Exekuce na plat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.6.11 20:24

exekuce na plat

Ahojky,dumám nad jednou věcí :think: jsem na mateřské ( 7600 ) když půjde manžel ofiko do práce a dostane plat cca 17000 jak se počítá exekuce? tedy přijde exekuce na jeho plat a bude se brát v potaz i vyživované děti ? zůstane nám životní minimum rodiny nebo donese domů jen minimum jednotlivce ? snad je to srozumitelné :mrgreen: :oops: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
28.6.11 20:50

Nebude lepší se s exekutorem dohodnout na nějakých splátkách než uvalí exekuci na plat?Moje známá dělá exekutorku a pokud je snaha myslím že vyjdou vstříct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.11 20:52

to záleží na vstřícnosti a to ten náš tedy rozhodně není. prostě pořebuji vědět jestli se z platu manžela vypočítává minimum manžela nebo rodiny

• Citovat
  • Upravit
2673
28.6.11 20:56

Kolik máte dětí?A manžel má na nějaké platit alimenty?Měli by to vypočítat,aby mu zbylo minimum pro rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.6.11 20:59

dej si www.jak-na-dluhy.cz je tam výpočet exekuce z platu a je to dobře popsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
28.6.11 21:01

Nezabavitelná částka, která dlužníkovi ze mzdy zůstane, je 5.326 na jeho osobu + 1.331,50 na každou vyživovanou osobu. Plus 1 nebo 2 třetiny ze mzdy po uplatnění nezabavitelných srážek, ale tam je jejich výše limitovaná částkou 2.663 na třetinu - cokoli je výš, to se srazí.

Takhle to určitě zní zmateně, takže na příkladu:

Čistá mzda je 17.000 Kč.
Nezabavitelná částka 5.326 na dlužníka + 1.331,50 na manželku + 1.331,50 na dítě = 7.989 Kč. To zůstane dlužníkovi.

17.000 - 7.989 = 9.011 zbytek mzdy po odečtení nezabavitelné částky. Od té se odečte 7.989 (to je strop mzdy, která se dělí na třetiny) a to dělá 1.022 Kč - to se srazí.

Těch 7.989 jako strop dělitelné mzdy se vydělí na třetiny - 2.663 Kč. Jedna třetina vždy zůstane dlužníkovi. U přednostní pohledávky se srazí 2 třetiny. U nepřednostní pohledávky se srazí 1 třetina a ta druhá zůstane taky dlužníkovi.

Celkem dlužníkovi zůstane: 7.989 Kč jako nezabavitelná částka + 2.663 Kč jako jedna třetina a v případě nepřednostní pohledávky ještě 2.663 Kč jako druhá třetina.

Srazí se 1.022 jako volně zabavitelná část mzdy + 2.663 Kč u nepřednostní pohledávky + 2.663 Kč u přednostní pohledávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.11 21:37

Dohodnout se s exekutorem je někdy na draka. Příteli takhle přišla exekuce 22.000 za 3 roky starou záležitost, že zapoměl zaplatit pojistku na auto. Nechali to být a pak přišla takováhle pálka. Chtěli jsme se domluvit na splátkách, ale řekli nám, že do výše 50.000 neumožňují splátky, což je pěkně postavený na hlavu, protože kdo dneska může dát ze dne na den 50.000 že? Oni si vůbec neuvědomují, kam ty lidi můžou dostat. Jasně, že to třeba vina těch lidí, ale když jsou svolný k dohodě a k domluvě splátek, tak nechápu, proč je to pro některý exekutory takovej problém? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6540
28.6.11 21:51

zakladatelko, záleží na tom, na koho je exekuce vedena. Jestli jen na tebe, tak manželovi nemohou srazit nic, pokud na něj, nebo na oba, tak mu mohou srážet ze mzdy. Ale zůstalo by mu minimum na jednotlivce + povinnost vůči vyživovaným osobám, tj. děti + manželka.

Les2311, myslím, že ty třetiny se počítají z části nad nezabavitelnou část, tj, 17.000 - 7.989 = 9.009. A z těch 9.009 teprve dělení na třetiny :?: . Jinak s tou přednostní a nepřednostní souhlasím :palec: To by přeci nedávalo smysl, počítat srážky z nezabavitelné části mzdy, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
28.6.11 22:19
ladun píše:
Les2311, myslím, že ty třetiny se počítají z části nad nezabavitelnou část, tj, 17.000 - 7.989 = 9.009. A z těch 9.009 teprve dělení na třetiny :?:

No, ty jsi v prvním kroku - od mzdy odečteš nezabavitelnou část podle počtu vyživovaných osob a z toho zbytku (v tomto případě 9.011) teprve počítáš srážky. Nicméně celý zbytek nemůžeš dělit na třetiny, na třetiny dělíš maximálně částku 7.989 Kč, cokoli je nad tuto částko, to už se srazí celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
25.3.13 07:54

Chtěla bych se zeptat dala jsem byvalemu pritely exekuci na plat v patek mi prislo ze soudu ze mu to budou strhavat ale neni tam napsane od kdy. nevíte jak dlouho trva nez mi to prijde? dekuji za vase odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.13 11:02
@Anonymní píše:
Dohodnout se s exekutorem je někdy na draka. Příteli takhle přišla exekuce 22.000 za 3 roky starou záležitost, že zapoměl zaplatit pojistku na auto. Nechali to být a pak přišla takováhle pálka. Chtěli jsme se domluvit na splátkách, ale řekli nám, že do výše 50.000 neumožňují splátky, což je pěkně postavený na hlavu, protože kdo dneska může dát ze dne na den 50.000 že? Oni si vůbec neuvědomují, kam ty lidi můžou dostat. Jasně, že to třeba vina těch lidí, ale když jsou svolný k dohodě a k domluvě splátek, tak nechápu, proč je to pro některý exekutory takovej problém? :nevim:

No vidíte, já mám dluh cca 150000,– (no teď už míň, když splácím),ale v pohodě mi dali splátky 500 Kč/měsíc. Musíte si to vyhádat, oni to zkoušej. Další exe měl muj bratr, tvrdili mu, že neexistuje, aby splácel méně než 3000.Na to konto on jim řekl, že dá max tisícku a zavěsil. Za týden mu domů přišel dopis se splátkovým kalendářem a ejhle:v tabulce pod popiskem „měsíční splátka“ vidíme: 1000,– Kč. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1
6.12.14 18:24

exekuce

Dobrý den, mám dotaz exmanžel mi neplatí výživné :think: dluží mi už cca 30000,– chci si sehnat exekutora. Budu platit nějaké náklady za to že bude po ex vymáhat výživné? Už mě dost stál právník ohledně řízení u opatrovnického soudu nechci ještě platit za exekutora. :zed: Máte někdo zkušenosti s nějakým exekutorem můžete doporučit? Ještě ex přestal pracovat a tvrdí že nic nemá :think: má to vůbec smysl podávat exekuci ale nevím jak jinak ho donutit platit. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
9.1.15 09:04

Dobry den, mohla bych se zeptat, kolik exekuci se muze strhavat z platu najednou? co vim, tak jedna.je to pravda? dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.15 14:01

Ahoj chci se optat nechala jsem si delat dane na fu nevite nekdo zda je muze exekutor zabavit kdyz mi preplatek na dani neprijde na muj ucet docetla jsem se ze muze ale jen cast aby zbylo zivotni minimum pro me a mou dceru…pak sem cetla ze nemuze muzete mi nekdo poradit prosim…zd amuze ci nemuze dikyyy :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová