 10:25
@synacek07 píše:
On mi tvrdi ze o nicem nevi. Manzele nejsme dlouho, takze spolecna exekuce nehrozi. Spis z jeho drivejska.

ale hrozí.. on nového roku je to totiž fuk. Takže masakr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
17.2.14 10:25
@synacek07 píše:

A na to si přišla jak, že společná exekuce nehrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
17.2.14 10:26
@synacek07 píše:

jj od nového roku se dělí i dluhy co manžel nadělal před manželstvím. Takže jde i tvoje peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
17.2.14 10:26

Ano můžou, měli by mu nechat životní minimum, pokud si myslíš že jste to očůrali tím že si necháš posílat jeho peníze na svůj účet tak se mýlíte, pakliže mu uvalí exekuci na plat(což je v tuto chvíli i nemocenská) úřad kontaktuje rovnou zaměstnavatele (sociálku) a rovnou mu budou posílat pouze to životní minimum.
Jinak taky nechápu proč jste to neřešili hned :think:

• Citovat
  • Upravit
140
17.2.14 10:32

Ja nic nevedela. Kdyz bychom meli spolecnou exekuci tak penize snad zabavi i me. A me normalne chodi. On ucet nema proto na muj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
17.2.14 10:32

Zjistěte si, kde co dlužíte- teď už společně, už to není jen manželův dluh.
A vyřešte to co nejdřív, jiná rada neexistuje. Jedině se snad odstěhovat někam hodně daleko, nejlépe někam do Afriky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 10:33
@synacek07 píše:
Ja nic nevedela. Kdyz bychom meli spolecnou exekuci tak penize snad zabavi i me. A me normalne chodi. On ucet nema proto na muj.

píšeš, že jste manželé chvilku - ještě na Tebe nepřišli.. až přijdou, ať se nedivíš. Budeš mít to samé - nárok jen na živ. minimum - na sebe, max na dítě. :think: to, jestli jsi to věděla nebo ne, není rozhodující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.2.14 10:35

Opravím - při exekucích dlužníkovi nezůstává životní minimum, ale nezabavitelné minimum. to je podstatně vyšší.

jinak pokud má exekuci na nemocenskou, tak nehraje roli, na jaký účet se posílá, protože postup je takový, že nejdřív se vypočítá exekuce, následně se z nemocenské srazí a to, co zbyde, to se odešle na určený účet.

jak je to s přístupem exekutora na tvůj účet (tedy že by ti zablokoval účet a nedostali byste se ani k dalším penězům na účet), to nevím úplně přesně. zcela jednoznačně smí exekutor zablokovat účet dlužníka a se svolením soudu může zablokovat i cizí účet, pokud soud přesvědčí, že si na ně dlužník ulil nebo ulejvá peníze (to je ale složitější krok, než bloknout účet čistě dlužníka). nevím ale, jak je to s účtem manžela - jako obecně vzato účet manžela patří do SJM, tedy ho exekutor může zablokovat, ale netuším, jestli je to stejně jednoduché, jako u blokace dlužníkova účtu, nebo jestli je to ten složitější postup. protože k tomu složitějšímu exekutor přistoupí spíš v případě, že jinak nemá šanci peníze z dlužníka dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
17.2.14 10:35
@synacek07 píše:
Ja nic nevedela. Kdyz bychom meli spolecnou exekuci tak penize snad zabavi i me. A me normalne chodi. On ucet nema proto na muj.

Tak jestli se exekuce teprve vyřizuje, tak se taky za chvíli může stát, že ti zablokují účet… jako ono se to stát nemusí, ale může, jelikož jste manželé, tak exekutor může i na tvůj, jestli po něm půjde nebo ne, to závisí na jeho rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
17.2.14 10:38

Hm, tak zjišťuj a vyber účet, jestli tam něco máš  :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
17.2.14 10:42

Aha. Tak fajn ze to vim. Pristi mesic me ma prijit materska. Tu mi taky muzou vzit? Mam 6 lete dite a druhe ted cekame s manzelem. Kolik je to minimum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel