Bývalá majitelka bytu a trvalé bydliště

2976
17.2.14 07:42

bývalá majitelka bytu a trvale bydliště

Ahoj, mám takoví problém s kterým bych potřebovala poradit. Loni v říjnu partner koupil byt, po novém roce jsem zjistila, že bývalá majitelká a banda romů má stále trvalí pobyt v našem bytě. Vše potřebné jsem oběhala a s přítelem to odhlásila. Romové měli cizí občanství, tak to bylo složitější a dlouho to trvalo, ale paní byla do týdne odhlášená. Poštu si nevybrala, ale sousedka jí řekla ať si jde vyměnit občanku, do teď to neudělala a stále všude uvádí naší adresu a to i v bance, kde si bere půjčky. Máme strach z exekuce, jedné už jsme o fous unikli, kdy příšla exekuce na náš byt, která byla jednoho z romů. Můj dotaz tedy je, může se nám něco stát, i když paní už nemá trvalé bydliště na naší adrese a kam popřípadě zajít aby se to řešilo a ona nás už neohrožovala? Moc děkuji za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.2.14 07:47

@offi nemůžete téměř nic - pokud vám tam vlezou exekutoři, tak buď volat pčr, nebo pokud u toho nebudete, podat vylučovací žalobu. Věci vám vyjmou z exekuce. Ideální řešení je, pokud by přišel např dopis - opsat si adresáta (u soudních bývá i podací číšlo, u exekutorů také přímo na obálce), obratem doporučeně napsat. Nic moc víc udělat nemůžete. Bohužel :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
17.2.14 07:48

Někde jsem četla, že to někdo vyřešil tím, že si na dveře vylepil ceduli- tento byt má od toho a toho data nového majitele, paní xy tu nemá trvalé bydliště, ani zde nebydlí.
V podstatě by se vám nic nemělo stát ani tak, ta paní je odhlášená, ale takovýto papír zabrání případným nedorozuměním s exekutory, kdyby přišli v době vaší nepřítomnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 07:49
@me2dova píše:
Někde jsem četla, že to někdo vyřešil tím, že si na dveře vylepil ceduli- tento byt má od toho a toho data nového majitele, paní xy tu nemá trvalé bydliště, ani zde nebydlí.
V podstatě by se vám nic nemělo stát ani tak, ta paní je odhlášená, ale takovýto papír zabrání případným nedorozuměním s exekutory, kdyby přišli v době vaší nepřítomnosti…

to je marné - já na dveře nalepila i rozsudek soudu, že dotyčný tam nic nemá - i vylučovací žalobu - stejně exekutoři přišli :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.2.14 07:50

Taky si myslím, že nezbývá než čekat. Paní má teď neplatný OP. Jakmile bude jednat někde na úřadě, bude mít problém.

Vlastnili jsme takto nemovitost, nějakou dobu jsme odvraceli problémy telefonáty a doporučenými dopisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 07:51

@offi maximálně na ni podat trestní oznámení pro podvod - podvodně uvádí TP :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
17.2.14 07:53

No tak to je super, já si tu krávu, až půjde k sousedce odchytím a vyřídím si to s ní, jiné řešení nevidím. Už toho vážně mám dost, se té krávy snad nikdy nezbavíme. Jo, když bylo vyučtování to přišla několikrát otravovat, ale aby udělala svou povinnost to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 07:55
@offi píše:
No tak to je super, já si tu krávu, až půjde k sousedce odchytím a vyřídím si to s ní, jiné řešení nevidím. Už toho vážně mám dost, se té krávy snad nikdy nezbavíme. Jo, když bylo vyučtování to přišla několikrát otravovat, ale aby udělala svou povinnost to ne.

poučení pro příště - zjistěte si stav věci - vázanost k bytu atd.. vyhnete se obr problémům. Jinak to, že jí odchytíš, Ti nepomůže. Exekutoři můžou přijít klidně po 10ti letech. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
17.2.14 07:57

@martina.se už koukám na to trestní oznámení, dohodnu se s partnerem a půjdeme ho podat, nehodlám to riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 07:59
@offi píše:
@martina.se už koukám na to trestní oznámení, dohodnu se s partnerem a půjdeme ho podat, nehodlám to riskovat.

snad to pomůže.. u nás bylo marné téměř všechno - ale naštěstí na poště známá, takže nám opisovala zpáteční adresy, psala jsem na všechny strany, že dotyčný u nás nebydlí, tp má zrušené 10 let a že u nás nic nemá a pod.. někde to pomohlo, někde se přišli přesvědčit :nevim: ale aspoň to nebylo tak drastické jako dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
17.2.14 08:05
@martina.se píše:
poučení pro příště - zjistěte si stav věci - vázanost k bytu atd.. vyhnete se obr problémům. Jinak to, že jí odchytíš, Ti nepomůže. Exekutoři můžou přijít klidně po 10ti letech. :think:

ono to neni tak jednoduchy pokud nejsi majitel tak ti nikde nereknou ze tam ma nekdo trvali pobyt. my jsme koupili barak a kdyz jsme na sebe prihlasovali popelnice tak se tam baba prorekla ze tak ma byt vetsi castka za ty ostatni mi jen vyvalili oci a nakonec nas jeste prosila at to nerikame ze nam to rekla
@offi jinak byt tebou tak si zajdi jeste na financak jestli tam nemaji jeste nahlaseno misto podnikani mi tohle resilo v loni prisel exekutor a delal strasne chytryho. nakonec to dopadlo tak ze jsme se spojili s jeho nadrizenym (podali na nej stiznost za jeho chovani) tomu jsme poslali podklady o tom ze je to v nasem vlastnicvi ty papiry co bys mela mit z uradu ze maji odhlaseny trvali pobyt a jeste cestny prohlaseni ze v dobe kdy jsme to koupili v tom dome vubec nic nebylo. asi do tydne nam prisel email ze dekuji a ze uz k nam nikoho posilat nebudou. takze ted kdyz prijde nejaky dopis normalne ho otevrem zavolame tam vysvetlime situaci a neposilaji uz nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
17.2.14 08:07
@martina.se píše:
to je marné - já na dveře nalepila i rozsudek soudu, že dotyčný tam nic nemá - i vylučovací žalobu - stejně exekutoři přišli :zed:

gto jsem tedka chtěla navrhnout..tak to pak je o lidech, o exekutorech..o je neštěstí tohleto :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
17.2.14 08:08

@martina.se Bože to je hrozné, teď jsem to volala partnerovi a ten se se mnou hádal, že to není možné, tak nevím co dělat, mám strach, nejsem takoví flegmatik jako on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.2.14 08:11
@offi píše:
@martina.se Bože to je hrozné, teď jsem to volala partnerovi a ten se se mnou hádal, že to není možné, tak nevím co dělat, mám strach, nejsem takoví flegmatik jako on.

to samé bylo u nás - chlap byl v pohodě.. celé mu to došlo, až když nám vybílili byt exekutoři. A jedna věc, já už tam dávno nebydlím, už je to ex manžel, ale on s tím bojuje dodnes (8 let).. Osobně bych se takového bytu zbavila, pořídila si jiný (ale mluvím tak prostě po zkušenostech). Protože tady nemáš obranu téměr žádnou.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
17.2.14 08:12

@martina.se Ještě 4 roky bude partner platit hypotéku, takže to potřebujeme přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel